Újabb elemmel bővül a családi kedvezmények köre, január elsejétől a kereső tevékenységből származó jövedelmük után nem kell személyi jövedelemadót (szja) fizetniük azoknak a nőknek, akiknek négy vagy több gyermekük van – mondta el a Magyar Nemzetnek nyilatkozva Tállai András, a Pénzügyminisztérium parlamenti államtitkára.

A szerdai számban megjelent interjúban kijelentette, hogy

az új rendelkezések anyagi elismerést jelentenek tízezer nagycsaládos anyának.

Kifejtette, hogy a kedvezmény a vér szerinti, az örökbe fogadott, valamint a már felnőtt gyermek után is jár. Párhuzamosan igénybe vehető továbbá az élethosszig tartó szja-mentességgel, a családi kedvezményt ebben az esetben az anya a munkavállalói járulékából vagy az apával megosztva érvényesítheti.

A tárca számításai szerin az anyák szja-mentességével jövőre nagyjából 40 ezer nő élhet, együttesen 20 milliárd forint körüli összeg maradhat náluk.

Tállai András beszámolt egy másik, a családok számára szintén lényeges újításról is. A magánszemélyek által fizetett járulékok jövőre társadalombiztosítási járulék néven eggyé olvadnak, ennek mértéke 18,5 százalékos lesz, és a teljes összegből le lehet vonni a családi kedvezményt. Ennek köszönhetően másfél százalékkal nő a szülőknél hagyható összeg. Az államtitkár elmondása szerint ez az újítás elsősorban az alacsonyabb keresetűeknek jelenthet érezhető segítséget. A tervbe vett költségvetési kiesés eléri az egymilliárd forintot.

Tállai András emlékeztetett arra, hogy az állam 2010 óta rendre százmilliárdos nagyságrendű összeget hagy a családoknál. Az új kedvezménnyel együtt ez az összeg jövőre 380 milliárd forint lehet.

Forrás: MTI

Címlapkép: MTI/Soós Lajos

9 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Eladott Ország
Arról elfelejtkezett beszámolni őméltósága, hogy vajon milyen feltételrendszerhez fogják kötni, a szüjjémábazmeg programot. Vajon kik fogják tudni valójában igénybe venni? Van egy olyan sejtésem, hogy nem milliók fogják magukat hanyatt a deckára'/gyalupadra vágni, hogy nagyereapus', alkossunkgyarapíccsunk' de ízibe! Várjunk azért még evvel kicsit, mert az ördög a részletekben rejlik, ugye. Azt gyanítom, hogy megint csak egy bizonyos réteg fog jól járni az intézkedésekkel. Lehet találgatni. A nagylelkűségről meg annyit, hogy jól hangzanak, a kormány elengedi, a kormány átvállalja, a kormány támogatja-című harmadik típusú, valóság hajlított találkozásos dumák, de a tény az, hogy nem a szerelmetes Orbán Viktor, és az ő csudálatos kormánya adja mindezt, mert ezeket az utolsó buznyákig mi, az adófizetők fogjuk kicsengetni! Úgyhogy, a hájápolástól bezsongott zsibbadt közönségnek, elsősorban nekünk kell megköszönnie a nagylelkűséget. Az összeszerelő melósnak, a Sorosbérenc hülyelibsiknek, a szaréhúgyé igát húzó tűzoltóknak, mentősöknek, egészségügyiseknek, tanároknak, en-bloc az egész társadalomnak, akik majd összedobjuk mindezt. Szó sincs róla, hogy ne kellenének szociális alapú támogatások! Kellenek. Csak a tapasztalat azt mutatja, hogy amihez hozzányúlnak az vagy nem teljesül, vagy csak simán szarrá válik a kezeik között. Megszüntetik a szegénységet, Háálelúúja! Vajon úgy, ahogy a hajléktalanságot is? De szép is lesz az. De biztos vagyok benne, hogy győzni fogunk! Ahogy a próféta mondta: nagy dolgok várnak még a magyarokra. Én már túl vagyok rajta, csak nem voltam elég gyors.
Az életre szóló SZJA-mentesség nagyjából olyan lesz, mint a mostani három vagy több gyerekes adókedvezmény. Nyilván nem a minimálbérre bejelentett anyukák fognak tudni élni vele. Illetve ők is tudnak élni vele, ha van munkájuk, de az , ami így náluk marad, tényleg csak aprópénz, mely cincog a zsebükben, ezzel szemben a first lady és hozzá hasonlók "megtakarítása" sokba fog kerülni nekünk.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
ómió
@Eladott Ország: A nyugdíjellopásokat - egyhavi mindenkitől, de sokaktól 2 havi - "elfelejtetted" linkelni? Meg, ami ezt kiváltotta: szétlopott ország, 10-15%-os infláció, államadósság 2002.: 8000 milliárd, 2009.: 22000 milliárd! És mit vettetek rajta? Elárulom: semmit! Ahogy bolsevik rablógazdálkodásban "dukál"!
Eladott Ország
@ómió:ma, 08:52; Az EU a fidesz kormányt, (illetve hazánkat) bűntette meg 500 milliárd Forintra, mert ellopták a közpénzeket, ( loptak, csaltak, hazudtak) nem az előző kormányt. A 7-es cikkely is a jelenlegi kormánnyal szemben van, mivel szétbaszták a jogállamot, a demokráciát, kiépítették a diktatúrát. Nem felejtünk! Börtönben rohadtok meg, te eszetlen barom! A bolsevikozást pedig nem kellene előhozni, mert annyi rohadt mocskos spicli, ingyenélő parazita szarházi mint a fidesz soraiban van, egyetlen pártban sincs! Az ügynöktörvényt is mindig a fidesz szavazta le , te tróger! A nyugdíjmegtakarításokat ( háromezer milliárd) pedig a fidesz bűnbanda lopta el! A svájci indexálást pedig 10 év óta nem állítja vissza a fidesz, ( állítólag hasít a gazdaság mi vagyunk Európa motorja vagy szar a fingban) hogy még többet tudjon lopni, hogy rohadjatok meg! Takarodj a picsába és kurvára kussoljatok!
Eladott Ország
@ómió: ma, 08:52; Az államadóssággal is úgy vagyunk mint a szegénységben élőkkel, nem tűntek el, csak átalakultak, mivel KSH ( az állampárt/pártállam Központi Siker Hálózata úgy alakította át a számítási modellt/küszöböt. Ennek ellenére így is Európa koldusháza lettünk Bulgária után. 2010 óta 50%-kal nőtt a magyar államadósság, és 2018 végén már 30.000 mrd Ft volt. Alig 10.000 mrd Ft-tal nőtt 8 év alatt! Plusz a 3.000 mrd Ft-nyi eltapsolt manyup-pénz. A gerinctelen fidesznyikek gyorsabban égetik a pénzt, mint 2002-2010 között tették! Idén szeptemberben (azóta nincs hiteles adat) 30 564 milliárd forint. Úgyhogy lehet dugulni!
ómió
@Eladott Ország:Bármilyen szívesen hazudtad is ide, az EU semmiféle 500 milliárdra nem büntetett meg bennünket. Még azért is csak "lóg" a bünti, hogy a 4-es metrót szétlopták az efftársaid.Az meg "külön dicsőségetek", hogy brüsszelita efftársaitok összehazudtak egy hetes cikk szerinti eljárást, amit aztán végül csalással "elfogadtattak". (A tartózkodó szavazat is szavazat, efftársak! Ügynöktörvény? Ha majd a főefftársaitok vagonszámra elégetett iratait reinkarnáljátok - hogy ne csak a mocskotokba bekényszerítettek vigyék el a balhét - akkor majd lesz "ügynöktörvény", efftárs! Mindössze ennyi lenne a teendő A nyugdíjalapot is a bolsi tetübandád lopta el! Méghozzá úgy, hogy a nyugdíjakat fizető nyugdíjalap helyett a dolgozói nyugdíjjárulékokat pufajkás efftársadék "elterelték"! Nem oda kellett őket fizetni, hanem efftársi magánnyugdíj-pénztárakba, amik viszont egy fillér nyugdíjat nem fizettek. Így aztán a bolsevik állam már nyugdíjat is csak hitelre tudott fizetni! A Fidesz az így kilopott pénzt tette vissza a nyugdíjkasszába, hogy legyen miből nyugdíjat fizetni! Erre hazudjátok ti, hogy "ellopta"! A fajtád! Az! A minden bizonyíték nélküli ráhazudósdit viszont már évek óta dübörögteti a tetüfajtád, sőt! A saját mocskos bolsevik egóját is a másikra hazudja! Nálatok nyilván az a "koreográfia", hogy pártértekezleten eléneklitek az Internacionálétokat, majd onnét távozva a Fideszre hazudjátok, hogy bolsi. És még Rákosista módon fenyegetőztök is! Ezek vagytok, fekáliafajta!
ómió
@Eladott Ország:Ennyire meglepte az efftársat, hogy a kölcsön után kamatot kell fizetni? Vagy, hogy ezt nem a Böszme vagy az MSZP fizeti a felvett gigakölcsönök után, hanem a magyar állam kénytelen?! Nahát! A 2009-2010-es 22000 milliárdos államadósság után évi 1000 milliárdos kamatot kellett fizetni, nem tudta az efftárs? Még ma is azon pedálozik a pénzügy, hogy legalább belföldre kerüljön ez a kamat és ne pumpálhassák ki! (Ft-állampapír! Hallottál már róla, vagy le kell hazudnotok?) Ezekután így meglepett, hogy "nőtt az államadósság"? Tettetek róla, mocsadék, hiába hazudnád ezt is másra, akárcsak a manyup pénzt!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.