Egyedül a bolgárok költenek kevesebbet nálunk az Európai Unióban – derül ki az Eurostat friss összesítéséből.

Már csak a két vetélytársunk maradt az EU legszegényebb országa címért

Fotó: Pixabay

A horvátok is beértek minket, a románok pedig már második éve előzik Magyarországot fogyasztásban. Egy átlagos magyar tavaly 102 ezer forintot költött havonta, ami az uniós átlag 64 százalékának felel meg. Az egy főre jutó GDP alapján valamivel kedvezőbben alakul a magyar életszínvonal.

HVG

32 hozzászólásarrow_drop_down_circle

RonaGyuri
ha ez a bagázs még sokáig marad akkor biztos az első hely is! =))
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
RonaGyuri
ha ez a bagázs még sokáig marad akkor biztos az első hely is! =))
Borsodi
@RonaGyuri: Talán már meg is van az első hely csak letagadjuk.
Gajdoczky István
Igy leszünk Európa motorja! És mutatjuk az irányt annak a sok európai idiótának!
SystemError
Ide max katasztrófa turistáskodni jönnek majd nyugati munkások. El lehetett adni a romos épületeket romkocsmának, ami után másnap hazamennek, de az életszínvonalat nehéz lesz.

Egy fizetett bérenc sem nyomatja, hogy ez nem igaz és az elsők vagyunk igazából??? Hát miért kapják ezek a közpénzt! :)
colibri
Nem véletlen a bővítési szándék orbánéktól, kettős céllal nyomnák befele az unióba a balkáni országokat. Azon kívűl, hogy szövetségeseket keres keletről, a legszegényebbek listáján is jónéhány helyet araszolna felfelé Magyarország a szégyenletes utolsó előtti helyről.
F_Viktor
@Béla Benke: Írod:
(a GDP) "...Románia esetében ez az érték az EU átlag 65 %-a, Magyarország esetében az EU átlag 71 %-a volt.
Ha a román háztartások jelenleg többet költenek mégis mint a magyar háztartások, akkor ez csak az eladósodás rovására történhet."

Bélám, neked nem áll jól a gondolkodás, főleg a közgazdász szerep áll tőled nagyon messze!
orbán hithű Bélájának elég annyit megértenie, hogy hiába magasabb Magyarországon az egy főre jutó GDP, mikor Romániában kevesebb közpénzt lopnak, ezért költhet a paraszt többet ott, mint Magyarországon!

@Balázs Szabó: Írod:
"Aki pedig a fogyasztás mértékéből von le következtetést az élet minőségére, az minősítést sem érdemel!"

Itt a másik hülye!
Mondjad Balázs, talán egy nemzet életszínvonalát az határozza meg, hogy a saját csöngőhasújának hány oligarchája van akiket közpénzek száz milliárdjaival töm ki a Kedves?
Vagy a mutyijaik számából lehet következtetni az életszínvonalra?
RonaGyuri
@RonaGyuri: @RonaGyuri: Kicsinek elég kicsi vagy,

de a mértes potrohod miatt –amit nem tudsz behúzni – még a szarból is kilátszol

Az EU s benne vagy inkább Orbáni jövőjéről értekezik a napi.hu. Kijelenti, hogy „Miközben az Európai Unió útelágazáshoz érkezett, amely vagy a mélyebb, egyben rugalmasabb integráció és az erőteljesebb európai hatalmi politika, vagy a szétzilálódás, az integráció formálissá válása felé vezet, a jelenlegi magyar vezetés a geopolitikai pragmatizmus jegyében saját játszmáját játssza.”.
Nos a dolog meglehetősen mellément. Azzal indít, hpgy „Angela Merkel német kancellár az elmúlt időszakban tett néhány ellentmondó gesztust az EU és a NATO viszonyával kapcsolatban - írja a Politicón megjelent elemzésében Adrei Kadomtsev.”. Közben a hyperlink a „Modern Diplomac” portál „The Prisoner of Geography: Orbán’s perception of geographical pragmatis” cikkére mutat!!!
Nos mondanom sem kell a derék szerző (na jó az ő nevét eltalálták) egyáltalán nem ír Merkelről, Orbánról és annak bornírtságáról van szó!!
Külön tetszik az az elegáns gúny, ahogy arról ír, hogy Orbán hogy igyekszik valakinek látszani. Nekem az egykori blódli ugrott be a múlt század 30-as éveiből: „Szumátra, Borneó és Celebesz, magyar volt és magyar lesz. ”!!! =))
RonaGyuri
@RonaGyuri: @RonaGyuri: Sztyopa meséi

érdekes interjú a fizetős hvg-ben, még akkor is, ha a szerző összekeverte Köteles Lacával

Hogy az elején kezdjük „Orbán egykori kollégiumi nevelője ” totál hamis. Az ismeretségük a Bibóból származik, amit Pozsgay és Horváth (Sztyopa apósa) elvtársak javaslatára hozatott létre az MSZMP-KB. S melynek igazgatója lett kiemelt pártfeladatként Stumof, a (szintén kiemelt párfeladatként) nevelősködő az a Kövér volt! =))
simmering73
Ma reggel örömmel jelentették a hírekben, hogy rengetegen hitelt felvéve vásárolnak karácsonyra. És erre büszkék a regnálók.
Macskaszem
@simmering73: Én meg azt hallom éppen a tv-ben, hogy sokan áruvásárlási kölcsönből mennek magánorvoshoz, mert mire a várólistán sorra kerülnek, nem lesz szükségük orvosra. Meg másra se.
Clavigo
@simmering73: @Macskaszem: Mindkét " irányvonalra " büszkék lehetünk.,,mimagyarok.
Eladott Ország
Nem tudom, megérjük-e, hogy ez a kormány a magyar emberek érdekében dolgozzon. És még értetlenkednek is ott a fidesz fészekben, ahonnan évekig nem látszik az ország egészének sorsa. A várból, a luxus palotákból kiabálnak az urak: hülyének néznek, lenéznek, becsapnak mindenkit. Azokat is, akik elmenekülnek másik országba Orbán elől. Ám a szegényeknek nincs menekvés.Voltunk már 3 millió koldus országa -- a sokak által dicsőített Vitéz Kőbányai idején.
A helyzet csak annyiban javult, hogy most 5 millióan vannak.--- és megint van egy despota vitéz---kedőnk. Egyébként a GDP nem sokat mond egy diktatúrában, mert a kormány nem a polgárok jólétére fordítja, ha nem a klientúra gazdagodására, mint nálunk napjainkban.
ittott
a hülyéket Orbáncék etetik hazugságokkal
jesz
@simmering73: @Macskaszem: egy ismert banki szakember némi aggodalommal van e nagy boldogság miatt...ugyanis a visszafizetéssel várhatóan gondok lesznek.
A felvett összeg rémísztő (és még nincs vége)
jesz
@Eladott Ország: a szavaid sok mindent előhoznak...például az átadása óta állandóan fénylő Puskás stadion...horribilis a napi villanyszámla...
miközben emberek ezrei nem tudnak közüzemi díjat fizetni
Tudom, demagógia, mindent a maga helyén kell kezelni.
Sámannus
Hamarosan egyedül állunk, mint fasz a lagziban.
kereső
Nagyon erősen küzd az ország, hogy elvigye az elsőséget- ez lesz az orbánrendszer legnagyobb dicsősége, nem a puskás aréna. Tényleg lehet tudni, hogy a "büszkeség"- az éjjel-nappali diszkivilágitás mennyibe fáj az adófizetőknek?
ómió
Nyilván le kéne nyuljon a kormány 1-2 havi nyugdíjat meg fizut, hogy legalább Böszme-módra "emelkedjünk"!
Eladott Ország
@ómió: ma 10:41; Már tíz éve a fidesz van hatalmon, miért nem adták vissza te seggfej! 2010 óta duplájára nőtt a szegénység a nyugdíjasok között, úgy hogy legjobb volna ha befognád a szaros podádat, te fidesz birka!
olkt.hu/wp-content/uploads/2019/06/61850723_2040558309389547_6530394861856620544_n.jpg
Már csak Bulgária van mögöttünk életszínvonalban!
uploads.disquscdn.com/images/f2d52ffa9199ab073dc9a31b56b061e2acaaefd7d39a272551e22ee26ad5838e.jpg?w=600&h=503
Féknyúz ez is te faszfej?!
Eladott Ország
@ómió: ma, 10:41; Hiába a kormányzati dicshimnusz az emelkedő nyugdíjakról, a reálérték megőrzéséről, a statisztika szerint egyre többen élnek a szegénységi küszöbként meghatározott jövedelemből. Magyarul: egyre több a szegény nyugdíjas.
mfor.hu/cikkek/makro/ujabb-csucsot-dont-a-szegenyseg-egyre-tobb-magyar-nyugdijas-nyomorog.html
ómió
@Eladott Ország: Visszaadni valamit csak az tudhat, aki ellopta! Erről még nem hallottál?Egyébként az évekig a fejünk fölött lógó államcsőd-helyzetetekben még egy idióta se lett volna képes azt "visszaadni"! Pláne, aki meg se ígérte, mondván, legközelebb a bolsik úgyis újra ellopnák! Melyik fake news "portálotok" szerint nőtt duplájára a szegénység, seggfej? A hivatolos KSH statisztika szerint éppen, hogy feleannyian élnek a szegénységi küszöb alatt, mint 2010-ben! Vagy ezt is olyan édes lehazudnotok?
ómió
@Eladott Ország:Melyik fake news "gyáratok" szerint? Mert a KSH mást mond! Vagy azt le kell hazudni?
ómió
@Horizont: Örülök, barom úr - így írtad alá - a hozzászólásodnak. Csupán arról bátorkodtam szólni, ami történt és, ami "haladóilag" nyilván helyes volt, umberufen tán most is ezt kéne tenni. Netán lemaradtam róla, hogy ez még efftársilag is vérciki?
Eladott Ország
@ómió: ma, 08:44 A fenti hozzászolásomban már közöltem, de ismételten közzéteszem, mert úgy látom, hogy csak azt tudod felbüfögni, amit a fidelitas/fidesz/orbábjúgend szeminárium beléd töltöttetek. Relatív jövedelmi szegénység (%) a nyugdíjasok körében
Forrás: KSH, mfor.hu
public.flourish.studio/visualisation/1041494/?utm_source=showcase&utm_campaign=visualisation/1041494
Második legszegényebb Magyarország az EU-ban Forrás: Euronews
hu.euronews.com/2018/12/14/masodik-legszegenyebb-magyarorszag-az-eu-ban
Azt tudnám javasolni, hogy húzzál el innen a büdös picsába a fidelitas vagy a fidesz hülyéi/birkái/marhái közé és ne okoskodjál itt, te agyatlan faszfej!
Aki Én
@ómió: Ahogy látom, te másként látod ezt is. Biztos büszke vagy rá, hogy nálunk csak a bolgárok tudnak jobban spórolni.
F_Viktor
@ómió: Írod:
" A hivatolos KSH statisztika szerint éppen, hogy feleannyian élnek a szegénységi küszöb alatt, mint 2010-ben! Vagy ezt is olyan édes lehazudnotok?"

orbán majma, nézzük meg, ki hazudik, jöhet az a ksh adat!
Eladott Ország
@F_Viktor: Ezek a fidesz birkák ( ómió), már az EUROSTAT vagy bármilyen nem az általuk hazudott jelentésre jelentésre is azt mondják, hogy mert Soros.
ómió
@F_Viktor: Amit idéztél, Böszme majma, az a KSH "adat"! Számszerüleg meg böngészd ki, bolsi tetü, ha mocskolódás helyett belefér az idődbe!
Aki Én
@F_Viktor: Ez az @ómió: egy buta propagandista. Aki látványosan tájékozottabb nála, nem osztja a buta hazugságait, az Böszme, bolsi, meg a szokásos fordulatok.
Azt viszont nem akarja látni, hogy bolsi tolvajok seggéből szemléli a világot.
fahrenheit451
Akárhogy is, ha kilépnek az angolok, rögtön javítunk egy helyezést :)
Köd előttem, köd utánam újratöltve: Ködös tekintettel előre, Bulgária utánunk

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.