Rossz előérzete volt, de hiába kérte a lányát, hogy ne engedje el a gyerekeket, ő elvitte őket az apához – ezt mondta az RTL Klub Híradójának az a gyászoló nagymama, aki a győri családirtásban vasárnap két unokáját veszítette el. A férfi, aki megölte őket, egyiküknek az apja, a másiknak a nevelőapja volt.

A férfi most először találkozott a gyerekekkel a börtönből való szabadulása után. 2016-ban meg akarta ölni feleségét, azonban idén jó magaviseletre hivatkozva szabadlábra helyezték – írja a 24.hu.

A nagymama azt mondta, azóta nem bízott a volt vejében, amióta megpróbálta megölni a lányát. A gyászoló nagyszülő arról is beszélt, hogy a legkisebb gyermek nem emlékszik semmire, így egyelőre nem tudni, hogy szemtanúja volt-e a tragédiának.

Bár a férfi volt felesége miatt börtönben is ült, a szakértők nem valószínűsítették, hogy újabb bűncselekményt fog elkövetni. A Szombathelyi Törvényszék ezzel kapcsolatban kiadott közleményében azt írta:

A másodfokú bíróság a 2019. szeptember 27-én meghozott határozatával a bv. bíró feltételes szabadságot engedélyező döntését helybenhagyta, kiemelve azt is, hogy az elítéltnek Szombathelyről Győrbe való költözésével csökken annak kockázata, hogy az elítélt volt családtagjai sérelmére ismételten bűncselekményt követne el.

Soron kívüli vizsgálatot indít az alapjogi biztos a győri gyerekgyilkosság ügyében

Hivatalból soron kívüli, rendszerszintű vizsgálatot indít Kozma Ákos alapjogi biztos, hogy kiderüljön, hibáztak-e, mulasztottak-e a gyermekvédelmi szervek a vasárnapi győri gyerekgyilkossággal kapcsolatban.

Az Alapvető Jogok Biztosának Hivatala az MTI-hez kedden eljuttatott közleményében azt írta: sajtóhírek szerint a hétvégén egy korábban súlyos bűncselekmény, családon belüli bántalmazás elkövetése miatt elítélt, nemrég szabadult apa a nála kapcsolattartáson lévő három gyermeke közül kettőt megölt, majd öngyilkosságot követett el. A megrázó ügyben a büntetőjogi felelősség kérdését a rendőrségi nyomozásnak kell majd tisztáznia.

Közölték: a gyermeki jogok rendszerszintű védelméért külön is felelős alapjogi biztos azért indít hivatalból soron kívüli vizsgálatot, hogy áttekintse: a gyerekeket érő tragédiával összefüggésben hibáztak-e, mulasztottak-e a gyermekvédelmi szervek, megfelelően működött-e a gyermekvédelmi mechanizmus.

Kozma Ákos tájékozódik, megkeresi az ügyben érintett hatóságokat, hogy feltárja: a konkrét győri esetben kellően alapos volt-e az eljárás, szükséges lett volna-e szakemberek felügyelete a kapcsolattartásnál, továbbá megtettek-e mindent a gyerekek jogainak, érdekének és életének védelmében.

Az ombudsman vizsgálata eredményeiről jelentésben számol be – ismertették.

A Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság közlése szerint fiát és a nevelt lányát ölte meg vasárnap délután Győrben egy férfi, aki később öngyilkos lett.

Varga Judit igazságügyi miniszter kedden a Facebook-oldalán közölte: átfogó kormányzati vizsgálat elrendelését kezdeményezi, hogy egyértelműen kiderüljön, a győri gyerekgyilkosság ügyében mulasztott-e bármelyik állami szerv vagy annak alkalmazottja.

Forrás: 24.hu, MTI

Címlapkép: Police.hu

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

jesz
ez a "jó magaviselet" című jogi baromság be van csípődve a jogszolgáltatásban?

Aki sittre került(minden bizonnyal alapos elbírálás után), az nem lehet jó magaviseletű...
Sajnos az aki ebben a témában dönt, az nem küldhető a jó magaviseletű rabok közé.
Hadd tapasztalja meg testközelből milyen is egy 18 fős zárkában példás magaviseletű elítélt közt élni. Ha büdöset mer szarni, már akkor is neheztelnek a jó magaviseletűre.

Szarul van ez kitalálva, rab nem javul meg a börtönben, csak színészkedik. Néha nagyon jól.
Yoda69
@jesz: Egyetertek. Ha valaki jo magaviseletu a bortonben, akkor nem sulyosbodik az itelete, de a birosag altal kiszabott buntetest le kell hogy ulje. Igy kellene hogy mukodjon, ehelyett egy 7 evre elitelt rab, mar 3 ev utan szabadulhat. Aztan csaladot irt.
division
@jesz: @Yoda69: Egy ember soha nem változik meg, főleg felnőtt korában.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.