A rendőrök a polgárőrök segítségével fogták el a két férfit Vámosszabadin, akik hamis rendszámú autóval mentek lopni.

Egy helyi polgárőr értesítette a vámosszabadi körzeti megbízottat december 24-én arról, hogy – a zárva tartó – hulladékudvarban mozgást észleltek, valaki kutat a konténerekben.

A pihenőidejét töltő rendőr szolgálatba helyezte magát, és a helyszínre sietett. A polgárőrök elmondták neki, hogy érkezésüket észlelve a hulladékudvarból egy férfi próbált meg elfutni egy közelben parkoló autóhoz, azonban megállították és visszatartották őt és a járművezetőt is a rendőr érkezéséig.

A férfi a drótkerítést felhúzva jutott be a területre, ahol két táskába rakodta a lopott tárgyakat, majd azokat a kerítésen kívül hagyta menekülés közben

– közölte a rendőrség.

A körzeti megbízott és az időközben megérkező győri rendőrök átvizsgálták a tolvajok autóját és egy műanyagzacskóban kábítószergyanús anyagot találtak. A gépkocsit ellenőrizve azt is megállapították, hogy a járművön található hatósági jelzést Németországban lopás miatt körözik és a rendszámtáblák nem annak a járműnek a hatósági jelzései, amivel az elkövetők közlekedtek.

A 31 éves écsi és a 26 éves győri lakost a járőrök elfogták és a Győri Rendőrkapitányságra előállították, ahol velük szemben drogtesztet alkalmaztak, ami pozitív értéket mutatott. A nyomozók mindkettőjüket kábítószer birtoklása vétség, lopás vétség, továbbá az écsi férfit egyedi azonosító jellel visszaélés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként hallgatták ki.

(police.hu)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.