A két kamasz apjuk szeptemberi halála óta gyámjukkal, Árvai Mónikával él Németországban, aki erején felül próbálja ellátni az árvákat.

Folyamatos idegeskedés az életünk. Ez a két gyerek még meggyászolni sem tudta az apját nyugodtan! Folyton aggódni kell az újabb és újabb nehézségek miatt

– fakadt ki a Blikknek Árvai Mónika, akinek most újabb nehézséggel kell szembenéznie. A német áramszolgáltató ugyanis szeptember óta nem küldött a családnak számlát a szerződött fél, Terry Black halála miatt.

A héten így kikapcsolják az áramot. 640 euró (211 ezer forint) a tartozás, amit nem jogosult befizetni, ha telne rá, akkor sem.

„Az ünnepeket áram nélkül töltjük. Főzni, mosni se tudok már a hét végén. Addigra kikapcsolják az áramot ”– mondta kétségbeesetten az asszony. Az lenne a legkevesebb, hogy gyertyák világítanak a fenyőfán, mint régen, de mosni, főzni sem tud Mónika a gyerekekre, a hűtőszekrényben felhalmozott élelem is tönkremegy napokon belül.

Az asszony többek között emiatt is döntött úgy, hogy Magyarországon lesz a gyámja Fannynak, mert ezt négy hónap alatt Münchenben nem tudták elintézni. Azóta itthon erről már jogerős határozat született. Boldogan költöznének Pécsre, ahol az asszonynak lakása van és beindította a szépségszalonját is, így biztosított lenne a megélhetésük.

Terry Black halála után két héttel vált nagykorúvá a fia, Dani. A szakmunkásképzőbe járó fiatal egy autószerelő műhelyben, gyakorlaton dolgozik Münchentől negyven kilométerre. Egy magyar családnál lakhat a tanév végéig, sőt már munkát is ajánlottak neki, ha sikeresen végez.

Címlapkép: Instagram/sztarlimonademagazin

(blikk.hu)

5 hozzászólásarrow_drop_down_circle

simmering73
640 euró fél havi bér, még egy ott a legegyszerűbb munkát végző magyarnak is. Csak dolgozni kellene, nem sápítozni.
Eladott Ország
Szeptembertől 211 ezer forintnak megfelelő villanyszámla? Tán canabist termesztettek? Ez a nő hazudik. Senki nem kötelezte, hogy elvállalja a gyerekek gyámságát, csak azt hiszem, azt gondolta, millió eurókat örököltek. Aztán, kiderültek a deficitek, most meg sír a magyaroknak. Miért nem a svájciaknak? Ők gazdagabbak, mint mi. Ez az egész sztori sántít. Svájcban élt a hölgy, de itthon lakása, szépségszalonja van amit meg akar nyitni. Az elhunyt apa állandóan azt hangoztatta, hogy gondoskodott a gyerekekről.
sokanvagyunk
"Haza"jön... - talán azért, mert szeretne olyan számlát kapni az áramszolgáltatótól, hogy "A rezsidíj csökkentésének eredményeképpen az Ön megtakarítása..." :)
SystemError
@Durbincs: Miért játszottad meg a halálodat?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.