A meteorológiai szolgálat több megyére elsőfokú riasztást és figyelmeztető előrejelzést adott a széllökések miatt, melyek erőssége elérheti a 90 km/h-t is.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint kedden az ország nagy részén több órára kisüt a nap, de a Tiszántúlon és a Zemplén térségében sok lesz a felhő, Szabolcsban estig esőre is lehet számítani.

Eközben délután nyugat felől újabb felhősödés kezdődik, de estig ebből csak a Dunántúlon lehet csapadék.

A meteorológiai szolgálat több megye több járására elsőfokú figyelmeztewtő előrejelzést adott ki a széllökések miatt, mint ahogy több megyére az elsőfokú figyelmeztető előrejelzést is kiadták.

Széllökések miatt több megyére is figyelmeztetést adtak ki

Széllökések miatt több megyére is figyelmeztetést adtak ki

Fotómet.hu

Kora délutánig a Dunántúlon és a Duna-Tisza közén többfelé várható erős, viharos északnyugati szél. A legerősebb széllökések általában 60-80 km/h körül alakulnak. Kiemelten a Dunántúli-középhegységben, a Balatonnál, a Dunazug-hegyvidék térségében és a budai hegyekben 85-90 km/h körüli lökések is előfordulhatnak. Északkeleten, a Zemplén, Bodrogköz térségében is viharossá fokozódhat az északi szél. Délután mindenhol veszít erejéből a légmozgás.

A legmagasabb nappali hőmérséklet 5 és 10 fok között valószínű. Késő estére 1 és 5 fok közé csökken a hőmérséklet.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.