Komplex nagyberuházás finanszírozása a cél – válaszolta a BDPST Zrt. a kérdésre, miért kaptak több, mint nyolcmilliárd forint kölcsönt az állami MFB-től.

8,4 milliárd forintos kölcsönnel segíti a 100 százalékban állami tulajdonú Magyar Fejlesztési Bank a Tiborcz István közvetett tulajdonában álló Dorottya Investment Zrt.-t, amely egy belvárosi luxusszálloda fejlesztésén dolgozik – írta meg a 24.hu.

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

Tiborcz István felszántotta a Sziget VIP-et és begyûjtötte az összes pacsit. #sziget #tiborczistvan

444.hu (@negynegynegy) által megosztott bejegyzés,

Azt a vállalat tulajdonosa, a BDPST Zrt. is elismerte a portál kérdésére: a Dorottya Investment Zrt. 2019. december 2-án írt alá hitelszerződést az MFB Magyar Fejlesztési Bank Zrt.-vel 8,42 milliárd forint összegben.

A hitelt a Dorottya Investment Zrt. a Budapest belvárosában folyamatban lévő komplex nagyberuházásának finanszírozására fordítja

– írták a válaszukban.

A cég a Mahart-házból, valamint a Weber- és Münnich-házból álló tömböt, a Dorottya-házat alakítja át ötcsillagos luxusszállodává. 2016-ban szerezte meg a Vörösmarty tér mellett, a Vigadó közvetlen szomszédságában található tömböt.

Címlapkép: Instagram/negynegynegy

(24.hu)

38 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
RonaGyuri
@RonaGyuri: @RonaGyuri: Az igazi aranyember

Timár csak magának csinálta meg a szerencséjét, na jó igyekezett becsületes lenni, ami nem mondható el …

Arról ne is beszélve, hogy a kifejezés alapvetően azt jelentette, hogy arany szíve van, s nem a manapság bármihez is ér az arannyá változik. Ami ezt az aranyszívet illeti – ha a maga különleges módján -, de benne valami. nagy kár, hogy a környezetének való osztogatást nem a sajátjából, hanem a mi adónkból finanszírozza! =))
kereső
Hitel- hitel hátán. Már az épületek megvásárlása is hitelből történt annó- jelzálog hitelből.
És mivel az idén csak "állami" bank nyujtott hitelt, feltételezhető, hogy a kereskedelmi bankok nem itélik biztosra a hitel visszafizetését.
"A Tiborcz István-féle BDPST Zrt. az állami tulajdonban lévő Budapest Bank 2,99 milliárd forintos kölcsöne segítségével újítja fel a pesti Szabadság térre néző Adria-palotát – vette észre a Válasz Online."- ez 2019 április hir.
nezelodo
Majd eljő az idő, hogy ennek a hitelnek a visszafizetése is "ledessé" válik és korrekcióként elpárolog, az adófizetők meg az uralkodó család iránti rajongásból visszafizetik.
Nessy
@kereső: Gondolom az após a hitelfedezet!
kereső
@Nessy: Nem. A "hitelfedezet" az adófizetők- készfizető kezesek.
Csizmás Kond
Aprolékosabban szét kéne nézni, hogy kik is állnak a hitelbankok mögött... sok ájuldozó biztos lekrepálna
szegfue
@Csizmás Kond: Megmagyaráznád, hogy ez mit jelent: "lekrepálna"?
Csizmás Kond
@szegfue: ...valami olyasmit mint aki lebénul...:)..még nem hallottad ezt a kifejezést ?
...általában autószerelők vagy olyanok használják ahol bizonyos alkatrészek elakadnak, lesülnek, leragadnak..
szegfue
@Csizmás Kond: Kösz.! Persze, hogy hallottam, de "bekrepálként" és nem "lekrepálként"...
human
Ezek után fideszest bal oldali korrupcióról beszélni hallani elég vicces.
Csizmás Kond
@szegfue: ...van aki be van aki le...és még kitudja...:)
Csizmás Kond
és visszatérve a hitelező bankokhoz...azok minden időben ott vannak, ott tolonganak kormányközelben, és mindig azt a politikát fújják amit elvárnak tőlük.
...szóval a hitelezéshez is legalább kettő kell...
Csizmás Kond
@Horizont: Köszi a súgást...különben honnan tudhattam volna...és nem kite tippelek, hanem úgy általában a bakrendszerre.
Amúgy tudsz olyan esetről hogy innan kért volna és nem adtak, mert ellenzéki volt ?
Jozefina
Eljön az idő amikor azt és a hozzá hasonlókat államosítani lehet majd!!!??
csak úgy....
@Csizmás Kond: "Sándor Szabó e.v. • 3 órája

"ÉN Szabó Sándor e.v. aki minden köztartozástól mentes vagyok,vállalkozásom nem veszteséges,vállalkozásom megfelel minden Európai normának,rendelkezem minden személyi tárgyi kompetenciával (tehát nem kéne törvényt módosítani hozzá) miért nem kapok az MFB -től egy petákot sem? LASSAN 5 éve próbálkozunk náluk és "kedvezmény ide kkv ide-oda leszarnak nagy ívben!"
Eladott Ország
Az Úr legyen veletek! Az Úr meghallotta, és velük volt, van. A kedves családjával is. Főként velük, mert az Úr a legnagyobb családszerető ebben az országban. Kevés olyan ember van a tízmillió magyar között, aki mindent megtesz a famíliááért, szívén, bukszáján viseli a sorsukat. Mert megérdemlik. Az apuka, a vej, a lány – nagy a család, ki kell őket szolgálni. Mert akkor az Úrnak jut is, marad is. Az Úr földi neve Orbán Viktor, igen sikeresen tömi a rokonokat, haverokat. A 100 legnagyobb tisztán magyar tulajdonú vállalata között újonc a BDPST Zrt., amely Tiborcz Istvánnak, Orbán Viktor vejének az ingatlanos cége, és a bányabizniszben utazó Dolomit Kőbányászati Kft., amely a miniszterelnök édesapjának, Orbán Győzőnek az érdekeltsége. Hihettük valaha, hogy egy kormányfő a népéért, az országáért dolgozik. De nem! Első a család. Hát nem megmondta Novák Katalin is, a Nemzethy Szülészde államtitkára! Igazából felfoghatatlan összeg, istentelenül sok milliárd, amit az elkényeztetett rokonok, haverok zsebre tettek előlünk. Annyit ebből a listából is láthatunk, hogy te atyaúristen! Ha mindezt a sok milliárdot ránk meg az országra költötték volna – iskolákra, kórházakra, utakra, a falvakra, a gyerekekre, a tanulásra -, most nem kellene egy másik listán ott állni az utolsók között. Mert már minden európai ország elhúz mellettünk. És akkor még a tulajdonképpen pénzben nem mérhető fideszes, kádéenpés lelki, szellemi pusztításról nem is beszéltünk.
Eladott Ország
@Csizmás Kond: 10:35; Elmész te a jóqrva anyádba, te cinikus, pofátlan, szarházi fideszes barom! Nem ússzátok meg! Nemzeti lakosztály fidesz vezetőknek: viccfaktor.hu/files/2017/07/1501082956-egy-kis-politika-8230.jpg
Aki Én
@Csizmás Kond: Tényleg nem tudom eldönteni, hogy sírjak vagy nevessek a sok bebukott butaságodon. Mindig feldobsz valami elképesztő butaságot, általánosságot, amit te magad sem értesz valószínűleg, és mikor visszakérdeznek, hogy vajon mire gondolsz, akkor jön a kuss, vagy a felháborodás, de válasz még véletlenül sem.
Viccemeber vagy, csak azt nem értem, ki bátorít. Gyanítom, hogy a gyertyafényes félhomályban felállított tükröd.
csak úgy....
@Aki Én: tesók lehetnek a búsképü erikssonnal...
Ronin2
DETERT székház... is.
1,Nincs hadseregünk,
2 nincs légitársaságunk
3 nincs nehéziparunk
4 nincs bányászatunk,
5,6,7,8... oktatás,egészségügy közlekedési infrastruktúra,szociális,esetleg jogbiztonság.
De!
Ez a sok büdös paraszt / akik most hatalmon regnálnak/ olyannyira koncepciótlan,hogy csak mangalicadisznóban,pálinkában,meg a közpénzlenyúlásban tud gondolkodni.
Egyszerűen nem értem ,meddig lehet még ezt büntetlenül művelni.
jesz
@Eladott Ország: ez (kiemelkedően)jóóóó... "Nemzethy Szülészde"...

:-)
SystemError
Még a bukás előtt a lányára is gondol. Kár, hogy a fél Orbán család sitten lesz...Ezzel meg főleg. Ennek a takonynak nem lennék a helyében. Vidéken másképpen intézik a bukott helyi kiskirályok javait..:)
Csizmás Kond
@Eladott Ország: Jövevénynek kuss a neve.
namihami
Megszenved érte...nejpajtás, apuka, anyuka, sogorság és társai. Sátoros ünnepeken velük kell lenni, egy asztalnál enni--késsel/villával (erről már hallottunk).
Még óccónak is mondható.
Csizmás Kond
@Eladott Ország: ---miért nem forduls orvoshoz...
kokopelli
@szegfue: Angyalföldön is a "bekrepált" volt használatos, a "lerohadt" az "más tészta volt"! (;-))
evacica
Egy normális országban a miniszterelnök már rég börtönbe ülne ennél kevesebbért is!Orbán és családja úgy viselkedik, mint ha az egész ország a tulajdonuk lenne! Ez a birka nép meg hagyja!Mindent ellopnak, vagy tönkre tesznek! Felháborító!
Lepényleső
Vajon a világban költöttek már ennyit dzsigolóra? Az övére,de mégis az adófizetők kár.ára?
kokopelli
@Horizont: ...és a saját idézet a szakdolgozstából sem volt a Récsölkétől "egy semmi"! Kb.:
"A Sziget fesztivált az teszi különlegessé,hogy egy fővárosban kerül megrendezésre,és a fesztivál
valóban egy szigeten van!"
Egy ilyen szuperfeleséghez hazamenni naponta,csak az istenek ajándéka lehet!
görbetükör
A kórházak költségeit meg nem fizeti az állam.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.