„Gyurcsányék beszélnek nyugdíjról?” – tette fel a kérdést pénteken az MTI-hez eljuttatott közleményében a Fidesz, reagálva Gréczy Zsolt (DK) nyilatkozatára. A Demokratikus Koalíció ismételten arra szólította fel a kormányt, hogy a nyugdíjak kiszámításakor újra alkalmazza a svájci indexálást. A Fidesz közleményében kiemelte: „azok a Gyurcsányék beszélnek nyugdíjról, akik kormányzásuk alatt elvettek egyhavi nyugdíjat, hagyták elértéktelenedni a nyugdíjakat és sorozatos rezsiemeléssel nehezítették az idősek életét”. A 2006-ban megalakult Gyurcsány-, majd Bajnai-kormány alatt több mint 7 százalékkal csökkent a nyugdíjak vásárlóértéke, mert a nyugdíjas inflációt követő nyugdíjemelést sem biztosították. Kiemelték: a Fidesz-KDNP kormányzása óta törvény garantálja a nyugdíjak értékének megőrzését, minden évben – így jövő januártól is – biztosított az inflációkövető (2,8 százalék) nyugdíjemelés, átlagosan évi 52 ezer forinttal nőnek a nyugdíjak, és ha a tényleges éves infláció magasabb lenne az...

Forrás: hirado.hu
Feltöltő: Északi
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

tudode
Csak nem szenved az egész FideSS lemezgyár arsheimer kórban, hiszen
.
2005. szeptember. 30.
.
--- Nyugdíjkorrekciós programot jelentett be Gyurcsány
.
hvg.hu/itthon/20050930nyugdijkorrekcio
.
Amikor az én korosztályomra került sor a maximális 10%-os nyugdíjemelésben részesültem, miközben őfélesége azzal dicsekedett, hogy a magyarok lemondtak egy havi nyugdíjról és bérről:
.
Orbán öszödi beszédei
hvg.hu/itthon/20110916_orban_oszodi_beszedei
5. “One month’s pension... is out” 2011 szeptember
Talán ez a legkisebb horderejű, őszödies beszédünk a listán, amelynek egyetlen fajsúlyos állítása is csúsztatás. Orbán Viktor az OECD fennállásának évfordulóján rendezett ünnepségen, 2011 májusában Párizsban először azt mondta, hogy a magyarokkal kemény, karcos hangon kell beszélni.
Ezután Orbán az emberek meggyőzéséről beszélt: hogy egyhavi fizetésükről, illetve nyugdíjukról mondjanak le. Sajnos az angolul nem perfekt Orbán beszédéből nem volt világos, hogy vajon jövő vagy múlt időben is beszél erről a dologról. A beszédről ugyan annak idején hírt adott a magyar média, de aztán pár hónap múlva e róla készült videófelvétel “Orbán Viktor őszödi beszéde” címmel először 2011 szeptemberében megjelent a YouTube-on, és néhány áttét után ugyanezt a jelzőt használta a 168 óra online kiadása is a szövegre. Orbán egyébként valószínűleg a Bajnai-kormány 13. havi juttatásokat érintő intézkedéseivel próbált Párizsban büszkélkedni.
-------------------------------
---- Orbán Viktor őszödi beszéde a fizetésről és nyugdíjról való lemondásról
.
www.youtube.com/watch?v=A6BOwCtmhTU
--------------------------
.
Különben a világháló csak azt nem örökíti meg amikor MEGSZABADULNAK a budijukban a mellékterméküktől!
.
Béna kacsa vezetés az, aki még TÍZ ÉV UTÁN is visszamutogat, ahelyett, hogy követné őfélesége ÖRÖK ELLENSÉGE intézkedéseit, még akkor is, ha KOMMUNISTA CSÖKEVÉNY az állampolgárok SZOLGÁLATA!
Macskaszem
Ki veszi be ezt a dumát, a svájci indexálással ami Gyurcsány idejében volt, most nem 2,8, hanem 8,2 % lenne az emelés.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.