Feszültségeket gerjesztő módon és feltételekkel ad pénzt a kormány a kórházaknak, hogy kifizethessék régóta a pénzükre váró hitelezőiket.

A kormány milliárdokat ad a kórházaknak, és fenyegetőzik

Az év végén csaknem nyolcvan milliárdot önt a kormány az egészségügybe: ennek majd felét a felhalmozott adósságokra címkézték, miközben azok keletkezésének okait ezúttal sem oldják meg, és a kifizetés módja is újabb feszültségeket gerjeszt.

A közvetlenül karácsony előtt közzétett, mintegy nyolcvanmilliárd forint felhasználásról szóló kormányhatározat mellett a szaktárca külön közleményben kissé meg is fenyegette a kórházak beszállítóit.

Jelezte: a pénzügyi tárca államtitkára személyesen vizsgálja át valamennyi lejárt tartozással kapcsolatos számlát, az ő munkáját pedig a kórházfenntartó, a Belügyminisztérium, valamint az adóhivatal egy-egy képviselője segíti. A hitelezők pedig csak akkor juthatnak pénzükhöz, ha a számlájukat nem találták indokolatlanul túlárazottnak.

A közlemény szerint az irreálisan magas beszállítói árak gyanúja jellemzően „a külföldi multiknál” vetődik fel: Fenyegetően hozzátetették:

Nem engedhető meg, hogy bárki is a magyar betegeken nyerészkedjen.

A főtárgyaló a tárgyalások eredményének függvényében javaslatot tesz a tartozás kiegyenlítésére, amire a pénzügyi- és humántárca előzetes engedélyezése után, várhatóan 2020. első negyedévében kerülhet sor.

(Népszava)

19 hozzászólásarrow_drop_down_circle

görbetükör
Minden, az egézségügynek meg nem adott és másra költött forint - a magyar betegeken való nyerészkedés.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
görbetükör
Minden, az egézségügynek meg nem adott és másra költött forint - a magyar betegeken való nyerészkedés.
kereső
Ezt a pofátlan cinizmust!" Nem engedhető meg, hogy bárki is a magyar betegeken nyerészkedjen."- csak a fidess!
simmering73
"...csak akkor juthatnak pénzükhöz, ha a számlájukat nem találták indokolatlanul túlárazottnak."
Mondja ezt ez a velejéig romlott banda.
1magyar
Na az orvosok sem vétlenek, küldözgetik a betegeket mindenhová kivizsgálásra (nem tudom mi a protokoll) ami sokkal többe kerül mintha először a legtöbbet megmutató MR-re,CT-re ultrahangra küldenék. Utána célzottan. Ja és persze a vérvétel is először kellene a mindent megmutató vérkép, mert az általános szinte felesleges.
Eriksson
Ha az elképelés bejön, akkor hajrá. Az eü az az ágazat, ahol a legtöbb mutyi létrejön, milliárdokat kivonva a rendszerből. Ideje lenne már valóban rendet tenni, a feneketlen kút betemetésének érdekében.
Mindenkinek jobb lesz, elsősorban a betegeknek.
görbetükör
@1magyar: Tudod, nem sok szerencséd volt gondolom eddig az egészségügyhöz. Az MR és a CT készülékek tropa, féléveket kell várni előjegyzésre. Még az sem megy azonnal, aki fizeti.
És így az orvos, ha nem akarja a beteget addig ellátatlanul hagyni, bizony küldi mindenféle vizsgálatra.
Szóval ne az orvosokat okold, a baj gyökere egész másutt van. De gondolom ezt ciki bevallani.
Nem irigyellek benneteket, ha egyszer a lelkiismeretetek fellázad...
justhpeter
Állam által gyakorolt szélhámosság. Addig fog élni, míg a beszállítók meg nem unják. Az adós fenyegetőzik. Érdekes lenne ezt bevezetni a bankvilágban is.
ómió
Böszmefi ilyesmivel nem lacafacázott: bezárta és kész!
szegfue
"A hitelezők pedig csak akkor juthatnak pénzükhöz, ha a számlájukat nem találták indokolatlanul túlárazottnak." Ez bizony egy határtalan szemétség!!! Már 1x irtam: csak közbeszerzésen nyert szállitó vihet bármit is az e.ü. intézményeknek! Most, amikor már leszállitották, felhasználták, de nem fizették ki, ugy gondolják, hogy ez a "vizsgálat" ideje?! NEM!! A közbeszerzési pályázatokat elbiráló bizottságnak szóljanak!!! Arról nem beszélve, hogy a nyertes beszállitók legtöbbjének több millió Ft-ot kell "teljesitési garanciaként" letétbe helyezni, továbbá az 1-2 napos szállitási határidő csuszásnál a szállitóra jó pár százezer Ft "kötbért" vetnek ki, amit még mindig a saját zsebéből kell kifizetni, mert valójában az áruját még nem fizették ki a 90 napos fizetési határidő ellenére!!
human
"A hitelezők pedig csak akkor juthatnak pénzükhöz, ha a számlájukat nem találták indokolatlanul túlárazottnak."

A pillanat mikor a Mészáros Lőrinc gázszerelőt dollármilliárdossá tevő Orbán kormány aggódik a túlárazás miatt :D :D :D
tudode
Na jó akkor megvizsgálandó a mindenkori állam feladata:
.
www.viszki.sulinet.hu/tananyagtar/gazdasagi/halasz/af.pdf
.
Tehát az állam NEM AD, hanem a gazdaság teljesítőképességének arányában gondoskodik az állampolgárokról!
.
Na nem úgy, ahogy a székháztolvaj őfélesége, aki nem elégszik/gedett meg a papi bányái szaporulatával, kipumpált közlóvéval, hanem
.
----ORBÁN 400 MILLIÁRDOS VAGYONÁVAL A LEGGAZDAGABB MAGYAR
.
nepszava.us/orban-400-milliardos-vagyonaval-a-leggazdagabb-magyar/
.
Legkisebb gondja a BUKSZA őrnek a tagország hatáskörében lévő ágazatok tiszességes finanszírozása!
.
Sajnálatos, tragédia az, hogy az ország bugyuta része KECSKÉRE KÁPOSZTÁT bízott!
fahrenheit451
Mi lesz orbán után ezzel az országgal?

O1G
Nessy
Mikor vezeti be ezt a rendszert a túlárazott haveri kör által "megnyert" közbeszerzéseknél a kormány???
100 milliárdot senki nem vitat, nem keres, de pár milliót igen!
És hogy akarják ellenőrizni, hogy pl. a felszívódó varratot leszállították e,és azt felhasználták e a műtét közben? Vagy minden implantátumot kapott beteget röntgen vizsgálatnak vetnek alá, meg van e térd implantátuma például? Az emberi ostobaság mintapéldája!
Gondolják, ha lesz "felügyelő", aki nem lehetőleg nem ért hozzá, mert pénzügyi szakember, vagy csak valakinek a valakije, de a nem valós finanszírozás marad, akkor abból lesz pénz?? Vagy majd megkeresik a legolcsóbbat, mint a gyógyászati segédeszközöknél, ami aztán használhatatlan sok esetben???
kissé felnőttem
egyszerű szinjáték avagy trükközés. számlák visszatartása mert a tekintetes tán nem akar utalni
( Gondolj ide bármit )
mert akkor ezzel nem lehetne megváltóként tetszelegni hogy lám mi milyen kegyesen megoldottuk.
Ez olyan hogy megveregetik a saját vállukat hogy mi ... bezzeg (Micsoda kegyeket meg hegyeket oldunk meg.)
Józsipapa
Cinikus, pofátlan a kormány...
Ez a fenyegető stílus jellemző erre a bagázsra!
cikicakk55
" A közlemény szerint az irreálisan magas beszállítói árak gyanúja jellemzően „a külföldi multiknál” vetődik fel: Fenyegetően hozzátetették:"
Szabadna kérdezni,hogy az irreálisan magas költségvetéseket,melyeket Mészáros cégei nyernek meg sorra és prsze Habony,Rogán,Vejkó és lehetne sorolni a többi céget is azok nem gyanúsak a kormánynak A Szege-Hódmezővásárhelyt összekötő Rémtrén ( tramtrén) eredetileg 29.milliárd ft költségvetésű volt. Most már 100 milliárdnál tartanak,de Hódmezővásárhely belvárosa már egy éve járhatatlan,még gyalog is. A Kormány megpróbálja a jelenlegi Polgármestert hibáztatni az ár elszabadulásáért,de nem Márky - Zay Péter kötötte meg a szerződést az építtetővel. Már augusztusban át kellett volna adni,de becslések szerint még 500 milliárdba és egy évbe telik,mire lesz is belőle valami( Azt már felesleges megírni,hogy semmi értelme nem volt az egész rémtrénnek,mert a menetidőt úgy kifogja tolni a rengeteg megállóval,hogy aki dolgozni,vagy iskolába jár át Szegedre,az inkább továbbra is busszal jár,mert az csak 20 perc.
Nessy
Talán a kórházak is jobban járnának, ha a határon túl működnének, mert jelenleg arra felé vándorolnak a milliárdok!
CsipkeRózsa
A mostanában szétosztott milliárdok helyett ki kellett volna fizetniük a kórházak teljes adósságát, végre indulhatnának tartozás nélkül az új évben, nem csak a kórházak, hanem az őket ellátók is.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.