Bödőcs Tibor a Facebookon reagált szerdán Szentesi Zöldi László a 888-on olvasható írására, melyben Pintér Bélát kritizálja. A színész-rendező a színházakat érintő új, kulturális törvény elleni tüntetésen mondott beszédet, melyben többek között azt mondta, „a színház alapvetően kritikus, ellenzéki, vagy ha nem az, akkor kurva unalmas és hazug”. "És a kormánypropagandában még elviselitek a hazugságot, de a színházban már ti sem. Fészkelődtök, ásítoztok, alszotok egy jót, mert unjátok, mert ti is a metsző humort és a fájdalmas színházat szeretitek" – fogalmazott beszédében. Szentesi Zöldi László erre reagálva, cikkében azt írta, „a jó színház ugyanis nem ellenzéki vagy kormánypárti, hanem esztétikai, művészeti értékén ilyen vagy olyan”. "Ha nektek a jó színház ellenzéki és lázító, akkor fogalmatok sincs a művészet mibenlétéről. Azt hiszitek, hogy muszáj forradalmat támasztani állandóan, és nem veszitek észre, hogy milyen kopottak és öregesek vagytok" – olvasható kirohanásában,...

Forrás: 24.hu
Feltöltő: nemzol
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Nessy
"A jó színház ugyanis nem ellenzéki vagy kormánypárti, hanem esztétikai, művészeti értékén ilyen vagy olyan”. Nos akkor a Nemzeti ilyen, vagy olyan? Vagy csak a hiányzó nézők "kopottak és öregesek"?
Én anno azt hittem, Ibsen nem lehet unalmas, a Nemzetinek sikerült bebizonyítani, hogy lehet.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.