Bár csütörtökön lezárult az Újszínház vizsgálata Mihályi Győző ügyével kapcsolatban, melynek során az etikai bizottság nem talált semmiféle bizonyítékot a szexuális zaklatásra, a színész úgy döntött, mivel lelkileg és fizikálisan is megroppant az elmúlt néhány hétben, visszaadja a főszerepeit. A színész végig tagadta a vádakat, és a Blikknek most azt nyilatkozta, annyira megviselték a történtek, hogy arra kellett kérnie az Újszínház vezetőségét, mentsék fel főbb szerepeiből. Állítása szerint múlt vasárnap is csak úgy tudott színpadra állni, hogy az előadás előtt nyugtatókat vett be. 

Belefáradtam, belerokkantam ebbe az ügybe… Az egészségi állapotom miatt kértem a színház vezetőségét, mentsenek fel a nagyobb szerepeimből. Nyugtatókkal teletömve múlt vasárnap még eljátszottam egy egyáltalán nem könnyű főszerepet, de alig tudtam a játékra koncentrálni

– mondta Mihályi a Blikknek.

Hozzátette:

Mondtam a szavakat, járkáltam a színpadon, de közben végig azon kattogott az agyam, mit gondolnak rólam az emberek a nézőtéren, hogy nézzek a szemükbe? Úgy gondolom, védekezhetek a rágalomözön ellen, megpróbálhatom letörölni magamról a szégyent, de ez a bélyeg már örökre rajtam marad. Meg kell tanulnom ezzel együtt élni, bár egyelőre nem tudom, hogyan. Kikészültem...

A HVG írt elsőként arról, hogy az Újszínház vezetése, vagyis Dörner György igazgató levelet kapott az intézményt fenntartó Fővárosi Önkormányzattól, melyben azonnali tájékoztatást kértek egy, a színházban történt állítólagos szexuális visszaélésről. Később kiderült, hogy Mihályi Győző az az állami kitüntetéssel is rendelkező, ismert színész, aki ellen vizsgálat indult. Az ügyet kirobbantó, a Színházi Dolgozók Szakszervezetéhez és a Karácsony Gergely főpolgármesterhez is eljuttatott panaszlevél szerint egy öltöztetőnőt a társulat egyik tagja 2016-ban megfogdosta, és a ruhája alá nyúlt.

A 24.hu szerint Gy. Németh Erzsébet kultúráért felelős főpolgármester-helyettes pénteki közleményét adott ki, mely szerint annak ellenére, hogy az Újszínház lezártnak tekinti az ügyet, a fővárosi vizsgálat folytatódik.

Forrás: Blikk, Index, 24.hu

Címlapkép: MTI /Soós Lajos

8 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Eladott Ország
A vizsgálat során nem került elő a zaklatásra vonatkozó bizonyíték, "ilyen cselekményt nem tárt fel a vizsgálat", és hivatalos bejelentést sem tett senki. Akkor mire fel készült ki a művész úr?! Ha tiszta lelkiismerete gond egy szál se. Vagy megszólalt belülről a furulyaszó'?
Nessy
@Eladott Ország: Néha rosszabb, ha ártatlanul vádolnak meg! Bár lehet, hogy tisztáznak, de a folt ott marad a neveden! Érdekes lesz, hogy ki veszi át a szerepeket! Ezekben az x évvel ezelőtti "időzített zaklatási" ügyekben felmerül a kérdés: Qvi bono???
Eladott Ország
@Nessy: Azért van egy kis csavar az ügyben, mivel az ügy sértettje a Színházi Dolgozók Szakszervezeténél is jelentkezett, a szervezet pedig közölte: etikai vizsgálatot indít a saját elnöke ellen. Így derült ki, hogy Mihályi Győző az érintett, ő ugyanis a Színházi Dolgozók Szakszervezetének elnöke. A művész úr(?) valakibe csak belerúghatott vagy magáévá tett. Gondolom, hogy a szerepeire meg van bőven jelentkező, azért ott sincs nagy foglalkoztatás jó pénzért akárkinek, mint más szakmákban.
Nessy
@Eladott Ország: Az nem probléma, hogy legyen jelentkező. csak az a baj, hogy a legjobb darabot is egy rendező, vagy színész unalmassá, szürkévé tehet! Igaz, rólukl nem derül ki, hogy x évvel ezelőtt "zaklattak" valakit, mert egyrészt nincs jelentkező a nagy bejelentésre, másrészt a kutyát sem érdekli! Mint ahogy Krapancsák Hugó is félig agyonverheti a feleségét, barátnőjét, gyerekét, nem igazán foglalkozik vele még a rendőrség sem.
Eladott Ország
@Nessy: Akkor az Új Színház tegnaptól zaklatószínház? Akkor Dörner György igazgató úr miért nyomja ki a telefont, amikor azt kérdezik tőle, meg tudja-e erősíteni, hogy történt szexuális visszaélés az általa vezetett színházban? Akkor az Új Színházra is igaz, hogy bűncselekményt tussolt el éveken keresztül? Akkor most Dörner Györgynek le kell mondania?
Megannyi kínzó kérdés, amire nem tudom a választ, úgyhogy Kocsis Mátét várják a mikrofonnál, hogy megválaszolja őket, és rendet rakjon a fejünkben. A színházak egyből balliberálisak lesznek társulatilag, ha valami disznóság kiderül, de csak akkor ha nem csókos az igazgató. Akkor valójában azt kéne eldönteni, hogy ha ez egy zaklatási ügy, akkor a fidesz kultúrjanicsárjai miért használják politikai célokra? Miért egy zaklatási ügyre hivatkozva akarják kinyírni a nem elég nemzeti színházakat? Miért egy zaklatási ügyből csinálnak finanszírozási kérdést, és hogyan fajultak a zaklatószínházakról szóló hazug, politikai általánosításig? És mi a helyzet az Új Színházzal?! Kérdezi Blázer Bozsó koszorús költőnk.
Nessy
@Eladott Ország: Gondolod, hogy tudják ki Blázer Bozsó koszorús költő?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.