Pikó András józsefvárosi polgármester hivatali levelekkel mutatta be, hogy mennyire volt kézivezérelt a kerületi újság a Fidesz alatt. Az adatvédelmi biztos Pikóék ellen indít vizsgálatot. 

A Magyar Hírlap érdeklődésére Péterfalvi Attila, a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság (NAIH) elnöke arról beszélt, hogy a VIII. kerületi önkormányzatnál megvalósult adatkezelések miatt vizsgálatot indítanak.

Adatvédelmi vizsgálat indul a józsefvárosi önkormányzatnál, miután hivatali emailekről posztolt a polgármester

Fotó: Facebook/Pikó András polgármester

Az Index cikke szerint a háttérben az állhat, hogy az ősszel megválasztott Pikó András polgármester több olyan hivatali levelezést is posztolt a napokban, melyeket a Józsefvárosi Újság volt főszerkesztője és más önkormányzati tisztségviselők között zajlott még a fideszes érában.

A lap szerint a közzétett emailek azt bizonyítják, hogy "a kerületi lap tartalmát közlés előtt jóváhagyatták többek között Kocsis Mátéval, a Fidesz országgyűlési frakciójának vezetőjével, a kerület egyik parlamenti képviselőjével, Rimán Edina jegyzővel, a Helyi Választási Iroda vezetőjével, Sára Botond fideszes polgármesterrel, az alpolgármesterrel és a Józsefvárosi Gazdálkodási Központ Felügyelő Bizottságának elnökével is."

A NAIH ettől függetlenül megindítja a vizsgálatát az Index cikke szerint, mert "az általános adatvédelmi rendelet fogalommeghatározásai alapján a munkahelyi e-mail-fiók adattartalma személyes adatnak, a személyes adaton elvégzett bármely művelet pedig adatkezelésnek minősül." Azt már korábban is közölte a NAIH, hogy a továbbiakban is fel fognak lépni az adatkezelés követelményeinek védelmében, az ez ellen sértőket pedig visszatartó erejű jogkövetkezményeket alkalmaznak.

22 hozzászólásarrow_drop_down_circle

RonaGyuri
Ejnye Attika, te már as Polt szintjén vagy gátlástalan NER-társ!!!
A cég eszközein, a cég levelező-rendszerében, a céges e-mailek, hivatalos levelezése!!! Mi a gond?
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
RonaGyuri
Több van, sokkal több ebben a Pikó ügyben. Még azon túl is, hogy még szakembernek sem kell lenni – a józan és sugallta evidencián túl – ahhoz, hogy elolvasván a vonatkozó rendelkezéseket egyértelmű legyen: Péterfalvi – kedves szokása – HAZUDIK. Azonban a NER-delegáltjai bornírtsága újabb ékes bizonyítékával szolgált: „Talán a jog azt mondja, nem érdekes Pikó mit gondol, ez bizony törvénytelen volt”!!! =))
tudode
@tudode: .
Így legyen ötösöm!!!
.
---- Átlátszó: jogszerűen posztolta Pikó András a kerületi újságról szóló fideszes emaileket
.
merce.hu/2019/12/25/atlatszo-jogszeruen-posztolta-piko-andras-a-keruleti-ujsagrol-szolo-fideszes-emaileket/
.
!!!
kereső
@RonaGyuri: Valószinűleg az a gond, hogy a NAIH vezetője úgy gondolja, hogy a közpénzből működtetett, helyi polgárok tájékoztatását szolgáló ujság mégsem köz jellegű. Röhej, hogy a helyi polgármester nem teljesitheti egy "demokráciában" elvárható kötelességét- a transzparenciát- az átláthatóságot, és a nyilvánosságot. Érdekes, hogy gréczy magán!!! fényképeinek
megszerzése, és nyilvánosságra hozatala nem bántja a NAIH-t.
RonaGyuri
@durbincs: látom ismét sikerült a magad primitív bunkó módján hozzászólnod! =))
Bagaméri Jácint
@Pegero: Az lehet, de a kedves sporttárs kifejezetten Selmeczire utalt. :)
evacica
Hű de gyorsak! Ha az ellenzékről és a saját mocskukról van szó!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.