Sokan megfeledkeznek róla, hogy a nagyobb értékű ajándékok után bizonyos esetekben illetéket kell fizetni.

A frissen megkapott ajándékokat nagyon sokan megosztják ismerőseikkel a Facebookon vagy Instagramon, azonban kevesen tudják, milyen következményeket vonhat maga után egy értékesebb ajándék kiposztolása. Bírság járhat érte, ha nem tudják, hogy illetéket kell a drágább ajándékok után fizetni. A Pénzcentrum részletekbe merülően ismerteti az

illetékmentes, úgynevezett élményajándékok ajándékok listáját, mint egy ebédmeghívás vagy egy fesztiválbelépő.

Figyelem: 200 ezer forintos büntetés is lehet az ajándékposztolás vége

Azonban az 150 ezer forint feletti árkategóriájú tárgyak esetében, mint egy telefon vagy hűtő ugyan olyan kötelezettségeket von maga után, mint egy tévé vagy kanapé.

Ezek után kell az adóhatósággal elszámolni. Mint a Pénzcentrum írja, az illeték be nem fizetése akár 200 ezer forintos büntetéssel is járhat. A mentesség azonban él, ha az ajándékozás családon belül zajlik, vagyis egyenesági rokonok között, amibe nem tartozik bele a bejegyzett élettársi vagy testvéri viszony.

Cikk- és címlapkép: Pixabay

(penzcentrum.hu)

19 hozzászólásarrow_drop_down_circle

kissé felnőttem
ja és a guccitáskásokra ez ugye érvényét veszti ! meg a szaros pelusokra is?
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
kissé felnőttem
ja és a guccitáskásokra ez ugye érvényét veszti ! meg a szaros pelusokra is?
ila51
régen ezt a házmestereknek kellett bedúdolni , kihez ki megy ? ki mennyi értékes szemetes csomagoló anyagot visz le
kereső
Pontositás !!!- egyensági rokonok közötti ajándékozás, függetlenül az ajándék értékétől- illeték mentes.
Oldalági rokonokra, élettársakra vontakozik az illeték fizetési kötelezettség, ha szerződésbe foglalják az ajándékozást, ill. ha az ajándék egyedi értéke meghaladja a 150.000.-Ft-ot.
Pálinkás Pál
Nos...az ajándékot...ideális esetben én veszem ,az adózott jövedelmemből!!! tehát mi a tököm köze is van hozzá a narancshordának??? és akkor csodálkoznak hogy a legtöbb ember adót csal!!! bezzeg mintha elhalkult volna a lölő milliárdos pénze utáni nyomozás,amit "elfelejtett" beírni a jövedelem bevallásába!!! hogy is van ez NAV???
kereső
@justhpeter: Nem a NAV hozza a törvényeket,/jogszabályokat.Hanem a parlament.
Clavigo
@Shikari: Esetleg valami problémád van a Macaristani Nemzethhyy Tébolydában ? Jusson eszedbe akkor is,,mikor betérsz a Lendvay utcában egy "round " szopásért... Vagy menjél haza Oláhországba,,ha nem tetszik valami.
namihami
Ezen rendelet kiötlőjénél már csak azok a nagyobb marhák, akik dicsekvésből vagy bármilyen más, ismeretlen okból, ezt az ajándékot még világgá is kürtölik.
Ha nekem ennyi pénzem lenne ajándékra (és vagy 20 éve nem szoktunk volna le a dologról), akkor odaadnám és az ajándékozottnak finoman felhívnám a figyelmét, hogy kussoljon.
És amiről nincs posztolás---az ugyebár, nincs. Magamnak pedig miért ne vehetnék egy második-hatodik hűtőt (stb.), ha nekem ez a perverzitásom?
Nessy
@kereső: Természetesen a NAV meg kicsiket vegzálja, bármiről is legyen szó! A milliárdos kegyenceket széles ívben elkerüli! És miért nem ajándékozhatok bármit a testvéremnek? Ez egy orbitális baromság!
apgisbe
MooXi.net - nagyszerű projekt felnőttek számára, akik szexpartnert szeretnének találni
Pálinkás Pál
Azért ez egy nagy gumicsont...hogy tudná a NAV bizonyítani hogy nem a családomtól kaptam,ami akkor már nem adóköteles!! Szerintem még ennek a marhaságnak a kiagyalója sem gondolta komolyan hogy ezt bárki is betartja!!!
simmering73
Azért nem semmi egy ország, nem semmi mocsadék törvényekkel. Az egyenesági rokonba nem tartozik a testvér. Akkor tisztelettel kérdem: ki a kurva anyja a testvér?
Eladott Ország
@Vilagbol Kiabrandult Mosofazek: tegnap, 15:23; "Aki hülye haljon meg!"... mondta az aranyhal és kifeküdt a partra napozni!
Eladott Ország
@Vilagbol Kiabrandult Mosofazek: tegnap, 15:23; "Aki hülye haljon meg!"... mondta az aranyhal és kifeküdt a partra napozni!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.