A passzív jövedelem fogalma sokak fejében él vágyálomként. Elvégre ki ne szeretne úgy pénzt keresni, hogy közben nem kell dolgoznia? Persze a valóságban ennél jóval árnyaltabb a kép.

Pénzt keresni munka nélkül? Lehetséges!

Fotó: Pixabay

A passzív bevétel ugyanis nem szokott csak úgy magától megszületni és a bankszámlánkra vándorolni. Ehhez tudatos és sokszor kemény munkára van szükség, amely később aztán már a beavatkozásunk nélkül is képes lehet pénzfaként működni.

Ebben a bejegyzésben lehetséges opciókat mutatunk be, amelyeket megfelelően kivitelezve értelmezhető mértékű passzív jövedelemre tudunk szert tenni.

Lehetőség van továbbá részt venni pénzügyi oktatáson a GRANTIS-nál, hogy megtaláljuk a számunkra leginkább kézenfekvő megoldást.

Jól csengő megoldások, ugyanakkor érdemes óvatosnak lenni velük

A saját tőzsdei részvényportfólió kezelése, valamint a kriptovalutával történő kereskedés rendszerint népszerűnek számít a téma iránt érdeklődők körében. Ugyanakkor fontos tisztában lennünk vele, hogy egyik opciós sem feltétlenül tekinthető ideálisnak.

A tőzsdén való hozamszerzés napi több órányi hírolvasást, elemzést és döntéshozatalt követel meg, amelyet nehéz volna passzív metódusnak hívni. A kriptovaluták árfolyamát pedig nehéz előre kiszámolni, ezért kifejezetten kockázatosnak bizonyul a velük való kalmárkodás.

A passzív jövedelem szerzéséhez megfelelő biztonságos hozamú befektetések

Az olyan hosszabb távú befektetési formák, mint az állampapírok és a pénzpiaci alapok képesek megfelelő alternatívát kínálni a passzív bevételek szerzéséhez. Egészen minimális kockázatra számíthatunk csak velük kapcsolatban, ennek megfelelően hozamra is számíthatunk majd a szerződés lejártakor.

A csekély kockázati szinthez társuló alacsony profit miatt kisbefektetőként ugyanakkor ettől a megoldástól a megélhetésünk finanszírozását még hiába várnánk. Állampapírokkal és pénzpiaci alapokkal úgy kereshetünk sok pénzt, ha jelentős mennyiséget is fektetünk be.

Ha van rá lehetőségünk, akkor adhatunk bérbe lakást is

Megfelelő formája lehet a passzív jövedelemszerzésnek az ingatlan bérbeadás. Természetesen ebben az esetben szükség lesz arra, hogy rendelkezzünk saját lakással, nyaralóval, hétvégi házzal vagy garázzsal.

Amennyiben sikerül megfelelő állapotba hozni és jó áron kiadni az adott ingatlant, akkor tisztességes bevételre is szert tehetünk. Ugyanakkor nem árt tisztában lenni azzal sem, hogy a bérlők megtalálása, az esetleges javítások kivitelezése és az időnként szükséges felújítások a mi feladatkörünkbe tartoznak majd.

Vállalkozóként is lehet passzív jövedelmünk

Egyéni vállalkozóként is megvalósíthatunk számos olyan ötletet, amellyel önjáróvá tehetjük a bizniszünket. Készíthetünk például online videós oktatóanyagokat, amelyeket pénzért árulhatunk az interneten.

Kidolgozhatunk egy előfizetői programot, amelynek keretei között a legtöbb lépést automatizálni tudjuk. Egyúttal reklámfelületként is használhatjuk a blogunkat, szintén passzív bevételre szert téve ily módon.

Joy

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

RonaGyuri
Ne már ott az a nagy ház a Duna partján, valami Parlament vagy mifene. Na ott – eltekintve a takarítóktól – nagyon sok pénzt keresnek, a munkáról meg csak pofázni tudnak, főleg hülyeségeket! =))
ómió
Naná! A 90-es években is több, mint 10000 milliárdnyi "társadalmi tulajdont" tüntettek el az efftársak!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.