A magyar bűnszervezet tagjai ellen embercsempészés gyanújával folytat nyomozást a Nemzeti Nyomozó Iroda. Egy 31 és egy 35 éves férfit őrizetbe vettek.

A szervezet tagjai az év második felében a gyanú szerint több alkalommal közreműködtek Magyarország, Szlovénia és Horvátország területén tartózkodó illegális migránsok Nyugat-Európába juttatásában. A szállítási feladatokat alkalmanként maguk végezték, illetve magyar állampolgárságú sofőröket bíztak meg.

A rendőrség közleménye szerint a magyar nyomozók szorosan együttműködtek a szlovén és a horvát társhatóságokkal, mivel ezekben az országokban idén több embercsempészt elfogtak, akik tagjai voltak a hierarchikusan szervezett, konspiratívan működő, több személyből álló, embercsempész bűnszervezetnek, amelyet K. Milán vezetett.

A csoport tagjainak elfogására e hét elején összehangolt akciót tartottak Sopronban és Mezőfalván. A 31 éves K. Milán mellett előállították a 21 éves R. Franciskát és a 35 éves N. Norbertet, és tárgyi bizonyítási eszközöket foglaltak le.

A két férfit őrizetbe vették, letartóztatásukat a bíróság elrendelte. Az ügyben további elkövetők elfogása és elszámoltatása várható.

Címlapkép: YouTube/PoliceHungary

(MTI)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.