Kiadta az év utolsó pártreferenciára vonatkozó közvélemény-kutatását a Závecz Research.

Még mindig nagyon népszerű a Fidesz, a DK az ellenzék legerősebb pártja
Fotó: MTI/Ujvári Sándor

A hvg.hu által közzétett felmérés szerint az önkormányzati választásokat követő kormánypárti csökkenés és Momentum-emelkedés decemberben nem folytatódott.

A Fidesz támogatottsága a teljes népességen belül 32 százalék, ugyanannyi, mint a múlt hónapban.

A Demokratikus Koalíció a második legerősebb párt 9 százalékkal, táboruk nagysága nem módosult november óta.

A Momentum most 7 százalékos, egy hónapja 8 százalékot ért el.

A Jobbik és az MSZP támogatottsága sem változott a múlt hónaphoz képest, előbbi 6, utóbbi 5 százalékos.

Az LMP legutóbb 1, most 2 százalékos párt.

A Mi Hazánk Mozgalom hosszú ideje tartja a 2 százalékot,

a Párbeszéd és a Kétfarkú Kutyapárt 1-1 százalékot kap a választóktól.

A pártnélküliek aránya 34 százalék.

A biztos pártválasztók között a Fidesz decemberben 50 százalékos, a Demokratikus Koalíció az aktív szavazók 15 százalékára számíthat, a Momentum 10 százalékukra. A Jobbik az elkötelezett szavazók 9 százalékára számíthat, az MSZP 8 százalékra. A Mi Hazánk Mozgalom továbbra is 3 százalékos ebben a körben, a Kétfarkú Kutyapárt és a Párbeszéd 2 százalékos, az LMP pedig 1 százalékot kap a biztos pártválasztóktól.

26 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Yoda69
@ómió: Fogalmam sincs mirol zagyvalsz itt tudadlansagodban. A gaznak is mint minden nyersanyagnak van egy vilagpiaci ara. Amit en irtam, ha nem ertetted volna, az az volt, ha ezt az arat kovettuk le volna akkor olcsobb let volna a fogyasztoi gazar, mint amit a fideSS a nep nyakaba varrt. A koolaj is esett, ami az uzemanyag areseet is magaval hozta volna, csak erre is a fideSS kidolgozott a agyafurt modszert, hogy ok akkor is emelhesseneke, ha az olaj ar esik.
Nem tudom mi ebben az MSZP propaganda, de te biztos, mert ugy latom fujos a propagandakat.
ómió
@Yoda69: Ha nem zavar - bár úgy tűnik, igen frusztrál benneteket - akkor az itteni gázár az egyik legolcsóbb Európában! Kedvenc bolSSijaid regnálása alatt ilyesmiről szó se lehetett. Ha meg itt az egyik legolcsóbb, akkor Európában vajon senki nem követi a világpiaci árat (ettől lenne az a híres "piacgazdaság"), vagy csak a hiteltelenné vált bolsiék hazudozzák a mantrát? Én ez utóbbira tippelek. Tétre, helyre, befutóra!
cikicakk55
Ez a" Fidesz a legnépszerűb" süketelés annak is köszönhető,hogy mára már 1,1 millió kettős állampolgára lett Magyarországnak. Na nem az innen elvándorolt fiatalokról van szó,hanem az itt lakcímet kapott Románokról,Ukránokról,Szerbekről,Törökökről,Afgánokról. Már rég tudja a Magyar emberek legnagyobb része,hogy csak süketelés,hogy "ide ugyan egyetlen migráns sem teszi be a lábát" Már rég beengedtétek őket,csak ti vendégmunkásoknak hívjátok,mi meg migránsoknak.
kokopelli
@Yoda69: ..nem véletlenül foschik a "nagy Daily Soap" művész Trampli is az oroszok olcsó gázától,ill. a Nord
-strom második lépcsőjétől! A "palagázát" szipózza fel ő, és a bandája! A Putyinkának is kell a lóvé!
Yoda69
@ómió: Ne csaka fideSS propagandát figyeld öcsi.
Az októberi összehasonlítás alapján csak a szerb, a bolgár és a litván fővárosban alacsonyabbak az euróra átszámolt tarifák, és a magyar fővároshoz képest például Bukarestben, Zágrábban és Pozsonyban is többe kerül a villamos energia
ómió
@Yoda69: Ne csak? És mi van, ha a bolSSi hazudozásból ("nem lesz gázáremelés"!) már elegem van és a "Fidesz propaganda" a valósággal együtt köszön vissza? Tudom: próbáljátok lehazudni!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.