Magyarország készen áll arra, hogy szomszédaival, köztük Romániával, felépítsen egy új Közép-Európát – jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök szombat este a temesvári forradalom kitörésének 30. évfordulója alkalmából rendezett gálaesten, a temesvári regionális kereskedelmi kamara rendezvénycsarnokában.

Orbán mer nagyot álmodni: "özönlenek majd hozzánk a nyugat-európai munkavállalók"
Fotó: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher

A kormányfő beszédében azt tűzte célul, hogy Közép-Európa a világ egyik legsikeresebb és legversenyképesebb térsége legyen, ahol a városokat autópályák és gyorsvasutak kötik össze, ahol mindenkinek van munkája, ahová visszatérnek a munkások, sőt

ahol az okoz majd fejtörést, mit kezdjenek a Nyugat-Európából érkező munkavállalókkal.

"Ha együttműködünk, ez lehetségessé válik, és ez lesz az új európai realitás" – jelentette ki.

Közölte továbbá: Magyarország ki akar törni abból a helyzetből, hogy Európa második vonalába tartozik.

Azok közé az európai országok közé akar tartozni, ahol a legjobb élni, alkotni, a legkorszerűbb technológiával akar termelni, a legjobb és legtisztább természeti környezetet akarja, és a világ egyik legbiztonságosabb országa akar maradni

- sorolta Orbán Viktor, hozzátéve: azt is szeretnék, hogy a magyar emberek munkája legalább olyan értékes legyen, mint azoké, akiket nem rabolt ki és nem rabolt le a kommunizmus.

Úgy fogalmazott, hogy ezt a célkitűzést a szomszédos államokkal együtt könnyebb elérni, mint egyedül.

Azt mondta, nagyszerű esélyt lát arra, hogy a jövőben románoknak és magyaroknak közös céljai lehessenek.

A 30 évvel ezelőtti temesvári eseményekről Orbán Viktor kifejtette: a temesváriak és Románia polgárai megüzenték a világnak, hogy a közép-európaiak, ha kell, életük árán is, de vissza fogják venni a szabadságukat. 1989-ben kiderült,

még az is lehetséges, hogy a szabadságért románok és magyarok képesek összefogni

- tette hozzá, kiemelve, hogy 1956-ban a lengyelek és a romániai magyarok után a románok álltak ki legnagyobb arányban a magyar forradalmárok mellett.

A miniszterelnök arról is beszélt, hogy a világpolitika 40 évig azt hitte, meg lehet szelídíteni, meg lehet javítani a kommunizmust, de Románia lakói megmutatták: a kommunizmus kijavítása még kompromisszumokkal sem lehetséges.

Közép-Európa népei mindig is tudták – folytatta –, hogy a szabadságot sosem fogják megkapni ajándékként a nagyhatalmaktól.

"Ha a nyugatiakra vártunk volna, még mindig szovjet csapatok megszállása alatt élnénk, a Varsói Szerződés tagjai lennénk, és kommunista pártkongresszuson döntenének a jövőnkről. De mi szabad életet akartunk (...), és a hőseink vérüket is adták érte"

- mondta.

Tőkés Lászlót méltatva Orbán Viktor úgy fogalmazott: "azért is vagyunk itt, hogy Tőkés László püspök urunk előtt tisztelegjünk", és "mert úgy érezzük, tartozunk magunknak az igazság kimondásával és megbecsülésével, és tartozunk mindenek előtt olyan szereplőknek, mint Tőkés László volt".

Ha egy fiatal református lelkész nem veszi magának a bátorságot, és nem fordul szembe a hatalommal, akkor arra a szikrára, amely levegőbe repítette az egész rendszert, még sokáig kellett volna várni.

"Dicsőség Tőkés Lászlónak" – zárta szavait a kormányfő.

Az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács által a romániai forradalom kitörésének 30. évfordulójára szervezett emlékhét egyik kiemelt programpontja volt a temesvári gálaest.

Harminc éve, 1989. decemberben Temesváron a helyi lakosok élőlánccal próbálták megakadályozni Tőkés László református lelkész kilakoltatását. Az élőláncból tüntetés lett, a katonaság a tömegbe lőtt. A megmozdulások átterjedtek egész Romániára, s forradalommá terebélyesedve elsöpörték a kommunista diktátor, Nicolae Ceausescu uralmát.

(MTI)

85 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
RonaGyuri
nagyon aktuális lenne már egy Graz-i kirándulás!! =))
namihami
Nem kéne este bezabálni hideg kolozsvári töltött káposztából, mert aztán mindenféle hülyeségeket összevízionál az istenünk álmában. Neki se lehet könnyű, de az, hogy a klakk röhögés nélkül megállta, az is szép , de nehéz feladat lehetett.
SystemError
Túl sokat vettél be Viki, túl sokat... Maradjunk annyiban Viktor, hogy egyenlőre ukrán vendégmunkásokkal van tele az ország...
Béla333
Egyenlőre a magyarok menekülnek ebből a "meseország"-ból, ahogy Matolcsy nevezte Magyarországot!
Ha ilyen hülyeségeket beszél Orbán, akkor ez így is fog maradni!
lampa laz
@Clavigo: ...vagy, kettő helyett négy csíkot szívott fel. Közel 10 éve folyamatosan csak hülyeséget hablatyol. Gondolom nyugaton dölnek a röhögéstől. Azt már tudja, hogy az osztrákokat sohasem fogjuk utolérni, ezért most a románokat akarja befékezni nehogy elkerüljenek bennünket.
Sámannus
Már megint egy őrült csapongásba kezdett. Ha nem sikerül kihozni belőle semmit, megy putyin vállára sírni.
Az oroszok mindenképpen szeretnének egy korridort a Földközi tengerre, ezért ilyen szerencsevadászra van szüksége mint a pohos.
Az Admiral Kuznyecov csak egy helyben szeli a vizet mint egy lyukas teknyő, most valahol éppen tüzet oltanak rajta, mert Grísáék szét dobálták rajta az olajos kócot.. Ezért kell összeugrasztani mindenkit a térségben, hogy majd a ruszkik igazságot tehessenek. és száraz lábbal hódíthassanak.
Nyugati munkaerő is lesz. Afrikai focistákból akik zsíros kenyérért játszanak, a maneggerek meg kint kolbászolnak Ibizán.
Maxipocak
Jól van. Most már a románoknak is tiszta, hogy o1g teljesen debil. Remélem több TV is beszámol róla. Ennek a kreténnek kényszerzubbony volt a jele az oviban, ez sicher.
Yoda69
"A megmozdulások átterjedtek egész Romániára, s forradalommá terebélyesedve elsöpörték a kommunista diktátor, Nicolae Ceausescu uralmát."

Rad is ez var a te geci!

Azert van O1G-nek arca rendesen, hogy miutan lebontotta a magyar demokraciat, az ugyeszseget es a birosagokat a kezebol eteti, szetlopta az egesz orszagot, megszuntette az ellenzeki mediakat es most mar a szinhazakat is, es mindezek utan meg o diktatorozik. Sok szempontbol rosszabb mint Csau volt. De a bukasa boritekolva van, mint minden autoritter diktatornak.
colibri
Látta valaki a felszólalását? Mindig felolvasni szokta a mondandóját, biztosan most is úgy volt. Azért az érdekelne, ki írta pl ezt a mostani szöveget.
Nessy
Az rendben van, hogy ha nem ön és közveszélyes a paciens, meglehet hagyni a "maga világában"! De ezt már nem tudom, be lehet e még sorolni ebbe a kategóriába!
solidedge
Német vagy angol munkásokat keresek szippantóskocsim kezeléséhez.
nevemnick
Hm... és ez az ember Magyarország miniszterelnöke...
nevemnick
Megvalósuló álom, készüljünk, mert hamarosan kikerül a korona a parlamentből:
index.hu/belfold/2019/12/14/felcsut_futodomb_106_millio_forint/

:D :D :D
teuton
@colibri: Rakosi beszediroja irta, ö meg felolvasta!
teuton
@solidedge: Kinalj 1000 ft-os brutto orabert es özönlenek majd hozzad a nyugat-europai munkavallalok!
fahrenheit451
"özönlenek majd hozzánk a nyugat-európai munkavállalók"
Már egy ideje özönlenek: Piálni, mint a kefekötők
Gauntlet
Ja, mert megfogják unni a tükörsima utakat, a kiszámítható / béreket, nyugdíjakat, és mert kiszolgáltatottak akarnak lenni egy pártállami rendszernek. Szeretnék lebontani a fékek és ellensúlyok rendszerét hogy aztán Mészáros Lőrinc nyerjen mindent. Minden feszítő kérdésre egy a válasz: oszt jó napot, vagy Süsü, másoknak ott a szöges bot fejre! :(((
silber13
Egy gyorsan és végérvényesen lerobbanó elme torz összevisszaséga.
justhpeter
Azt gondolom O1G terve naccerű. A megvalósulás előtt álló terve a magaslatokba repíti majd az országot. Már csak 1 kis baj van. Az, hogy a megvalósítás előtt még nyomorba dönti az országot. Ugyanúgy, ahogy nagy példaképe Nicolae Ceausescu, akinek a sorsában is remélhetőleg osztozni fog.
kereső
Őrültnek tűnő beszéd- de van benne rendszer! " Állitsátok meg Orbán Viktort- korunk Arturo Uiját!
vacsi
Nyugati munkavállalók?! Mármint a ma Nyugaton élő négerek, arabok, indiaiak, stb.?!
Edebácsi
Mer nagyot mondani.
Világos, hogy új Európát akar, a jelenklegiben nem nagyon lehetne ő a főnök!
simmering73
Mit mondjak. Megnevettetett. Pedig sírni kellene.
1magyar
1989-től csak szegényedtünk, egyre inkább nyomorog az emberek kétharmada, mert a Kádár rendszer létbiztonságát a frissen meggazdagodott csalók és tolvajok bomlasztották fel és elindult a szabadrablásos kapitalizmus.
luiz
Már látom előre az m1 híradóban: Egyre több, a hanyatló nyugatról menekült svájci vedégmunkás dolgozik Kisvárdán a csigagyárban (nettó 300 euróért)
ómió
Ez - még, mint egyfajta vágyálom célkitűzés is - maga az efftársi abcúg! "Haladóilag" kizárólag 50 év lemaradáshoz vannak szokva!
tudode
Nem kellene mást tenni, csak ezt a pofakaratés előadásait előkotorni a világhálóról, és elereszteni az éterbe, mint pl
.
---- Rátámadtak, pedig Orbán Viktort idézte 16-08-16
.
www.youtube.com/watch?v=mV4ExiTYZb4
.
A kispadon a Mari néni megirigyelhetné őféleségétől hogy kell össze, vissza ketyegni, mindig azt hebegni, amelyet az aktuális hallgatósága hallani akar!!!
.
Mestersége: a MELLÉKTERMÉK KAVARÁSA!!!
human
Technológiai fejlődésről beszél az az Orbán, akinek köszönhetően az oktatás színvonala a 2009-es szinten van. 10 év alatt az ország felkészítése az új technológiákra sehova nem haladt.
szép új világ
Agyára húzódott a pálinka. Nincs mit tenni, nyomás Grazba!
RonaGyuri
Álmodozás vagy riogatás

még az lesz a vége, hogy amit Horn Gyula és Alois Mock lebontott, ő újraépíti

Őfeneségén, ezen a retardált kövér törpén teljes mértékben eluralkodott a rettegési és vele a rettegtetési mánia. Ehhez jön, hogy állandóan hülyeségeket álmodik. Ami a magánügye is lehetne, de ő elmondja.
A minap pontosabban szombat este a temesvári forradalom kitörésének 30. évfordulója alkalmából rendezett gálaesten, a temesvári regionális kereskedelmi kamara rendezvénycsarnokában is elemében volt. Csak úgy ömlöttek belőle a sületlenségek. Ahogy mondai szoktam: akkora baromságok, hogy nincs értelme foglalkozni vele. Az értelmesebbje úgyis tudja, míg a birkái …
No, de az áradatban volt egy még ebben a contextusban is elkésztően nagy baromság. Amit egyenesen célkitűzésnek volt pofája nevezni: A térség – amit okadatolván elképesztő műveletlenségét, szokás szerint, Közép-Európának hazudott – „a világ egyik legsikeresebb és legversenyképesebb térsége legyen”!
Na ez már megában is túlmegy minden józan határon. De ragozta is egy sor marhasággal (jó lenne, de erre sohasem lesz pénz), majd előgyűtt az elképesztő farbával: ahová visszatérnek a munkások, sőt: „ahol az okoz majd fejtörést, mit kezdjünk a Nyugat-Európából érkező munkavállalókkal.”! =))
Persze nem kell aggódni: hisz ő ezt is megoldja: legfeljebb óvó kerítést épít ellenük a határra!
Ami még stílusos is lesz, na déli kerítést sem túl sokak ellen építette! =))
Vilagbol Kiabrandult Mosofazek
Elütött egy román traktor, de x@r ez így reggel hatkor... ja nem is engem ütütt el, hanem az orbánt. A románok, amint éppen együtt akarnak velünk működni...ja minden jel erre mutatott eddig.
Remélem, eltalál majd a kórházba, ha jönnek nyugat-európából a munkavállalók...ebbe a nagy tologásba'...
Eladott Ország
Ha Nyugat-Európában válság lesz, azt túl fogják élni. Mi már annál kevésbé. A saját lábunkon csak Récsöl tud megállni, mi a nép nem, főleg ha továbbra is ők állnak a mi lábunkon. Ha válság lesz, akkor először a magyar dolgozókat küldik el a németek, nem a sajátjaikat. Nekünk csak annyi jót hozhat egy válság, hogy Orbán belebukik, és ez megéri nekünk.Kicsit bebaszott neki október 13-a, de aztán egy pár napos színházi jófejűségnek álcázott látványos tanácstalanság után magához tért őkelme, az egyszemélyes önkény. Elkezdődött a bosszúállás. Ez pedig a legkönnyebben a törvénygyáron keresztül működik, úgyhogy az üzenet világos az ellenzéknek, minden hétnek, ennek a hétnek is ebben a tudatban érdemes nekifeszülni. Kussban kell maradni, tudomásul kell venni, hogy a kétharmad ellen úgysem lehet tenni semmit, az elnyert településekkel kezdjenek, amit tudnak, a kormány segítségére ne számítsanak.
colibri
@szép új világ: Ez a Graz is már csak szöveg maradt. Fényesen bizonyítja, hogy ott sem tudt/n/ak csodát tenni vele. Sőt! Ahogy vénül, egyre rosszabb lesz!
tudode
Azért rinocérosz arc kell ahhoz, hogy ezt a dumát kieressze magából az Úz völgyi balhét követően:
.
úz völgyi magyar román viszály
.
Nagyjából 60 000 találat (0,46 másodperc)

www.google.com/search?q=%C3%BAz+v%C3%B6lgyi+magyar+rom%C3%A1n+visz%C3%A1ly&oq=%C3%9Az&aqs=chrome.2.69i59l3j69i57j0l4.4287j0j8&sourceid=chrome&ie=UTF-8
.
A román vezetőknek nincs szavuk ahhoz, hogy ez a politikai szélhámos nyomja a sódert, mintha nem lennének otthon nála, úgy vállon felül!
advocat
Olyan szép. Jó. Mondjuk egy magyar operettszerző majd 100 éve megírta:"Álom, álom, édes álom!" Vagy ilyesmit. És van még 3-400 évünk, hogy valamivel előbbre jussunk. De a többiek - "nyugat-európa" - sem maradnak nyugton és haladnak. Szóval lesz tt TGV is. Talán. Néhány évszázad múlva.
advocat
Melyik az igaz?
Orbán mer nagyot álmodni: "özönlenek majd hozzánk a nyugat-európai munkavállalók"
Orbán elszólta magát: "ne a szegény országokkal fizettessék meg a klímaharc költségeit"
Fox W Mulder
"özönlenek majd hozzánk a nyugat-európai munkavállalók"
Ez a mondat teljesen kimeríti a magas fokú Magyar Állampolgárhülyités legpontosabb fogalmát ! :-((((((((
kokopelli
@advocat: ...a közlekedési szabálysértéseket is a gazdagok fizessék!?
Kisnyugdíjasok ródeója a belvárosi csúcsforgalomban? (az Orbán, a Lölö és a csókosaik fizetik? (;-))
namihami
@nevemnick: 00.41
Végre egy olyan beruházás, ami azon a tájon 1000%-osan indokolt is. Pozitívan támogatom.
Futódombot a futóbolondnak. Kell az állapota fenntartásához.
kokopelli
..érdekes,hogy a "Facebook" részen,ahol mindíg erős a vita,ott a 26 kommentből 25 támadta a kormány
politikáját,ill. annak értelmetlen szlogenjeit, félrebeszéléseit és nonsens-eit! (;-))
Eriksson
Véleményhányás előtt illett volna meghallgatni Tőkés László ünnepi beszédét is.
www.youtube.com/watch?v=c3GA-Sz81OY
solidedge
Meglepetésemre egy angol jelentkezett a szippantóskocsim kezelésére de már vissza is vitték egy London melletti elmegyógyintézetbe.
nezelodo
Ki kellene próbálni fiuk, hogy ha a közszolgálati csatornákon angolul, németül, olaszul franciául stb nyomnátok a fidesz "valóság híreit", mennyien tódulnának ide az Európa szerte híres munka törvénykönyvünk, (rabszolgatörvény), a kimagaslóan magas családi pótlék, az Európában legmagasabb munkabér, és ÁFA, a legjobb orvosi és szociális ellátás stb megcsodálása és élvezete végett?!
Persze lehet, hogy csak az történt, hogy valamelyik velünk szórakozó doki túl ütős gyogyi adagot írt fel egy páciensnek ott Grazban.
Clavigo
@Eriksson: Leszarom a megélhetési román pap- elvtársat,,,,
kulabombaafityiszre
@Eriksson: ma, 13:47
Zaklatta a nőket a templomban ahol az istentiszteleteket tartotta.
Zaklató templomot csinált isten házából.
A családjának papírfecniken üzengetett.
Erre a tőkésre gondolsz?A kurvapecérre?
Akit többször rajta kapott a felesége?
Halgassa meg őt a halál.
Eladott Ország
Orbánnak sokkal fontosabb az egója, a beteg nárcizmusa.. Mintha… mintha az országért dolgozna, ám dehogy, mindenkin átgázol saját hatalmáért. Nincsen népe, nincsen senkije. A vele egyivásúakat csak azért használja és megvédi, hogy az ő mindenhatóságát erősítsék. Ezért semmilyen mennyiségű pénz nem számít. Ez az ember híján van mindenféle érzelemnek. O1G -nek akkor lesz vége, amikor egymást kezdik felzabálni! Mondhatjuk: Apa! Kezdődik!
A pénzcsap elzárása mást nem is tud kihozni! Mi már megszoktuk a nadrágszíj egyre szorosabbá tételét, de ezek nem! Most nyüszítenek, mert hiába a sok ellopott pénz, abból soha nem elég-nekik! Következik számukra a hét szűk esztendő kezdete! De azért csak zabálják egymást továbbra is, lesz ez még keményebb!
Sámannus
Majd akkor ébred fel amikor a bilin ülve, a hideg kőre ér a keze fosás közben.
kokopelli
@Clavigo: ,de ő a Tőkés! Nála van a "csengettyüs persely"!? Őrá kell figyelni!
Macskaszem
Zavarja már el valaki orvoshoz ezt a moslékagyút, mert olyan szöveget tol, ha kutya megenné megveszne tőle. Ide nemhogy nyugati munkavállalók nem özönlenek soha a büdös életbe, de már a szerbek, ukránok, kipcsakok se maradnak, mennek tovább nyugatra te idióta barom.
Eriksson
@Clavigo: Te dolgod, de azért ha véleményt mondasz akkor tudd, miről beszélsz.
Eriksson
@kulabombaafityiszre: Lehet bármit mondani Tőkésre de az elvitathatatlan, hogy komoly szerepe volt a Ceaușescu rezsim megdöntésében.
Gauntlet
@Eriksson: nem. Az Iliescu belső puccsa volt. Kalasnyikovval mászkáltak az emberek. A román hadsereg nem tudom mit csinált, és a Securitate se volt helyzet magaslatán ha Ceaucesku-t simán elkapták és kivégezték!
Eriksson
@Gauntlet: Ó, te biztosan jobban tudod.
De mi történt akkor Temesváron?
csak úgy....
@Eriksson: szerintem te jobban tudod,mint mindíg mindent...
tudode
Szegény flotásnak miközben lapogatott, olvasgatott, figyelve az 'az"-ra, "hogy"-ra nyolcszor fogdosta az orrát, a homlokát, aztán mikor lekezelt a megszólítottakkal össze, vissza igazgatta magát
.
--- Orbán Viktor miniszterelnök beszéde a temesvári forradalom 30. évfordulóján rendezett gálaesten
.
www.youtube.com/watch?v=mIXJCrOOp78
.
Teljesen lemerült az elem elemelje!
nezelodo
@kulabombaafityiszre: Vajon a Tőkés pispek úr miért nem perelte be a róla írt könyv szerzőjét, aki csúcsdísz az Orbán féle keresztény családmodell követőinek karácsonyfáján?! Ja a vezérünk sem perelte be a Viktor c. könyv szerzőjét, pedig érdekes lehetett, ha már anno a Pozsgai et. is oly lelkesen, vihogva kereste a megjelenéskor a veszprémi Tescóban, többeket kérdezve, hol találhat egy pld-t, köztük engem is.
Borsodi
Özönlenek hozzánk a Románok?Ez egy rossz állom.
nezelodo
@Gauntlet: Bizony Ilieszkunak volt nagyon sürgős eltenni azt a géniuszt láb alól. Képzeld, mi lett volna, ha egy tisztességes bírósági tárgyaláson elkezdett volna dalolni, kik voltak az ötletadói és a végrehajtói!? Aztán Ilieszku is bizonyította méltó utóda a nagy elődjének.
Aki Én
Egyenlőre úgy áll, hogy százezrével menekülnek innen, de még azok a migránsok is, akiket beengedtetek titokban.
RonaGyuri
@csak úgy...: 20:53 Úgye ismered a mondást a negróról: olyan sötét, hogy világít a negró a szájában!!! =))
Eladott Ország
Már a magyarok járnak át napszámosként Romániába.Már a magyarok járnak át napszámosként Romániába
Százával járnak a Békés megyei határvidékről aradi gyárakba dolgozni. Pedig ott nincs társadalombiztosítás – de a fizetés több mint a közmunka, a munka jobb, mint a napszám, és a pénzbehajtók nem érik utol az embert.
piacesprofit.hu/gazdasag/mar-a-magyarok-jarnak-at-napszamoskent-romaniaba/
És az ilyen büdös aljas rohadt csúti gazembernek, akinek már a pszichiátrián lenne a helye, milliókat fizetünk a grazi kezelésért!
olkt.hu/wp-content/uploads/2018/11/img_0637.jpg
Ha valaki még mindig nem tudja, hogy mire megy el az a rengeteg pénz a miniszterelnök közelében, akkor érdemes belegondolni, hogy mennyibe kerülhet az ideggyógyászati magánellátás egy hónapban vagy egy évben, ha egyetlen alkalomért 2 millió forintot kérnek el.
kokopelli
Meg fogom nézni,ha mind a három nyugati munkavállaló elkezd özönleni!Azután kiderül,hogy három
hazatérő próbál "osztrákul" beszélni! (;-))
Sámannus
Ehhez a pohost olyan mélyen kell elaltatni, hogy nincs belőle felébredés!
kissé felnőttem
álmodika nyomor éhesek az emberek itt igen de nyyugaton? de kb olyan hatásvadász duma volt akár a fürer 1940 es években
ide jönnek nyugateurópából, az a tömeg meg üdvrivalgással tapsol hát ez egyfajta szint álomhajón élnének? Kérdezné Besenyő pista bácsi Normális? Hát joggal.
Tán rubelba vagy forintba kapnák a bérüket is? ábrándozás az élet ...
kereső
Orbán Viktor 2 szót nem tudott kimondani-
"1. falurombolás
2. menekültválság

Pedig a temesvári forradalom a falurombolás, és a második világháború utáni Európa szerte példátlan méretű, véres menekültválság miatt robbant ki. Azért, mert Románia nyugati és északi határainál éveken át a Szamosba, a Dunába lőtték azt, aki menekülni próbált. Szögesdrót kerítés, vadászkutyák, élesre töltött fegyverek jelezték, hogy meddig tart az ország és a diktatúra határa. És persze hullák, emberi hullák, temetetlen holtak éveken át: tízezer embert nyelt el ez az évtizednyi, ez menekültválság.

És erről Orbán Viktor most hallgatott. Hogy is mondhatott volna bármit, most, amikor ő emel hasonló drótkerítéseket, ő uszít vérebeket ugyanígy menekülő emberekre?

Nyugatról akar "menekülteket befogadni" Orbán Viktor, pedig saját állampolgárait sem tudja visszatartani. Magyarország éppúgy néptelenedik el, mint ahogy elnéptelenedett Románia az elmúlt években.

A falurombolás - amiről szintén nem tudott és akart mondani semmit Orbán Viktor, ami ellen annak idején Tőkés László családját, híveit és önmagát kockáztatva felszólalt - most teljesedik be.

Most mennek végleg tönkre a magukra maradt falvak az elsivatagosodó vidéken Románia és Magyarország szerte.

Persze, hogy nehéz felidézni, harminc éve még fájt ez. Harmincegy éve még össze tudott fogni ez ellen a magyar ellenzék, köztük Orbán Viktor, és Budapest utcáira tudtak együtt vonulni 1988 júniusában. Ma már csak eltagadni tudja a Ceausescu korszakbeli és a mai falurombolást is. És az általa ácsolt rendszerben, a NER-ben pedig bármi elképzelhető, csak az nem, hogy egy közös célért mindenki, vállt vállnak vetve felsorakozzon.

Orbán Viktor, eltagadta és megtagadta mindazt, ami az 1989-es forradalmat kirobbantotta, ami erőt adott hozzá . Beszédét pedig áhítattal hallgatták az öltönyös, nyakkendős férfiak. Csak férfiak. Nők a forradalmi megemlékezés első soraiban nem kaptak helyet.-folyt.
kereső
Pedig a romániai ellenállás legállhatatosabb, legnagyobb kockázatot vállaló hősei nők voltak. Doina Cornea és Gyimesi Éva például. Ők nem pár hónapon át vállalták a zaklatást, a fenyegetést.,az egzisztenciális ellehetetlenítést, hanem hosszú, kibírhatatlanul hosszú éveken át.

Corina Untilăt 18 éves korában, 1989 decemberében lőtték hátba Temesváron. Egész életét ezzel a súlyos sérüléssel élte le. 2015-ben a rokkantsági besorolását is megvonták tőle. Elfeledve, betegen halt meg 48 éves korában. Három héttel korábban, minthogy ez a sok öltönyös nyakkendős férfi meg nem ünnepelte önmagát a temesvári forradalom harminc éves évfordulóját.

Hát Corina Untilă, Gyimesi Éva és Doina Cornea emlékéért se felejtsük el, hogy mit jelentettek, mit jelentenek ma is a romániai forradalom szavai, amelyeket Orbán Viktor nem bírt kimondani:

a menekültválság

és falurombolás"

Parászka Boróka
kereső
@fahrenheit451: Sajnos ez nem csak Európára igaz, főleg nem arra. Hanem a demokráciára IS!Nem érti- kiszórja az ablakon.
Eladott Ország
A külföldön munkavállalók ezután sem rohannak haza – sem a magasabb bérért, sem a szüjjé mán programért. Mert akiket innen elüldözött az Orbán-banda, azok nem akarják egy eszét vesztett hatalomban úgy építeni az országot és saját boldogulásukat, hogy közben ellopják a pénzüket. Azért sem, mert érték vesztett országban csak nagyon kevés ember lehet elégedett az életével. Ugyan, minek szülnének itt(hon) gyerekeket, amikor diktatórikus bábot akarnak a saját igényeiknek, elvárásainak megfelelően nevelni. Aki belekóstolt egy szabad, demokratikus ország légkörébe, inkább hajlandó ott kitenni a lelkét, tudását, fizikai erejét, mert megéri neki. Itthon a világ legnagyobb áfáját fizetve húzza meg magát a hatalom moslékos vödrének árnyékában? Nem. Nem jönnek. Mert mára pontosan ott tartunk, igen tiszteletlen, aljas hűbérurak, hogy a kurváknak több milliós uniós támogatás jár – az emberek többségének semmi. A jó szolgálatot minden szinten, bárhol és bármiért busásan jutalmazza ez a fideszes-kádéenpés maffia. És ez nem az érzésem, hanem ez tény. Harmadik világbeli állapotok uralkodnak a nagyobb városokon kívül, a falvak is elkezdtek lezülleni. Se munka, se eü ellátás, se posta, se közmű, semmi. Ellopták a pénzt, az ország lepusztult. 10 év termésének "gyümölcse"
Sámannus
Mennyél te pohoskám putyin dácsájába gugúlóst táncolni, és érezd jól magad, fordulj fel örömödbe tőle.
nezelodo
A miniszterelnökünk a fényes víziójából az autópályák után kifelejtette a Föld körül majdan keringő magyar űrállomást, amelyre áthelyezik a Karmelita Kolostor Kriptáját, hogy onnan tekintsen le ránk alattvalókra, meg azt, hogy azért e terv, mert ő akarja vezetni a csoportosulást, ha már az EU-ban nem foghatja a kormányrudat. Azon azért elrágódnék, vajon a csehek elfelejtették-e már Vaclav Havel jóslatát az ő személyét illetően, hogy "Isten óvja Magyarországot, ha Orbán még egyszer hatalomra kerül"?
kokopelli
@Edebácsi: ...igen "mer álmodni",de ha egy ilyen országvezető politikus nyitott szemmel álmodik,azt azonnal
egy orvosnak kell megvizsgálni!
kereső
@kokopelli: orbán álma- a monarchia felélesztése, amelyben ő a "kalapos király".
kokopelli
@kereső: ...hát ez az! A normális ember ismeri a lehetőségek határait,és nem Graz-ba jár magát "kivasaltatni"!
kulabombaafityiszre
@nezelodo: december 15., 21:04
Mert a fidesz egy spicli klubb,tökössel egyetemben.
kulabombaafityiszre
@Eriksson: december 15., 18:55
Persze töketlen romániában volt nagy harcos,ocsmány vigyor,meg egyedül hajtotta ki az oroszokat.
Tiszta hősökből áll a mostani vezetés.Ha,ha,ha.
Eriksson
@kulabombaafityiszre: Á, én a temesvári hősről beszéltem.
kokopelli
@kereső: (18.-án 13:13) "Aki a múltba réved,az elpasszolja a jövőt! " ..csak aztán ne reklamáljon,és
ne sorosozzon˘!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.