A szociális szektort elhanyagolja, mostohagyermekként kezeli a kormány – mondta Ungár Péter LMP-s országgyűlési képviselő szombati budapesti sajtótájékoztatóján.

Az ellenzéki politikus az elsődleges problémának a "megalázó bérhelyzetet" nevezte a szociális szektorban.

A szociális szektor itthon csak mostohagyermek

Azt mondta: Magyarország az uniós átlag alatt költ a szociális szektorra, az ágazatban dolgozók pedig a legalulfizetettebbek az összes állami szféra közül. A szociális ágazatban a nettó átlagbér 167 ezer forint, és a dolgozók 70-80 százaléka nem keres többet a garantált bérminimumnál – hangsúlyozta. Megjegyezte: a szociális dolgozókat nem hagyják sztrájkolni sem.

Ha "egyszer majd új kormánya lesz Magyarországnak, vagy az LMP-nek ehhez köze lesz", a szociális szektorra költött GDP-arányos költségvetési összeg eléri az európai uniós mediánértéket, ami jelenleg 2,9 százalék

- jelentette ki Ungár Péter.

Szerinte a Fidesz nem emelte az idős hozzátartozóikat otthon gondozók ápolási díját, ami 38 ezer, illetve 58 ezer forint. Emellett az elmúlt négy évben az Orbán-kormány nem bővítette a férőhelyeket az időskori ellátásban, amit az elöregedő társadalom miatt súlyos problémának nevezett.

(MTI)

(Fotó: pixabay.com)

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

advocat
Már a nevében is benne van, hogy szociális! Majdnem komcsi. Szerintük?
tudode
Valójában a SZOCIÁLIS ÁGAZAT megreformálásával még mindig adós az ÓBER KORMÁNY, mivel őfélesége nem szíveli, ha beleszólnak a szakbarbár, kétszemélyiségű katyvaszába, emiatt visszafizették az IMF hitelt, drágább hitel felvételével
.
---- Drágán fizettük vissza az olcsóbb hitelt
.
nepszava.hu/1090488_dragan-fizettuk-vissza-az-olcsobb-hitelt
.
Őfélesége REFORMJA úgy működőképtelen, hogy centralizációval, költségtakarékosság céljából, összekeverik a szezont a répájukkal, olyan durván, hogy ez a katyvasz rendszer NEM KONSZOLIDÁLHATÓ még ha észbe kapnak még általuk sem!
.
Fenntarthatatlan betonszarkofágokat hagyva az utókorra!
Nessy
Pártunknak és kormányunknak az elesettek, idősek, betegek, rokkantak csak púp a hátukon! Passzív eutanázia, aztán csak egyre kevesebben lesznek! És természetesen mindezt vallásos, hangzatos , jobboldali, népnemzeti szózatokkal körítve! Nekik a család is csak addig "család" míg születik pár ezer gyermek, hogy növekedjen az ország lakosság száma. Pedig, ha gondolkoznának is néhanap, tudhatnák ha többen halnak meg, mint születnek, az csökkenést eredményez!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.