A Miniszterelnöki Kabinetirodához került a magyar filmgyártás egyik kulcsszerve, a Nemzeti Filmiroda.

Január 1-től a Miniszterelnöki Kabinetiroda főosztályaként a Nemzeti Filmiroda fogja ellátni a filmszakma hatósági felügyeletét – hívja fel a figyelmet az atv.hu cikke.

Rogán Antal kezébe kerül a magyar filmipar

Az erről szóló törvénymódosítást novemberben Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes nyújtotta be, decemberben pedig elfogadták. Karácsony előtt aztán módosították a Miniszterelnöki Kabinetiroda szmsz-ét, ekkor derült ki, hogy a Nemzeti Filmiroda Rogán Antal tárcájához kerül, munkáját közvetlenül közigazgatási államtitkár fogja felügyelni. Hatóságként a Nemzeti Filmiroda igazolásokat állít ki, ellenőrzi a támogatások felhasználását (költségvetés megkárosításának gyanújával akár feljelentést is tehet) és elvégzi a a korhatár- és a műfaji besorolást. Utóbbi azért érdekes, mert az art, vagyis művész besorolású filmek és mozik többlettámogatásra jogosultak.

2020. január 1-től a Magyar Nemzeti Filmalap (NFA) Nemzeti Filmintézet néven működik tovább. Terjesztéssel, megfelelő munkakörnyezet és munkalehetőségek kialakításával foglalkozik majd.

Cikk- és címlapkép: AFP

(atv.hu)

43 hozzászólásarrow_drop_down_circle

kissé felnőttem
@Clavigo: nem tán forditva, a diadaluk akarata ( Makrancos ka-ták )
majd a helikopterezésem története. Második rész. Lakásom bűvölése és bővülése három részben. utóbbi szinkronizálással több nyelvre,
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
karma1
Gondolom, nyuszifogu cilike most tepdesi szalankent a hajacskajat, hogy nem vart legalabb egy honapot a valassal... Most aztan o lehetne a hollywood-i filmdiva,... kerdezne' csak paripaarcu baratnejat, hogy hogy is megy ez? Talan meg egy leharcolt meretes tom cruise-t is be tudna neki ujitani...:) Vagy valami masik ven faszt,...:)
verőce21
A jól értesült instaceleb ribik időben elkezdettek döngeni tóni néni körül...! :)
CsipkeRózsa
Úgy látszik, Rogán Antal is nagyon sokoldalú.
evacica
@CsipkeRózsa: Úgy mint Orbán! De leginkább a hazudozáshoz és a lopáshoz! Ez az igazi erkölcsös keresztény kormány!!!
volvós
na végre kis parasztgyerek, kis köcsög...pénz mellé értél ! Remélem kitalicskázod a kasszát és te is mész a börtönbe a többi büdös himringyók közé...
nezelodo
Na végre! A parókakészítő búcsúja után biztosan nagyon elbizonytalanodtak a producerek, és a filmrendezők, hogy kinek is kell visszaosztani a megkapott állami pénzekből az alkotmányos költséget.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.