Világszerte támadják a kereszténységet, a karácsonyt, de a magyar kormány elkötelezett a keresztény kultúra védelme mellett – mondta a Miniszterelnökség üldözött keresztények megsegítéséért és a Hungary Helps Program megvalósításáért felelős államtitkára újságíróknak Budapesten hétfőn.

Orbán-kormány: támadás alatt áll a karácsony

Azbej Tristan azt mondta: az ortodox közösséget is beszámítva hozzávetőleg egymilliárd keresztény él a földön, Magyarországtól keletre és délre sokfelé üldözik őket, Nyugaton pedig keresztényellenesség tapasztalható.

Azbej Tristan úgy fogalmazott Nyugaton egyre erőteljesebben érzékelhetők "keresztényellenes folyamatok", a kereszténység támadás alatt áll, ellehetetlenítik még a karácsonyt is. Néhány éve a brüsszeli városházán úgy döntöttek, nem állítanak karácsonyfát, a kaliforniai Santa Monicában pedig betiltották a betlehemezést a világnézeti semlegességre hivatkozva. Eközben Németországban keresztény énekeskönyveket égettek, Franciaországban pedig évről évre templomokat támadnak meg, keresztény jelképeket, kegytárgyakat rongálnak meg, például ledöntik a kereszteket – mondta az államtitkár.

Ismertetése szerint a keresztényellenes diszkrimináció, szimbólumok elleni támadások egyre erőszakosabbakká válnak és a keresztény emberek ellen fordulnak. Szintén Franciaországban betlehemezőkre, keresztény énekeket éneklő gyerekekre támadtak. Világszerte sok száz ilyen eset történik évente.

A keresztény a legüldözöttebb vallás, világszerte mintegy negyedmilliárd keresztényt üldöznek vagy diszkriminálnak, tavaly is több ezer embert öltek meg keresztény hite miatt, és ezt elhallgatják – jelentette ki Azbej Tristan.

A magyar kormány ezzel szemben elkötelezett a keresztény kultúra védelme mellett, erősíti a világban többek között a migráció elleni küzdelemmel. Remélik, hogy idővel Európa is rájön ennek fontosságára – jegyezte meg az államtitkár.

A magyar kormány a világon elsőként, 2016-ban programot indított az üldözött keresztények megsegítéséért, és az elmúlt két és fél évben tucatnyi országban mintegy 70 ezer üldözött kereszténynek segített: így például Szíriában keresztény iskola, egyetem újjáépítéséhez járult hozzá, Észak-Nigériában támogatta a dzsihadisták által lerombolt egészségügyi hálózat helyreállítását, Etiópiában menekültek ellátását, Irakban a jazidi közösséget, a Szentföldön pedig egy múzeum bővítését segítik.

A nagy humanitárius válságokat azonban a magyar kormány egyedül nem tudja megoldani, ezért felhívja a világ figyelmét a keresztényüldözésre. Eddig két nagy nemzetközi konferenciát rendeztek Magyarországon a keresztényüldözésről sok ország több száz képviselőjének részvételével. A cél, hogy ne lehessen eltagadni a legsúlyosabb és legelhallgatottabb nemzetközi jogi válságot – mondta Azbej Tristan.

(Kép: MTI/Rosta Tibor)

Forrás: MTI

60 hozzászólásarrow_drop_down_circle

nezelodo
Tudtuk, és már látjuk is, kedves dakota mini. elnökünk, hogy a támadásod alatt fog állni a Karácsony, de nem a keresztény, hanem a Gergő!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
nezelodo
Tudtuk, és már látjuk is, kedves dakota mini. elnökünk, hogy a támadásod alatt fog állni a Karácsony, de nem a keresztény, hanem a Gergő!
csak úgy....
szarban lehet a kölyök,ha kérdezik a suliba,hogy hol melózik az öreged!
a Miniszterelnökség üldözött keresztények megsegítéséért és a Hungary Helps Program megvalósításáért felelős államtitkár...,beszarás :)
Macskaszem
Nálunk fordított a helyzet, nemhogy nem üldözik a kereszténységet, hanem éppenséggel olyan erőszakosan tukmálják tolvaj, hazug, mocskos náci bűnözők az emberre, hogy feláll a szőr a hátamon, ha a keresztény szót hallom.
Nessy
Drága jó álomtitkár NER társ! Ha esetleg körül nézne a világban a keresztényeknél nagyobb létszámú vallások is léteznek, akiket itthon természetesen nem fogadnak el, a kis egyházakról nem is beszélve! Őket valóban igyekszik pártunk és kormányunk elüldözni, ellehetetleníteni .
Arról nem is beszélve, hogy ez az erőszakos hit térítés, amit most csinálnak manapság, inkább ellenérzést szül. Pláne az általuk képviselt farizeus státusz kereszténység, ahol már a Tízparancsolat is csak 7 (2/3). A hit nem hivalkodik!
Bárhogy nevezd Istenedet, ugyanazt a teremtőt imádjuk! (Gandhi)
ómió
Hát, a "haladó"-libling muszlimoknak nem a szíve csücske!
Nessy
@Shikari: per pillanat a klérus egyik legnagyobb támogatója pártunknak és kormányunknak! Ma már a szentbeszédek nem Isten igéjéről, hanem a kormánypropagandáról szólnak, amit a misét celebráló pap helyett a politikusok tartanak!
tudode
Stop!
.
Hihető, hogy szörpög az alfelük azoknak, akik Isten gúnyájába a közlóvéból milliárdokat csórikáztak/nak el, és emiatt érzik magukat üldözött keresztényeknek rettegve attól, ha felérne hozzájuk az igazságszolgáltatás, vajon hány élet kellene annak arányában, hogy
.
---- 2985 forint perselypénz ellopásáért másfél év börtönre ítéltek egy párt
.
24.hu/belfold/2019/12/20/perselypenz-lopas-borton/
.
Azzal nem enyhíthető a társadalom ellen elkövetett cselekedetük, hogy rafináltaln TÖRVÉNYESÍTETTÉK azt a félelemben tartott gombnyomogatókkal!
.
A tisztességes keresztényeknek, és pogányoknak nem volt, és nem lesz mitől rettegniük!
Nessy
@Shikari: Isten gyarló szolgái, kik most a földi hatalom szolgái lettek, nem azonosak Istennel, és a valóban megélt hittel, mely nem hivalkodik!
Erről majd adjanak számot Isten ítélőszéke előtt!
ügyész
A magyarok soha nem voltak keresztények, hazaárulok és pogányok voltak. Orbán cigány meg soha nem volt és nem is lesz keresztény mert cigány.
csak úgy....
@Shikari: a slomó álzsidó , te ál keresztény ...,ti a csurran-csöppenböl éltek...
abban biztos vagyok,hogy munkára egyikötök sem vetemedne .
Rockxy
a karácsony má megvót 21-én.
mostmán nyugivan.
csak úgy....
@ügyész: hurrá! karácsonyi ajándékban még egy hibbant...
csak úgy....
@Shikari: tibim! felölem ökörködhetsz itt de ne játszd a keresztényt! téged anno nem vittek keresztelni ,neked csak sima komcsi névadó jutott,hittanra sem járatott a szüléd és te sem kereszteltetted meg a lányodat...
Eriksson
@ügyész: 15:07
Csak apai részről cigány. Az anyja zsidó származású.
csak úgy....
@Eriksson: pont a kedvenceid...,nálad valami katasztrófa történhetett ,hogy cigózod-zsidózod a fedhetetlen és magyar viktort nyilvánosan...
Clavigo
Legalább karácsonyra kussolna el ez a húgyagyú Konda...Lenne egy kis nyugalom..
kokopelli
A "csuhábabrunzolók" hányszor tagadták meg a háborúkba vonuló "halálbamenő" katonák fegyvereinek
"felszentelését"? Az sem tartotta vissza őket,hogy az ellenség is azonos vallású volt! (...nem tudok annyit
hányni,amennyit szeretnék)
namihami
Hogy lehet egy ilyen fontos posztot megcsípni? Mennyi a havi fizetése egy ennyi munkát és energiát lekötő robotnak?
Hány szoknyáspasinak kell havi bontásban kezet csókolni az állás betöltése alatt?
namihami
""László Vígh-Tarsonyi----nyavajások"" 4 órája
Ez a szó, még a szocialista időktől számítva, de LY-nal (lásd: nyavaLYások) írandó. Még egy isteni megveretés kockázata mellett is. És ehhez a testszagnak sem sok köze van.
csak úgy....
@Clavigo: oszt ki bégetne a jászol elött a fideszes betlehemben?
Nyírfa
A nagy humanitárius válságokat a magyar kormány nem tudja egyedül megoldani...pedig világhatalom. :D
grincss
Ha ez a keresztény kultúra, amit a Fidessesek képviselnek, abból eddig sem, de ezután sem kérek!
Eriksson
Akik nem szeretik a keresztény karácsonyt, azoknak boldog hanukát Gerendás Péterrel:
www.kepfeltoltes.eu/images/2019/12/23/360h1_600x338.jpg
kereső
A Karácsony- a fény, a szeretet . A legnagyobb támadói ti vagytok, mert a szeretetet még hirből sem ismeritek, mert nincs bennetek emberi /krisztusi könyörület. Nem is ismeritek még a szót sem. Farizeusok.
Nessy
@Eriksson: Mára a karácsony akár keresztény, akár zsidó, nem a kis Jézus születéséről szól, hanem az ajándékokról, a nagy kajálásokról. Sajnos! Sokan verik magukat adósságba, hogy megfeleljenek a környezetüknek. Kevés olyan világtól elrugaszkodott család akad, ahol könyv, színházjegy, (régen hanglemez), meg valami kis apró, személyre szóló meglepi az ajándék, mint nálunk! Immáron sok évtizede.
Eriksson
@Nessy: Az évtizedek során kikopott az ünnep lényege. Tért nyert a külsőség, a szeretet és a meghitt béke egyre kevesebbet számít.
grincss
@Eriksson: Jól esett egy picit zsidóznod?
Eriksson
@grincss: Boldog hanukát kívántam. Rosszul esett? Sajnállak.
csak úgy....
@grincss: származásilag szarban van ,talált gyerök a szentem...
nevemnick
Nem vagyok érintett, de ahogy olvasom, néhány szerencsétlen aki úgy ünnepli a karácsonyt, hogy nem tudja: Jézus zsidó volt. Sem ellenségei, barátai, sem senki más soha nem vonta kétségbe zsidó származását. A keresztre feszítés után zsidó szokás szerint temették el.
nezelodo
@nevemnick: Na látod, azért ezeknek a szezonális keresztényeknek jól jött volna egy kis hittanórai biblia ismeret. Csakhogy akkor a mára már kommunista ellenessé vált apjuk, a beíratáson állta el az útját a szülőknek, megfenyegetve őket a vallásosságuk miatt.
csak úgy....
@nevemnick: ...és ha csak ezt nem tudnák,persze a marxista leninista papoktól...,semlyén legyen a talpán aki ,ki bír itt igazodni.
verőce21
"Mondottam volna nektek, hogy vásárlással ünnepeljétek születésemet?!"

cdn.nwmgroups.hu/s/img/i/1903/2019032436.jpg?w=644&h=805
terlasz
@verőce21: Nem mondott ő ilyesmit, de sajnos mára már a fogyasztói társadalom a szeretet szimbólumává tette a karácsonyi ajándékozást, dőzsölést. A szeretet tárgyiasult formájából sok esetben csak a lényeg hiányzik.
fahrenheit451
Ezt a faszságot!
Tanító bácsi, elvették a játékomat - szint ez.
Te hülyegyerek, boldog-boldogtalan ünnepli a karácsonyt!
Dubai, Peking, Új-Delhi, Mélysötét-Afrika...

Amúgy meg Azbej Tristanra nem bíznám rá a kéthete mosatlan lyukas zoknimat sem.
Az nem zavarja ezt a... a faszom se tudja honnan szalajtották ezt a gecit, hogy Iványi Gábor és az egyháza keresztényibb, mint az összes történelmi-nagy (shit) együttvéve, de Orbán egyszemélyben üldözi őket... a keresztényeket... Orbán... Magyarországon... üldözi... a keresztényeket... egyedül... Orbán... Magyarországon...
terlasz
Tudjuk, hogy mi lesz a sorsa annak, ha az Orbán-kormány valamit megvéd...
kokopelli
Ez az Asbei Tristan biztos bejárta a nyugatot karácsony előtt az Isolda nevű nejével!
Ja, és a keletet is! Egy pár ilyen emberre van szükség!Csak az a baj,hogy pár ezer van!
solidedge
A kormány újabb frontot nyitott a kereszténység védelmére. De a fő csapás irány továbbra is az ellenzék megsemmisítése.
kereső
A cikkhez posztolt képet nézve-a menetet vezető két megszemélyesitő eredetijét ez a "keresztény" hatalom a senki földjén létrehozott drót börtönbe zárná, a "keresztény kultúra védelme" érdekében.Jézusnak még egy istálló, egy jászol sem jutna ,hogy megszülethessen.A Három Királyok meg börtönben végeznék- a kincseik elrablása után. Pfujj- milyen álságos. hazug az egész.
fahrenheit451
Harmadnapja nem iszok,
se sokat, se keveset.
Húsz esztendőm hatalom,
húsz esztendőm eladom.
(oroszknak, türköknek, stb.)

4cdn.hu/kraken/image/upload/s--eA0lrm3l--/w_1160/6x4xKddgk9daC69Ns.jpeg
Jozefina
Talán ha megemlítené, hogy kik és hol támaják a keresztényeket!!!???
Lepényleső
Meglehet egy kívülálló véleménye a kereszténységről,ha annak védelmezője egy köztörvényes bűnökkel
vélhetően élő banda?
Eriksson
@nevemnick: Mindenki tudja akit érint, hogy Jézus zsidónak született. Egy bölcs, erkölcsös ember volt, akit a keresztények Istenként tisztelnek, a tanításai a mai napig érvényesek...
...és a zsidók tagadták meg.
nevemnick
@Eriksson: Tanait megtagadták, és nem ,,kitagadták" a zsidók Jézust, aki továbbra is bejáratos volt Jeruzsálemben a zsinagógába, ahol felolvasott az Ószövetségből és Ézsiás próféta könyvéből. Kizárólag zsidó ember vehette a kezébe az írásokat és olvashatott fel belőlük, és ha nem lett volna zsidó, akkor nem mehetett volna be, legfeljebb a pogányoknak fenntartott udvarig.
Eriksson
Hol írtam én olyat, hogy ,,kitagadták"? Letagadták, megtagadták, semmibe vették, elárulták, kinyírták.
Eladott Ország
A 2017-ben indított projektről a magyar kormány nagy büszkeséggel beszél és állítja azt példaként több európai ország számára is. Noha a Hungary Helps keretében ténylegesen is történt segítségnyújtás, azt nem szabad elfelejteni, hogy ezen támogatások elköltése szinte teljes egészében EU-s vállalás, amely alól még Magyarország sem bújhat ki. Tehát úgy beállítani ezt a programot, mintha az sehol máshol Európában nem létezne, ráadásul a kormány valamely agyasának fejéből pattant volna ki, minimum csúsztatás.Imába foglalják Orbán Viktort, vagy csak a nevét, nem tudom. Nem itthon, hanem hatezer kilométerre a Vezér székhelyétől, a Vártól. Miért csak az övét, nem értem, nekünk is járna egy ima, hiszen a mi pénzünket adta oda a nigériai egyháznak. Életfontosságú mentőkötélnek nevezte Orbán Viktornak írt köszönőlevelében a nigériai Sokoto megyéspüspöke azt az 1 millió eurós (324 millió forintos) támogatást, amelyet a Hungary Helps Program keretében az afrikai egyházmegyének adott. Egyben kifejezte meggyőződését, hogy a magyar segítség hozzájárul a nehéz helyzetben lévő emberek hazájukban maradásához a kivándorlás helyett. Az a helyzet, püspök úr, hogy mitőlünk is nagyon sokan vándorolnak ki, de nem azért, mert üldözött keresztények, hanem azért, mert a miniszterelnökünk Orbán Viktor. Csak ön még nem ismeri. El sem hiszi a püspök úr, Magyarországon legalább 3 millió nagyon nehéz helyzetben lévő magyar ember van, akinek Orbán rendre elfelejt segíteni. Meg aztán tudja, püspök úr, nem a saját konyhapénzét adományozta oda önöknek Orbán, hanem a magyar emberek pénzét.
Eladott Ország
Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter az MTI-nek azt mondta: 3 millió eurót, azaz 930 millió forintot különít el a kormány arra, hogy a világban élő, támadásokat elszenvedő keresztény közösségeket segítse. Hát ja. Végül is már kedd van és még nem sikerült elkúrni 1 milliárdot, akkor legyen ez. A Magyarországon üldözött keresztény, egyre gyarapodó kisebbséget ki támogatja? A társadalom peremére szorult emberek csoportjait, betegeket, öregeket, fogyatékkal élőket, gyermeküket egyedül nevelőket, a közmunka rabigájából kiszabadulni nem tudókat ki támogatja? És miért nem őket elsősorban-mindenekfelett és ha már minden rendben van, majd miért nem azután kezdünk foglalkozni az Afrikában a Boko Haram által üldözött keresztényekkel? Most majd a migránsozás mellé érkezik a keresztényüldözés terminusa is, valahogy csak összekínlódják, hogy úgy tűnjön: igenis van munkája az új hivatalnak és szükség is van rá, mint egy falat kenyérre. Aztán ha már semmi új lopási technikát nem sikerül kitalálni, majd jön a máglyarakási, boszorkányüldözési, inkvizíció-, tornádó-, óceán- és vulkánkitörés-ügyi helyettes államtitkárság. Kerül, amibe kerül. És a végére talán azt is sikerül bebizonyítani, hogy a vasárnapi nyitvatartás valójában a keresztényüldözés egyik formája.
RonaGyuri
támadják a karácsonyt!!! Igen, az alapelveiben is. a kormány Magyarságkutó -i arról zagyválnak, hogy ők évezredek óta ünneplik a karácsonyt a Pilisben!!! =))
Eriksson
@nevemnick: Sajna a cím lemaradt, 10:26-kor neked írtam
staro2
Azbej Tristan. a fene tudja milyen ügyi államtitkár köztudottan örmény származású.
Kinevezése óta várom, hogy mikor ítéli el a magyar kormány a törőkoszági örmény népirtást.
Helyette évente körbenyalják erdogant.
Tehát addig ne nagyon pofázzon nekem keresztényüldözésről, amíg a gyilkosok utódai orbán legnagyobb barátai.
ila51
közben a Krisna hívők etetik a szegényeket ?
Peller Anikó
Akkor ne támadd. És a probléma megoldódikk má.
kokopelli
...a papa cigány,a mama zsidó,(nem én találtam ki!) ő meg "keresztyény magyar" és az Erdogán szimpatizánsa...
Ki tudja levezetni,hogy t.k. mi is ő? (Mopsz gedakelte Windhund Spitz?)
fahrenheit451
@kokopelli: Ez durva! Én a legnagyobb durvaságomban nem voltam olyan durva, mint most, te.
Már nem akarok mindenkit megölni, mert, ha mindenkit megölnék, ki olvashatná kokopellit?

Ez annyira durva volt, hogy elmegyek az idegen légióba (senior kategória - fél súllyal félig erőltetett menet rulez, mert ne eröltessük, ami nem megy).
Nessy
Uram! Elműt karácsony szent ünnepe, minden keresztény életbe maradt, hitelből ajándékot vett, és státusz keresztényeink tele kajálták magukat, miközben a nagy keresztény egyházak helyett a semmibe vett kis egyházak enni adtak az éhezőknek! Mert a "történelmi egyházaink" csak kapni szeretnek és akarnak, de adni nem! Isten áldásával!
fahrenheit451
Jézus nem karácsonykor született :)

Jézus nem egy kis magatehetetlen csecsemő, hanem hatalmas királyként megvívott egy háborút az égben, megtisztítva azt, kivetve onnan Sátánt és a démonait, és most az Atyja jobbján vár, hogy megvívja a háborút a földön is.
Jézus, egy hatalmas király - királyoknak királya, uraknak ura -, egy pusztító.
A pusztítása nyomán a vértenger a földön a lovak szügyéig fog érni.
De mindezt nem gonoszágból, hanem pont a gonoszság ellen teszi !!!
Ezt tudtad?
De van menekülési útvonal.
Ezt ismered?
kokopelli
@fahrenheit451: ..bocs,de én csak idéztem a papa meg a mama szármzását egy itteni fideszes kommentelőtől!
A keverék kutyuska-példálózás egy német vicces megállapíthatan valamire szóló utalás,minden gonoszság nélkül!
Nekem volt egy olyan "Mackó" nevű kutyusom,"akinek" a kisváros kutyusai kivétel nélkül mind rokonai voltak!
Én nem megyek a légióba,mert 23,5 hónap Magyar Néphadsereg elég volt nekem! ..na meg egyszer egy hat hetes
tartalékostiszti továbbképzés! Erőt egészséget!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.