A kormány elmúlt kilencéves tevékenységének köszönhetően a negyedére csökkent Magyarországon a mélyszegénységben élők száma – mondta az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) parlamenti államtitkára csütörtökön Márianosztrán.

Rétvári: negyedére csökkent Magyarországon a mélyszegénységben élők száma
Fotó:  MTI/Kovács Attila

Rétvári Bence, aki egyben a térség KDNP-s országgyűlési képviselője, a megújult márianosztrai faluközpont és a felújított belterületi utak átadása alkalmából tartott projektzáró rendezvényen arról beszélt, hogy a kormány gazdaságpolitikája következtében ma már egyre több pénz jut a kistelepülések fejlesztéseire is.

Hozzátette, hogy az ország gazdasági erősödése látható az Eurostat kimutatásaiban is, például a mélyszegénységben élők számának csökkenésében. Az Eurostat mint az Európai Unió statisztikai hivatala

2010-ben a Magyarországon mélyszegénységben élők számát 407 ezer főben állapította meg, mára kimutatásuk szerint ez a szám 100 ezerre csökkent

- közölte az államtitkár.

Azt mondta: a mélyszegénységben élők számának csökkenését a kormány olyan intézkedései eredményezték, mint az új munkahelyek létrehozásának támogatása, az adók csökkentése, a rezsicsökkentés, az alapvető élelmiszerek forgalmi adójának mérséklése, a tankönyvek ingyenessé tétele, az ingyenes gyermekétkeztetés kibővítése és a családi adókedvezmények bevezetése; mindezekkel a megélhetés költségei csökkentek, a jövedelmek pedig évről évre emelkedni tudtak.

Rétvári Bence a település fejlesztéseiről elmondta, hogy 78,3 millió forintból az iskola és az orvosi rendelő hőszigetelése, az épületek és a tető is megújult. Hozzátette, hogy a főtér és a település útjai 107,3 millió forintból újulhattak meg; emellett a közparkok gondozására egy kis traktort is beszereztek a Magyar falu program keretében 11 millió forint értékben.

(MTI)

69 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Gauntlet
Otvar hazug xxxxjankók! Fagynak halálra miközben ti az ügyész haverok zsebét tömitek!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
fahrenheit451
Orbán egyharmadot mondott: " 2010 óta egyharmadára csökkent a súlyos anyagi nélkülözésnek kitett emberek száma"
Most akkor melyik a jó? Vagy Rétvári nyilatkozata óta annyit javult a helyzet?

Amúgy meg erről az egynegyednyi/egyharmadnyi mélyszegénységből kijövők is tudnak?
Lehet, hogy nem is tudnak róla, hogy ők már nem mélyszegénységben élnek.
Kéne pár milliárdért újabb plakátkampány ( 24.p3k.hu/app/uploads/2019/12/penz.gif ), hogy meg tudják.
szaboria1
Ez az istenhívő már százszorosan fog a pokolra jutni. A múlthét elején láttam, hogy egy magántulajdonos boltos mekkora élelmiszer adományt állított összes. A helyi nagycsaládosoknak akik igen szegényesen élnek.
szaboria1
Min kiderült a KSH tupírozott adatokkal azaz 5 fő alatt foglalkoztatott vállalkozás dolgozóit nem számítják bele, mert köztudott azok a minimálbérért dolgoznak. Amennyiben mindenkit bele számítanának akkor kb. 260000.-ft átlag lenne.
advocat
Mai hír:
Éhség a Népligetben – Képek a karácsonyi ételosztásról.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.