A táplálkozási szakértő szerint a legfontosabb a rendszeres, megfelelő mennyiségű étkezés, de rohanó világunkban, a határidők és a stressz miatt rengetegen hajlamosak megfeledkezni róla. Pedig nem ártana odafigyelni rá és a bevásárlást is tudatosabban tervezni.

Ön tudja, hogy lefekvés előtt hány órával szabad utoljára enni?

Fotó: Pixabay

A táplálkozás jelentősen befolyásolja az energiaszintet, ezért télen különösen fontos a tudatos, egészséges étkezés. A rohanó világban, például a határidők és a stressz miatt sokan hajlamosak kihagyni étkezéseket, pedig a legfontosabb a rendszeres, megfelelő mennyiségű étkezés. Érdemes bevásárláskor előre megtervezni akár egy heti menüt is – javasolja Vékony Blanka, a Semmelweis Egyetem Egészségtudományi Karának egyik tanára.

A szakértő szerint fontos az is, hogy alvás előtt két-három órával már ne együnk, és a vacsora is kevésbé megterhelő étel legyen, például teljes kiőrlésű kenyér zsírszegény felvágottal és zöldségekkel.

Korábbi cikkünkből megtudhatod, hogyan őrizd meg az év végi időszakban, karácsonykor is az egészséged. Az évnek ez a szakasza rendszerint nagyon sűrű: tele van programokkal, családi összejövetelekkel, céges bulikkal, ajándékvásárlással, sütéssel-főzéssel, hogy csak a legáltalánosabb elfoglaltságokat említsük. Fontos azonban, hogy a tengernyi impulzus közepette is tudatos döntéseket hozz a mentális és fizikai egészségeddel kapcsolatban. Itt írtunk arról, mire érdemes odafigyelni az étkezések, vásárlások és a stressz kapcsán.

Helló Vidék

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

namihami
Kedvem lenne ezt a táplálkozási szakértőt összehozni egy Somogy vagy BAZ (stb.) megyei családdal, ahol nem az általa ajánlott ételek, de sokszor a zsíroskenyér is jó, ha jut vacsorára.Könnyű felvágott, zöldség, gyümölcs? Mikor volt ez a jógyerek utoljára üzletben? Talán az ő jövedelméből jobban fut, de sok család örül, ha a régi, dietetikusok által tiltólistás ételekkel (félbarna kenyér, tészta és társaik) jól tudja a lakatni magukat.
Könnyű a partvonal mellől bekiabálni.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.