Áder János segítsége kellett, hogy az ügyészek és bírók januárra tervezett fizetésemelését lehetővé törvényt az év utolsó rendkívüli ülésnapján elfogadhassa a parlament.

29 fideszes képviselő hibája miatt kell túlórázni a törvénygyárban

A kétharmadot igénylő javaslatot véletlenül nem támogatta 29 fideszes képviselő – a kormánypárt szerint technikai hiba történt –, ám a rendes ülésszakban már nem lehetett korrigálni.

Ez csak úgy volt lehetséges, hogy Áder János „élve államfői jogkörével” megfontolásra visszaküldte az egyes törvényeknek az egyfokú járási hivatali eljárások megteremtésével összefüggő módosítást.

A törvényjavaslat vitája során több, megalapozott kifogás fogalmazódott meg, melyeket az Országgyűlés Törvényalkotási bizottságának Összegző módosító javaslata kívánt orvosolni, ez azonban nem került elfogadásra

– indokolt Áder János.

(index.hu)

Cikk- és címlapkép: pixabay.com

6 hozzászólásarrow_drop_down_circle

namihami
Ha a melós ""téved"" a munkahelyén, másnap már be se kell mennie. Ha a fideszes téved, akkor ismét ülésnapot rendel el a Gazda a.Nagy Ho-ho-horgász által. Ebből is látszik, hogy milyen alapos és összetett munka előzi meg egy fideszes törvény megszavazását.
Mégiscsak jobb fideszes képviselőnek lenni...
jesz
Először azt hittem, hogy szándékosan büntetik a bírókat, ügyészeket azzal, hogy nem szavazták meg a fizetésemelésüket. Csodálkoztam is, mert akkor bizony dől a bili.

De nem, csak hibáztak...de ekkorát?
ómió
"Abcúg"! Hiszen "haladó" hasonfekvést, vagy pulpitusfoglalást is végezhetnének!
Lepényleső
Technikai hiba? A bírók nagy ritkán a véletlennek köszönhetően hoznak ítéletet a kormánypártiak ellen is?
Azok meg összefogtak elnökük sugallatára,- a bírók kerüljenek lapátra? Most kegyet gyakorolnak,hogy maradjanak a jól fizetettek sorába,- tudják ki az egér,ki a macska? S mindezt a csórók kontójára?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.