Varga Judit igazságügyi miniszter a Facebookon reagált Péterfy-Novák Éva nyílt levelére.

A nyílt levélben az író hétfőn azt üzente:

szeretném, ha elmondanád nekem, nekünk, akiket ez érdekel (mert sokunkat érdekel), hogy hány nőnek és gyermeknek kell még meghalnia, hogy komolyan vedd a családon belüli erőszakot. Hogy komolyan vedd nőként, anyaként. Hogy komolyan vedd miniszterként.

Péterfy-Novák Éva arról is kérdezte a politikust, rajta kívül kik azok, akik úgy vélik, hogy az Isztambuli Egyezmény ratifikálása veszélyes a társadalomra, akik szerint többek között a 31. cikk, nem más, mint politikai hiszti.

És ne, ne háríts Judit, ez nem az a szint, amikor lesöpörheted magadról a mocskot. Ez az a szint, amikor ki kell állnod, elnézést kell kérned, és azonnal kampányolnod kell a ratifikálásért.

Varga a válaszlevelében azt írta, visszautasítja, hogy két gyermek borzalmas halálát alantas politikai haszonszerzésre akarják felhasználni.

Hozzátette:

Anyaként és igazságügyi miniszterként, mint minden jóérzésű embert, engem is lesújtott a győri gyermekgyilkosság tragikus híre. A vonatkozó magyar jogszabályok megfelelnek az Isztambuli Egyezmény követelményeinek, konkrétan az említett 31. cikknek is. Mindez persze nem elégséges, ha ilyen tragédia előfordulhat. Átfogó kormányzati vizsgálat elrendelését kezdeményezem a felelősség tisztázása érdekében, hogy egyértelműen kiderüljön, a konkrét tragikus esetben mulasztott-e bármelyik állami szerv vagy annak alkalmazottja. Őszinte részvétem az Édesanyának és az egész családnak!

Minderre a kommentszekcióban reagált az író, és azt írta Varga Juditnak:

Kedves Judit, nagyon örülök, hogy kivizsgáljátok történt-e mulasztás. Annak is nagyon örülök, hogy a vonatkozó magyar jogszabályok szerinted megfelelnek az Isztambuli Egyezmény követelményeinek. Már csak azt nem értem, hogy akkor miért nem lehet ratifikálni. (De ezt csak mellékesen jegyzem meg, természetesen tudom, hogy a valódi okot sosem fogjuk megtudni.) Annyit szeretnék még hozzáfűzni, hogy a levelet egyedül írtam, és én (ellentétben a nálatok megszokottal), nem használok magamra királyi többest.

Vasárnap fiát és a nevelt lányát ölte meg Győrben egy férfi, aki később öngyilkos lett. A lakásban tartózkodott a harmadik testvér, egy hatéves kislány is. A három gyermek aznap a nő volt férjénél volt. A 10 éves fiú, a 13 éves lány és a 35 éves férfi holttestét azután találták meg, hogy az anya értesítette a rendőrséget: csak a legkisebb gyermekével tud beszélni.

A rendőrök a katasztrófavédelem segítségével jutottak be a bezárt lakásba, ahol megtalálták a két gyermek holttestét. A nyomozók megállapították, hogy a gyerekek halálát idegenkezűség okozta. A férfi holttestét az épület egy másik helyiségében találták meg.

A helyszíni szemle adatai szerint a férfi, miután megölte fiát és nevelt lányát, bezárkózott az épület folyosójáról nyíló, közös használatú helyiségek egyikébe, majd önkezével véget vetett életének.

A rendőrség több ember sérelmére elkövetett emberölés gyanúja miatt indított büntetőeljárás keretében vizsgálja a gyermekgyilkosság körülményeit.

A férfi nemrég szabadult, az elmúlt éveket börtönben töltötte, méghozzá amiatt, hogy 2016-ban Szombathelyen kalapáccsal támadt az alvó feleségére, miközben a három gyerek is a lakásban aludt. Akkor öt évre ítélték, de nem tiltották el a gyerekek láthatásától.

Forrás: 24.hu, Index, 444.hu, MTI

Címlapkép: MTI/Illyés Tibor

16 hozzászólásarrow_drop_down_circle

kereső
Valamikor Novák Katalin kapcsán azt találtam irni, hogy "ez a nő a női nem szégyene". Akkor Varga Judit micsoda???
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Eladott Ország
@kereső: Ezt a Vargát sem áldotta meg a természet sok ésszel, hát még műveltséggel. Tisztességéről egy szó se essék. Varga olyan csatár a NER-ben, Orbán kormányában, aki arra bír fókuszálni, hogy minél jobban és minden áron kiszolgálja a hazug diktatúrát. Észbeli örökség híján ennyire képes Varga. Olyan piti alak, akit a Fidesz bűnszervezetben visz a szél meg a meggyőződése egészen a legszélsőbbjobb felé. Olyan frusztrált keresztény ez a nő, akitől megrepednek a templom falai is: Isten sem bír elviselni mindent. Úgy látszik, a gerinctelenség genetikus és öröklődik. Fényes csillag ő az Orbán seggét habosra nyaló karrieristák hosszú, tömött sorában.
csagyi
@Eriksson: Ha nem ismered a teljes történetet akkor miért fikálsz ISMÉT hülyeségeket? Csak úgy gondolkozás nélkül megszokásból?Vagy csak azért,hogy megmutassad mennyire "okos" és felkészült vagy?Rossz hírem van:többnyire teljesen feleslegesen firkálsz,ahogyan most is.
moareka
A cinikus,lekezelő nagy arc mögött egy primitív, érzéketlen karrierista némber lakozik, akinek az agyában retorzióként fogalmazódik meg a válaszban a "politikai haszonszerzés" kifejezés. Na mármost, aki ebben a tragikus szituációban csak azért, hogy csípőből vissza vágjon a nyílt levél írójának, az alkalmatlan minden feladatra...
Eriksson
@csagyi: Na ez egy igazi komoly hsz. volt. Csak nem tudom melyik ismét-hez társítsam. :)))
csak úgy....
@Eriksson: segítek! ;) "@Apoca: Na és mit írna rá?
Elnézést, de ez az eset em fordulhatott volna elő, ha minden lakásban rendőr posztolna? "
Lepényleső
Ugyan minek,ha ezt előre nem látták ismerősei,és a hivatalos szervek?
Porhintés minden,ezt csak a jó Isten állíthatta volna meg?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.