December közepéig 37-en fagytak meg fűtetlen lakásokban, közterületen, és kórházba szállításukat követően – tájékoztatott honlapján a Magyar Szociális Fórum.

37 ember fagyott eddig halálra ezen a télen Magyarországon
Fotó: Pixabay

A társadalmi szervezet szerint a tavalyihoz képest növekvő tendenciájú a rendkívüli kihűlés miatt bekövetkező elhalálozás.

Az áldozatok kétharmada fűtetlen otthonában, és kórházba szállítása közben, illetve beszállítása után halt meg, a többiek pedig a szabad ég alatt.

Fűtetlen lakásokban élő emberek, és érdekükben közbenjáró szomszédjaik kérték az MSZF-et, járjon közben, hogy szociális tűzifát kaphassanak, mert különböző okokból megtagadták tőlük – tudatta az emberjogi szervezet

14 hozzászólásarrow_drop_down_circle

namihami
Hány halott lenne, ha még tél is lett volna közben? Ez a 37 halott csak a hidegebb ősz eredménye...
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Aki Én
@division: ,,Az áldozatok kétharmada fűtetlen otthonában, és kórházba szállítása közben, illetve beszállítása után halt meg"
,,Fűtetlen lakásokban élő emberek, és érdekükben közbenjáró szomszédjaik kérték az MSZF-et, járjon közben, hogy szociális tűzifát kaphassanak, mert különböző okokból megtagadták tőlük – tudatta az emberjogi szervezet"
Azt a szart már tavaly is ellőtted, hogy nincs itt semmi gond, mert tele a Tesco parkoló, meg elfogy a többezer forintos csokinyuszi a polcokról, de ezt talán újra kéne gondolnod. Ne hidd, hogy amiről te nem tudsz, vagy nem akarsz tudni, az nincs is. Ráadásul sok egyedülálló idős ember van, azokra ki nézzen rá?
Néha lehet olyan szar valami, hogy nem állsz a védelmére?
division
@Horizont: @Aki Én: Ez nem változás nem változás kérdése. Oké, tegyük fel nincs valakinek egyetlen rokona sem, de szomszédai csak vannak, akinek tud szólni. Szegény apám testvére szinte alig tud menni annyira fáj a lába, és a szomszédok még be is vásárolnak neki. Meg lehet oldani a legtöbbször, ritka az amikor nem.
ómió
Tanulság: emeljünk gázárat évente legalább kétszer! Azokban az "évadokban" tuti nem volt ilyen!
Borsodi
Még jó,hogy senkit sem hagy a kormányunk az útszélén megfagyni. fagyon meg az otthonában.Mi lenne ha -25 30 hideg lenne kihalna a fél ország.
Nessy
Azért mielőtt rezsi áriába kezdenének, elmondom, hogy a gáz alap árát csökkentették, de a többi költségen rajr maradt a 27 % ÁFA.
Anno volt az u.n. "szociáis gáz kedvezmény". 1200 m3/ év fogyasztásig komoly kedvezmény volt,és aki e körül fogyasztott, az kevesebbet fizetett. Nekem akkoriban 1300 m3/év volt a fogyasztáson, most ablak csere, gázkonvektor cseréje után még azt sem érem el! A 11200 forint havi átlag, most 9700 forint! Na ebből megyek nyaralni a Bahamákra!
Igaz 21 - 22 fok a beállított hőmérséklet, csak a szobában. A többibe mellényt veszek, a fürdőben meg hősugárzó.
division
@Horizont: Nem szidhatom mindenért a kormányt, sem ezt, sem az előzőeket.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.