Az LMP a temesvári népfelkelés harmincadik évfordulója alkalmából megbecsüléssel emlékezik Tőkés László és az őt védők kiállásáról Ceausescu elnyomó rendszerével szemben – közölték az ellenzéki párt vezetői vasárnap.

Váratlan fordulat: az LMP Tőkés Lászlót élteti

Schmuck Erzsébet és Kendernay János társelnökök, valamint Keresztes László Lóránt frakcióvezető közös közleményükben kiemelték, példamutató tettek történtek 1989-ben magyar és más nemzetiségűek részéről, felekezeti hovatartozástól függetlenül.

"Küzdelmük bizonyosan nem volt hiábavaló és értelmetlen, hiszen a diktatúrát megdöntő forradalom innen indult, amely egy új jövő ígéretét hordozta és végigsöpört egész Románián" – fogalmaznak az LMP vezetői.

Hangsúlyozzák ugyanakkor, a temesvári események után 30 évvel ma újfent fel kell hívniuk a figyelmet arra, hogy a békés, egyenlő együttélés és a kisebbségi jogok védelme és tiszteletben tartása rendkívül fontos európai értékekhez kapcsolódik: harminc év után is küzdeni kell a magyarság nyelvi és kulturális megmaradásáért.

Ezzel összefüggésen emlékeztetnek, az LMP is támogatta azt a héten elfogadott országgyűlési határozatot, amely méltón emlékezik a temesvári eseményekről és hőseiről.

(Kép: Wikipédia)

Forrás: MTI

13 hozzászólásarrow_drop_down_circle

csetere
@Béla333: Tőkés véleményem szerint egy képmutató szent fazék! A 94-es választások előtt szemétkedett a Népszabadságnak kb. a 4. oldalán egy fél oldalnyi cikkben Hornék ellen. A választások után ő volt az első aki idejött nyalni egy kis támogatásért Horn Gyulához. Mivel mindig figyelemmel kísértem a politikát, teljesen kiakasztott és még mindig élénken él bennem ez az eset. A 89-es események idején nagyon szurkoltam neki, még egy kislányt is hozattam két hétre magamhoz. Ez a megbecsülésem elpárolgott és azóta undorodom ettől a pasastól.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Eladott Ország
Tőkésre a kutya sem emlékezne már rá, ha itteni állam (értsd csak a Fidesz) fel nem karolja, nem grundolnak neki új pártot, nem futtatják otthon. Így se kellett odahaza senkinek, de legalább megélhetési politikusnak megmaradhatott. A manus a hatalom mániájával az élő megtestesülése a KDNP "élő lelkiismeretének" azaz inkább annak teljes hiányának. Vajon otthon miért is golyózták őt ki a magyarjai, ha annyira jót akart nekik? Hmm? Ne feszegessük, mi?
Eladott Ország
Az LMP azt nem méltatta, hogy 1989-ben a csúti cigány űzte ki az oroszokat az országból, ha már egy platformon vannak?! Az úgy volt, hogy bejöttek a spájzunkba a németek, a németeket kizavarták az oroszok, megint üres lett a spájzunk. De aztán szólt a Kósa nyelvész úr, hogy csináljunk helyet a spájzunkban a hut, huti, tuszu, tuszi, huti, vagy valami ilyesminek. Melléjük költöztetett Kásler professzor úr eurázsiai rokonokat. Hová a kánya kínjába lettek a finn-ugorok? Végre mindenkit kisöpört a spájzunkból az Ókovács Szilveszter, mert ott afroamerikaiak kívántak vonyítani. Mi ezt nem bírtuk ép ésszel, és elzavartuk mindet. Erre tessék: most meg az Orbán garázdálkodik az üres spájzunkban, de nehogy azt higgyék, hogy sonkát, szalonnát, hagymát (a krumpli elfogyott) kaptunk. Tudják, mivel töltötte föl? Kipcsakokkal. Immár kipcsak vér csorog a házunkban. Magyar kipcsak vér. Úgy volt, hogy jön a IV. Béla király is, de lemondta a látogatást, nem akar ujjat húzni Orbán királlyal. Neki mára úgyis elmentek otthonról. Vigyáznunk kell ezzel az emberrel, egyszer már kizavarta az oroszokat – ruszkik, haza! -, hát nem visszakönyörögte őket. Várunk Viktor, a te utad is a pokolba vezet!
uploads.disquscdn.com/images/2c83a9cdd99bcd3ce2f4c8083fba899e864c8563a09c1ea1684c178c23f189c8.jpg?w=600&h=395
csetere
@Dr plágium: Egy pénzért mindenre képes gátlástalan, gusztustalan valaki! (Nem írom, hogy ember. Ez a magánvéleményem)
moareka
Én emlékszem a 30évvel ezelőtti TV közvetítésre, amikor ez az alak Chrudinák Alajos akkori TV riporterrel megcsinálták a maguk "forradalmi interjuját". Ez az ember azóta abból él! Semmi köze a református egyház által képviselt tanokhoz, belekapaszkodott a politikába, Orbánnal kéz a kézben építették fel ennek a pojácának az imázsát. EU-s képviselőt csinált belőle,és ott pöffeszkedik az évente megrendezett tusványosi dzsemborin, miközben a "nagy lelkész" egy rongy apa és férj volt a nagy "felemelkedése" közepette. Az ilyenek miatt szégyellem a vallásomat...
Lepényleső
"89-ben még ember volt? Azóta szégyenfolt?
evacica
Tökés egy megélhetési politikus, szégyent hoz az egyházára, bár megjegyzem nem egyedül!Bort iszik vizet prédikál! Volt feleségével és családjával is szemét módon viselkedett! Semmilyen tiszteletet em érdemel!!!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.