A közelgő szilveszterre tekintettel 22 féle virslit vizsgált meg az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) akkreditált Élelmiszer és Vegyipari Laboratóriuma, két termék összetétele eltért a csomagoláson olvasható tájékoztatástól.

Az ITM pénteki közleménye szerint az ellenőrzés a fehérje-, a zsír-, a nedvesség-, a sótartalmat, valamint a szójamentességet vizsgálta.

A kétfajta, nem megfelelőnek bizonyult virsli közül az egyik zsírtartalma meghaladta, fehérjetartalma pedig nem érte el a címkén feltüntetett értéket.

A másikban minimális mennyiségben ugyan, de kimutatható volt a szójafehérje jelenléte, amely azonban sem az összetevők felsorolásában, sem figyelmeztetés formájában nem szerepelt a csomagoláson.

A szója allergén összetevő, ezért feltüntetése kötelező – írták.

A tájékoztatással kapcsolatos hiányosságok megtévesztő gyakorlatnak minősülnek, ezért a fogyasztóvédelmi hatóság eljárást indított, a gyártókat a valósághoz hű címkék elhelyezésére kötelezi.

A vizsgált termékek adatainak összesítése a kormany.hu honlapon, az ITM oldalán keresztül érhető el.

Forrás: MTI

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Grafix69
10 Virsliből 9-ben nem éri el a feltüntetett adatokat. Igen és mindegyik tartalmaz szója fehérjét. Pontosabban az S760 vagy az S800 szója lisztet ugyanis az xy kft aki fűszer keverékeket forgalmaz Magyarország egész területén , az adalék fűszereket szója keverékben csomagolják ki .100 kg készárunál ez 4 kg -os csomagokban értendő melyből a szója 2 kg. Nem értem a hiszti okát.
Pálinkás Pál
És mi lenne ha egyszer mondjuk a változatosság kedvéért az íze szerint vizsgálnák???Mert sokra mész vele ,ha megfelel az előírásoknak,de ehetetlen ,mint a legtöbb!!!
Bogar1938
@bobay: Anyádnak is árulod. f@sz kalap. :(

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.