Akár heteken belül, a jövő év elején véget érhet a Fidesz néppárti drámája. Ezúttal a legnagyobb európai pártcsalád befolyásos politikusa, Antonio Tajani emelt szót a nagyobbik magyar kormánypárt mellett. Deutsch Tamás EP-képviselő azt mondta, 2020 elején a Fidesz is ismerteti saját álláspontját a tagság sorsáról.

Deutsch:  egyre nagyobb a szakadék a Fidesz és a Néppárt között

A Fidesz március óta működik felfüggesztett tagsággal az Európai Néppártban (EPP), és látszólag ma már egyre többen válaszolnák meg a „menni vagy maradni?” kérdését. A jelenlegi információk szerint a pártcsalád által kijelölt „bölcsek”, a belga Herman van Rompuy, a német Hans-Gert Pöttering, illetve az osztrák Wolfgang Schüssel alkotta trió 2020 elején hozza nyilvánosságra vizsgálatának eredményét, amely a néppárti álláspontnak felel majd meg. Ezzel egy időben pedig már a Fidesznek is markáns véleménye lesz tagsága sorsáról.

Erről Deutsch Tamás, a párt alapító tagja és európai parlamenti delegációjának a vezetője beszélt a hét végén a Hír TV-ben. Szerinte a néppárti „sagát” heteken belül valóban le kell zárni. Megerősítette azt is, hogy Donald Tusk, a pártcsalád nemrég megválasztott lengyel elnöke személyesen egyeztet majd Orbán Viktor miniszterelnökkel. Deutsch szerint mindenesetre a néppárt által képviselt politikai álláspontok nem túl szívderítők. – A személyes véleményem szerint ez az irány a Fidesz álláspontjától egyre távolodó irány – mondta a delegációvezető az EPP jelenlegi politikájáról.

Reagált arra is, hogy Manfred Weber néppárti EP-frakcióvezető nemrég arról beszélt: nem venné szívesen a Fidesz visszatérését a pártba. – Weber a frakcióvezetőségénél fogva nem választott tagja a néppárti elnökségnek, ott nem megmondóember vagy meghatározó személy – szögezte le Deutsch Tamás.

A hét végén viszont az Európai Néppárt egyik alelnöke, Antonio Tajani volt európai parlamenti elnök emelt szót a Fidesz tagsága mellett. – Természetes, hogy akadnak nézeteltérések, senki sem tévedhetetlen, de úgy gondolom, politikai hiba lenne nem tenni azért, hogy a Fidesz továbbra is a néppárti család tagja legyen – fogalmazott a közmédiának Rómában Tajani.

A Silvio Berlusconi többszörös korábbi olasz miniszterelnök jobbközép pártja, a Hajrá, Olaszország! (Forza Italia) politikusa szavai szerint az EPP egy „jelentős ország”, Magyarország képviselete nélkül nem létezhet. – A józan ész oldalán állok. A megoldás általános érdek Európa stabilitása, a néppárt és Magyarország számára is.

Úgy gondolom, Magyarországnak is hasznos, ha a Fidesz a néppárt tagja, és a brexit után ez még inkább így lesz – vélekedett Tajani, hozzátéve: lehet egyet nem érteni azzal, ami esetleg Magyarországon történik, bizonyos ügyekkel, például a CEU kérdésével, de Brüsszelben és Strasbourgban a Fidesz mindig összhangban szavazott az EPP-vel. (A Fidesz tagsága a pártcsaládon belül van felfüggesztve, az európai parlamenti delegációjának munkáját ez nem érinti – a szerk.)

A nagyobbik magyar kormánypárt legfontosabb néppárti szövetségesei között az olaszok mellett a közép-európai tagpártok, illetve a franciák is ott vannak. A bírálók zöme északról és nyugatról valók: a svéd, finn, belga és luxemburgi testvérpártok sürgették korábban leginkább a Fidesz kizárását.

A pártcsaládban és az európai parlamenti frakcióban is a német delegáció, a keresztény uniópártok (CDU/CSU) szava nyom a legnagyobb súllyal a latba. Velük alapvetően konstruktív a kapcsolata a Fidesznek. Weberrel azután romlott meg a viszony, hogy a bajor poliitkus nem akart a magyar voksok segítségével az Európai Bizottság elnöke lenni, mire Orbán Viktor hivatalosan is kihátrált mögüle a tavaszi európai parlamenti választási kampányban.

(Kép: MTI/Bruzák Noémi)

Forrás: Magyar Nemzet

60 hozzászólásarrow_drop_down_circle

RonaGyuri
Nem Tompika ti vagytok igencsak távol attól, amit a többiek képviselnek! =))
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
RonaGyuri
Nem Tompika ti vagytok igencsak távol attól, amit a többiek képviselnek! =))
Sámannus
Te is pont úgy nézel ki mint egy előember, csak könyv helyett egy dorong jobban illene a kezedbe. Amint a tükörbe nézel magadon is láthatod te változtál és nem a te eus közösséged.
Nessy
Figyelj Torzonborz Zordonmorcov! Próbáld meg összeszedni a "kis szürke agysejtjeidet", és talán magadtól is rájössz, ki és mi a szakadék egyre nagyobbodásának az oka! Vagy kérdezz nálad értelmesebbet, de ne a főnöködet!
nevemnick
Ami azt illeti Tom, amit az országban sikerült az emberek közt, az nem biztos, hogy sikerülni fog Magyarország és az Unió kapcsolatában.
(Hamarabb mentek a levesbe...)
Eladott Ország
Tusk megválasztása hatalmas csapás lehet a fidesz számára, annál nagyobb örömhír lenne viszont az épeszű magyar polgárok számára. Arra van szükség, hogy az Unió legnagyobb pártcsaládja végre kizárja sorai közül a szélsőjobboldali fideszt. Egyszer és mindenkorra. Tusk ezzel hatalmas szolgálatot tehetne a magyaroknak, amiért bizonyára sokan hálásak lennének idehaza. Felébredni végre, abbahagyni a tíz éve tartó hajbókolást a tolvaj banda felé, elzavarni őket a megfelelő szigorúan őrzött intézményekbe. Nem eltűrni, hogy cca 2 millió elvakult, megtévesztett és becsapott imádó-nyerészkedő honfitárs csóválja a maradék sok milliót, mint farok a kutyát. Tusk sokat segíthet - de a megoldás a MI kezünkben van. Ne kívülről várjuk a csodát mindig, emeljük fel szép kis fenekünket végre, és ne csak pár ezren, zavarjuk el ezt a bűnöző, prostituált, idióta bandát! uploads.disquscdn.com/images/183984d7a027221c6e276349de3b45a50cd5a96501cf56d9574941190ac01222.jpg?w=600&h=486
Eladott Ország
Az a helyzet drága honfitársaim a lehajtott fejjel sunnyogásban, hogy ezek már nem a küszöbre szarnak, és még döngeti is az ajtót, hogy adjak már neki vécépapírt, hanem az ebédlőasztal közepére. És nem csak az én abroszomra, hanem mindenki máséra is. Mert tehetik, mert még mindig érvekkel próbálkozunk a picsánrúgás helyett.Ezeknek van parlamentjük. A tolvajoknak, a maffia tagjainak, az ő cselédeinek és az agyatlan barom híveiknek van parlamentjük, nekünk többieknek meg nincs. Az a képviselő, aki nem a főfasz személyes jóváhagyásával került be a parlamentbe, hanem a szavazók juttatták be, az trükkösen surrant be oda. Innen lenne érdemes elmagyarázni, hogy nekem, vagy bárki másnak mit is kellene tiszteletben tartanunk akár azon a faszin, aki Magyarország miniszterelnökeként ünnepelteti magát, akár azokon a görényeken, akik a főgeci seggébe bújva harácsolnak a közösből? Én ugyan soha egyikükre sem szavaztam és nem fogok olyan sokáig élni, hogy valaha is rájuk szavazzak. Ebből következik, hogy számomra ők betolakodók, élősködők, konkrétan az ellenségeim. Ugyanis aki a demokrácia ellensége, aki számára a szabadság csak egy értelmetlen maszlag, aki azt merészeli mondani, hogy ebben az országban csak neki és cselédtársainak vannak jogai és csak az számít embernek, aki fehérbőrű, keresztény és aki az országot romba döntő maffia vezérét imádja, azt én leszarom, megvetem. Ideje lenne, hogy megértsük: ezekkel nem lehet máshogyan bírni, csakis erővel. Az összefogás erejével, az igazság erejével, a felemelt fej, a hangos szó, a nyílt gondolatok erejével. Az arcukba kell ordítani, hogy nekik itt nincs parlamentjük, nincs kormányuk, nincs országuk, nincs igazságuk. Mert nincs gerincük és nincs becsületük. Annyit érnek csak, mint a küszöbre kinyomott bűzlő szar és úgy is kell velük bánni. Vissza kell zavarni őket oda, ahonnan előmásztak, a nyirkos kövek alá. Az elvtelenségnek, embertelenségnek, gerinctelenségnek, becstelenségnek mindig is ott volt a helye és most is ott van.
kissé felnőttem
kettőre még nagyobb lesz jön a tolólapos aztán árok betöltve. tudd a kutya sem fog ugatni utánatok.. lassan minden a helyére kerül.
nezelodo
Hát Tompika, ahogy elnézlek, te leszel a szenvedő Krisztus utánzat a fizimiskád alapján, csak elfuserált kiadásban, ha kivágnak a pártcsaládból benneteket, aztán lehet a fényes politikai győzelemről trombitálni.
Yoda69
Tompi, ahogy te most kinezel egyre nagyobb a szakadek kozted es az emberi faj kozott.
simmering73
Gyönyörű ez a toprongyos alak. Csodálkozom, hogy még nem nézték terroristának.
nezelodo
@simmering73: Ha így nézett volna ki a prágai szobormászáskor, biztos, hogy nem rendőrt, hanem tűzoltókat küldtek volna értük, hogy megfürösszék ez a szutykot, ahogy Hollandiában volt szokás ezekkel a koszos migrákkal.
Pálinkafőző Rézüst
Ez a fajtájának iszonyúan torzra sikeredett példánya megpróbálja megmagyarázni, hogy a kirúgásuk valójában az ő kilépésük (lesz)... :))))))))))) hányinger...
Eriksson
Úgy gondolom, hogyha mind a 13 Fideszes képviselő átülne egy másik pártcsaládba, az nagyban gyengítené a Néppártot, és erősítene egy olyat, amelynek a hazai baloldal nem nagyon örülne.
Jobb lesz azért drukkolni, hogy maradjanak, ahol vannak.
Qqberci
Lefordítom: kib@sznak benneteket, miint macskát sz@rni...
Eriksson
@Apoca: 13 szavazat nagyon csábító erő, ha bármely témában dönteni kell.
Béla333
Egyértelműen lapátra való a maffia család...
Yoda69
@Eriksson: Szerintem mar eldolt. Lapat.
Eriksson
@Yoda69: Mert Weber azt mondta? Nem eszik olyan forrón a kását.
Elad0tt 0rszág
@RonaGyuri: Nem mindig az a jó amit a többség képvisel, ez már bebizonyosodott többször is a történelem során.
Béla333
" egyre nagyobb a szakadék a Fidesz és a Néppárt között"

Nyilván mert a Néppárt nem Don Corleone-t tekinti példaképnek, a szervezetét meg követendő példának.
A Fidesz meg igen!
RonaGyuri
@Elad0tt 0rszág: azonban hic & nunc egy club-ról van szó, ahol ez praktikus! =))
csak úgy....
@Elad0tt 0rszág: = túlbuzgó @Shikari: :) a @durbincs: hát turul kedvence?
ómió
Eszerint továbbra is maradtak a Néppártba bekaméleonkodott efftársak? Ha ez így megy, még belép a "Szocialista Internacionáléba"!
csak úgy....
@ómió: zagyva vagy tibi,persze több nicken gondukodni ami sosem vót az erösséged...,
volvós
Tompika !! Anyád a hibás, hogy ilyen fattyút, mint te a világra ellett...Hallom, abbahagytad a csajozást, újabban a fiúkat szereted ( sz.pogatni !! ) Várd a labor lelet eredményt AIDS ügyben !!!
tudode
Az EU nem nevelde!
.
Nem tehet arról, hogy "csak" ennyire tellett!
Málna
@vacsi: Jól. Nyáron találkoztam vele, egyedi fazon, az biztos, de egyáltalán nem ápolatlan.
Elad0tt 0rszág
@Málna: Itt a képen tényleg nem valami előnyös, na de még mindig jobban néz ki mint a DK - s pornósztár:-))
namihami
A nemzet arca és a Néppárton belüli magyar kormány jelképe.
Clavigo
Büszkék lehetnek magukra azok,,akiket ez a nemzthyy megélhetési hulladék képvisel az EU-ban.
vacsi
@Málna: Én még életben nem láttam, de örülök a pozitív véleménynek! A képen szörnyű.
csetere
@nezelodo: Horn Gyulának az volt a legnagyobb ballépése, mikor ezeket haza hozatta!
advocat
@Elad0tt 0rszág: Igazad van. Borkaié jobb!
nezelodo
@csetere:ma 19:00. Egyszer volt szerencsém ezt személyesen is a szemére vetnem... Ráadásul amatőröknek hitte őket a politikában. Arra nem mert még gondolni sem, hogy a maffiaszervezet kiépítéseben viszont profik lesznek
cikicakk55
Úgy néz ki ezen a képen,mint ha az előemberre ráadtak volna egy öltönyt. Tompika le kéne jönni a szerről,mert már úgy nézel ki mint saját nagyapád.A püffedt arcát, a tág pupilláit elnézve,nem sok születésnapi tortára kell költeni a családjának.
csetere
@nezelodo: Már akkor gazemberek voltak!
volvós
@Málna: ...nem csodálom, hiszen egy szinten vagytok...a béka segge alatt !!!
verőce21
Aztán ki nem sz@rja le, hogy hányadán állunk az EPP-vel, vagy egyáltalán az Unióval?
Csak a földalapú támogatás jöjjön! - mondanák az agrárbárók. A terményeinket úgyis Oroszországnak adjuk el, Azerbajdzsánban átcsomagolva.
solidedge
Egyre naqgyobb a szakadék a Fidesz és a civilizált világ között.
Eladott Ország
@Pegero: tegnap, 20:59; Idézzél te is tőlük. Egyébként téged a Szántó Miklós jelentett fel a KESMA-ból, mert nagyon sokat hivatkozol rájuk. uploads.disquscdn.com/images/09f2c4b126c5a7424897379605dc4f43e7f37f3b4e01841d4e9144f8d24af848.jpg?w=600&h=417
Jó mélyen dugd fel neki úgy szereti!
ómió
@csak úgy...: Ha egy kriptobolsi prüszköl, akkor csak igazat írhattam!
fahrenheit451
A mentális erőtéren keletkezett repedés mára már szakadékká mélyült.
Szükséges racionálisan végiggondolni az elõnyös kezdeményezéseket. (bullshit generátor 2.0)

A kép címe: Deutsch Tamás ébredés után mérgezett patakparton

cdn.trt.net.tr/images/large/rectangle/0d98/176a/65d0/585285035260d.jpg?time=1556489965
Jozefina
A képet elnézve az oroszlán értelmesebbnek és szebbnek is tűnik!!??
Eladott Ország
@fahrenheit451: Legyőztük az UNIÓT visszatérhetünk a gyökerekhez.
uploads.disquscdn.com/images/183984d7a027221c6e276349de3b45a50cd5a96501cf56d9574941190ac01222.jpg?w=600&h=486
uploads.disquscdn.com/images/80ded6ab6ff30d00ea409679cb57c045b9616dc17f00806bb700b3d4cbe5fac5.jpg?w=600&h=396
Orbán: „Egyszer kell győznünk, de akkor nagyon.” Kétszer győzött, mindkétszer nagyon. Végrehajtotta az illiberális rendszerváltást, felszámolta a demokratikus jogállamot, a helyén megteremtette és csúcsra járatja a maffiaállamot, minden eszközt a kezébe ragadott, amely révén meghosszabbíthatja a hatalmát. A NER konszolidációját nem a társadalmi béke, hanem a beleszokás, a beletörődés teremti meg. Sag schon – von vállat az aljasságokba belefáradt magyar –, itt mindig loptak, lopnak és lopni fognak, ezek is csak olyanok, mint az előzők, a politika mocska eltakaríthatatlan. Szántani lehet a magyar hátán – mondta annak idején Mikszáth –, csak nemzeti színű legyen az ekevas. Nos, nemzeti színekben tobzódhat, akinek ez kárpótlást nyújt. Persze, a fidesznek buknia kell, ez egyértelmű. De nem mindegy, milyen áron, hogy mi következik a leváltásából. Mert ha ebből a bukásból egy új NER vagy feneketlen káosz keletkezik, akkor sajnos igazzá válik ez a mondás: „Egyetlen dolog rosszabb annál, ha megint nyer a fidesz. Ha megbukik.” A választás legnagyobb tétje, hogy Uniós tagok maradunk, leszakadunk e vagy nem.
cikicakk55
@Pegero: tegnap 20.09
Megmondom őszintén nekem egyik politikus fényképének a nézegetése sem hoz lázba.Ehhez a képhez is csak azért szóltam hozzá,mert talán az összes politikus közül rajta látszik a legjobban,hogy milyen életvitelt folytat.Amennyiben bukik a Fidesz,akkor lesz nagyon szar helyzetben,mert az elvonási tünetek kegyetlenek tudnak lenni.Piszkosul fog hiányozni neki az a júdás pénz,amit eddig kapott és amit a fene tudja meddig kap még.Minden esetre,ha a Fidesz hosszabb időt maradna,Tompika megspórolja magának az elvonási tüneteket,mert maga a szer fogja a sírba tenni. Nem kell hozzá bizonyítvány és hiteles orvosi apír,hogy lássa az ember a képén az életvitelét.
Nessy
Deutsch képét nézve egyre inkább érthető, miért tartanak bennünket sokan balkáninak, barbárnak! Állítólag az európaiak génjeiben 1 - 2% van a neandervölgyi ősember génállományából. Ezek szerint van, akiben sokkal több.
Tényleg, nem szokásom senkinek a habitusát kritizálni, de hogy ő is képviseljen bennünket Európában, kicsit ciki!
Lepényleső
...nem úgy a fydes és a magyar nép között,ahol már kontinensnyi a rés? Holott a nép közel tíz éve lohol a
fydes felé,-mondja minden sajtó orgánum,-ami mára már mind a báné? Talán mindez málé,ahogy ész a népé?
csipetke
Dajcstompi ha beülne bármelyik aluljáróban a hajléktalanok közé, kicsit se rína onnan ki. A gazdája igazán rávehetné hogy emberszabású módjára képviselje az országot. Összeragadt, zsíros lobonc, zűllött fej, gusztustalan egy ember
Gajdoczky István
Ezt a terroristának kinéző férget kiengedik szállni a brüsszeli repülőtéren? Én egyből vissza toloncolnám Iránba, vagy Szíriába.
cikicakk55
@Pegero: tegnap 15:38

Igen,tudom,mert rengeteg narkós beteget és alkohol mérgezett beteget hoztak be az osztályunkra.Ha az ember évekig ilyeneket ápol,gyorsan felismeri egy idegenen is a tüneteket. Tompikának akár él a Fidesz még pár évig,akár nem,eléggé meg vannak számolva a napjai. nem lehet a májat büntetlenül évekig tízszeres méregtelenítésre bírni. Már nem olyan fiatal,így a szervezete is nehezen birkózik már meg a drogokkal és az alkohollal. Hiába hazudozik, és tagadja,látszik rajta.
kereső
Semmi különös. A már itthonról jól ismert módon a fidess keni a saját xarát a másik félre. Ahova beteszi a mocskos patáját,és pofáját ez a végeredmény.
Borsodi
@Gajdoczky István: Ez a szégyen képviseli a hazánkat,egy ilyen korcs láttán,milyennek képzelik a Magyart? Igazad van ettől egy Szír menekült is ápoltabbnak tűnne.
simmering73
Jééé, egy majom ruhában. És beszél is.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.