„Ha nem állítják meg a hatalmat, akkor egy fenevad válik belőle, és telhetetlen bendőjű fenevadként törtet tovább. A Biblia jut megint az eszembe: falt és zúzott, a maradékát pedig összetaposta. Tehát, amit nem tud felfalni, az másé se legyen” - mondja a Hírklikknek adott karácsonyi interjúban Iványi Gábor lelkész. Arról is beszél, hogy ő szidhatja Orbán Viktort, a miniszterelnök viszont nem élhet vissza azzal, hogy kezében van valamennyiünk adóforintja. Márpedig Orbán ezt teszi: fal, zúz és széttapos.

Forrás: hirklikk.hu
Feltöltő: nemzol
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

96 hozzászólásarrow_drop_down_circle

human
@Shikari: Csak szólok, hogy az általad szektavezetőnek titulált ember keresztelte meg Orbán két gyermekét is. Nem Iványi Gábor változott. Orbán kezdett el szelektálni a hozzá lojális és a nem lojális egyháza közt. Mindent a propagandának rendel alá, mert a nélkül legyőzik.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
bencemacska
@Eriksson: ma, 21:19
Nem óhajtottam bántani, mert nagyon nagyra értékelem az anyai áldozatot, amivel a fiát tanította, és eljuttatta a főiskoláig. Sőt a fiú is minden elismerést megérdemel az erőfeszítéséért.
Eriksson
@bencemacska: 22:16
Minden esetre igen figyelemre méltó család. Az akarat, a kitartás iskolapéldája lehetnének.
karma1
@grincss: Kar, hogy itt nincs smiley,...:) En ugy tudtam, hogy pattintott pengeju kokessel csinaljak,. Na, azt nem lattam New Jersey-ben (marmint a szerszamot, hihi)
grincss
@karma1: Drága!
"... Ki, mivel és hogy végzi a metélést?

1. §. A körülmetélést bárki elvégezheti. Az is, aki maga nincs körülmetélve, szolga is, asszony is és kiskorú is elvégezheti a körülmetélést, ha felnőtt férfi nincs jelen. Nem-zsidók azonban ne végezzék. Mindazáltal ha mégis [nem-zsidó] végezte el, akkor sincs szükség második körülmetélésre.

Bármiféle eszköz használható a körülmetélésre, kovakő is, üvegdarab is, bármi, ami vág. Nem szabad viszont kihegyezett náddal vágni, a lehetséges veszedelem miatt. A micva teljesítésének legtökéletesebb eszköze a vas – akár olló, akár kés. A zsidó közösségekben szokássá vált a kés használata.

2. §. Hogyan végzik el a körülmetélést? A hímvessző koronáját (makk) fedő előbőrt (fityma) levágják, hogy a teljes korona előtűnjék. [Ezt a műveletet nevezik milának.]

Azután azt a lágy hártyát, ami a bőr alatt van, metélik el a korona középtáján körömmel, és kétfelé leválasztják, hogy a makk feltáruljon. [Ezt a lépést nevezik priának.]

Azután meg kell szívni a körülmetélés helyét, míg [a sebből származó] vért mind ki nem szívtuk, különben veszedelmes helyzet állhat elő. [Ezt a műveletet hívják mecicának.] Azt [a mohelt], aki nem végzi el a mecicát, el kell távolítani az állásából. Miután elvégezték a mecicát, kötést, borogatást vagy valami affélét kell alkalmazni."...
zsido.com/fejezetek/maimonidesz-a-korulmetelkedes-szabalyai/
karma1
@grincss: Hat amin en voltam, az puccos vo't, azon volt rabbi is, meg a sakter is, aki csinalta, asszem, kessel, mert en is a nok koze kellett, hogy alljak. (Erdekes volt, tudtak, hogy nem vagyok zsido, de a torvenyeket mindenkinek be kellett tartania).
Koszi az infot, ilyen melysegig nem ismertem a lepesek nevet...:o)))
Jozefina
Iványi Úr tiszteletet érdemel kitartó munkájáért! Ő egy igaz magyarnak mondható!!! Sok sikert kívánok munkájához!!!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.