Az év végig kell regisztrálni minden szálláshelyet a Nemzeti Turisztikai Adatszolgáltató Központ online felületén – hangzott el az M1 aktuális csatorna hétfő reggeli műsorában.

A műsorban Könnyid László, a Magyar Turisztikai Ügynökség turizmusstratégiai vezérigazgató-helyettese elmondta, először a szállodák, aztán a panziók regisztráltak, most pedig a magán- és egyéb szálláshelyek (kempingek, üdülőházak) következnek.

A regisztráció után – várhatóan a jövő év elején – kezdődik az online adatszolgáltatás, amelyhez a kisebb, legfeljebb nyolc szobával rendelkező szolgáltatóknak díjmentesen biztosítják a szálláshelykezelő szoftvert – tette hozzá.

A valós idejű, napi statisztikai adatgyűjtésből kiderül például a vendégek száma, nemzetisége, kora, neme, és vizsgálják a "költési mutatókat" is. Hangsúlyozta, hogy a rendszer személyes adatot nem gyűjt és nem is továbbít.

Hozzátette, eddig a szállodáktól kéthavi csúszásban, a magánszálláshelyektől pedig évente, összesítve kaptak adatokat.

(MTI)

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

nevemnick
Ja, mindenkit. Mari nénit és Pista bácsit lehet majd zaklatni, hogy milyen pénzből nyaralnak a Balatonon egy Zimmer Frei típusú, összetákolt almásrekeszben, miközben a ,,nagy lavórban" tisztálkodhatnak napi hatezer forintért. Eközben a rats társasága az Adrián, Dubajban, Tenerifére utazgat, mert ott nyugodtan, ellenőrzés nélkül dőzsölhet az adófizetőktől és az európaiaktól elsíbolt pénzből.
Rohadjatok meg.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.