Az alapkő már megvan, egy év múlva készen lesz a hagymakupolás templom.

Forrás: hvg.hu
RSS tartalom, A cikket automatikus RSS rendszer küldte be, amely egy híroldal összes cikkét posztolja a Propeller.hu oldalára. A más híroldalak által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

53 hozzászólásarrow_drop_down_circle

namihami
@Horizont: Ez azért van, mert észreveszed. Ez élteti. Neked nem elég már a nicknevét elolvasnod? BOCS, de Te vagy a hibás, ha tovább is olvasod.
Tudod:: kutyasz@r...
Egyébiránt, ezek a mi migráncsaink. És azok minden pénzt megérnek. Pláne, hogy az építkezés, annak haszna és a percent is a család zsebét gazdagítja majd.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Béla333
Készült Magyarország kormánya megbízásából:

"„Ha Magyarországra jössz, tiszteletben kell tartanod a kultúránkat”"
www.maszol.ro/index.php/kulfold/48503-megjelent-az-elso-idegenellenes-oriasplakat-magyarorszagon

Nyilván az oroszok kivételek...
namihami
@Horizont: Ez azért van, mert észreveszed. Ez élteti. Neked nem elég már a nicknevét elolvasnod? BOCS, de Te vagy a hibás, ha tovább is olvasod.
Tudod:: kutyasz@r...
Egyébiránt, ezek a mi migráncsaink. És azok minden pénzt megérnek. Pláne, hogy az építkezés, annak haszna és a percent is a család zsebét gazdagítja majd.
Sámannus
Majd megépül a Seremetyevó II is., vagy meghívják az Admirál Kutuzovot a Balatonra de előbb bővíteni kell a Siót.
A tankokat má elküldték a szerbeknek.
namihami
@Horizont: Mi a mozgatórugója? A HIT. A Fidesz-hit. Mi a mozgatórugója a vallásoknak? Nincs logikus ok, csak a ""selmecizmus"". Tudod: CSAK.
Volt néhány próbálkozásom itt is néhány kommenttárssal, hogy vitázzunk. Tényekkel próbálkoztam fellépni, de a vége (általában) vagy a libsizés vagy a komcsizás lett. Feladtam. Nagyon szivesen állok a beszélgetés (beszélgetés) elébe, de a vakhittel nincs mit kezdeni. Több évtizedes barátomnak vagyok a ""komcsija"". Elsős korunk óta ismerjük egymást, de én komcsi lettem,. De azért a Füstösnek az mégsem sikerült, hogy összevesszünk, ami nemegy ismerős családján belül megvan. Rokonok, családtagok nem beszélnek egymással.
Kiakaszt, hogy névsorolvasást tart? Bocs, ismétlem magam, Te vagy a hibás. Pusztán azért, mert egyáltalán figyelemre méltatod. Csak ismételni tudom: Ez élteti.
Ismered a régi mondást? ""Nem veszed észre, hogy nem veszlek észre."" ECCERű jez kérem!
Ha átléped, abbahagyja. Én már (legnagyobb bánatomra?!?!?!) szinte csak a névsorolvasásaiban szerelhetek...
namihami
@namihami: ...szerelhetek. ====... szerePElhetek.
Nessy
@namihami: Tudod, nálam pl. szakmai ártalom! Mikor gyakorlaton voltunk ideg - elme osztályon, sokszor lehetett értelmesen beszélgetni elmebeteggel is. Ezért próbálom néha értelmes emberként kezelni, de úgy látszik reménytelen. Mindig megígérem magamnak, hogy nem teszem, de mindig beleesek ugyanabba a hibába!
Nekem is vannak pártitkárból avanzsált bigott ismerőseim, remekül elbeszélgetünk mindenről, politika kerülve. Mert egyébként értelmes, kulturált emberek. Az aranyos, hogy az egyik bejelentette anno a direktornak, hogy nem elég a párton kívüliségem, még egy pici kereszt is van a nyakamba. A diri közölte, a tudásom a lényeg, a többi nem érdekli. Ma akkora kereszt van a nyakába, hogy még a pápa is megirigyelheti. Változnak az idők, változnak az emberek.
Nyírfa
Ti soha nem szégyellitek el magatokat attól, ahogyan szórjátok a közpénzt? És úgy gondoljátok, hogy ennek nem lesz egyszer böjtje?
Eladott Ország
Mindig mi fizettük idegenek templomát Afrikában, Ázsiában, dél-Amerikában. Hogy olyan apróságokra nem jut pénz mint az egészségügy és az oktatás az nem érdekli a gecit haljon meg a magyar nem kell nyugdíjat fizetni a tudatlan ember meg jó összeszerelő munkásnak valamelyik nyugati multinál bér rabszolgaként. A lényeg legyenek templomok a világban ahol imába foglalják a geci nevet naponta többször. Annyira hiányzott már az a kifinomult kultúra amit az újgazdag aranyfogú orosz gengszterek képviselnek, mint egy falat kenyér ! Tovarisi konyec! ...ismét visszajöttünk.
cdn.blog.hu/cs/csepeliek/image/nemeth_szilard_konyec.jpg
szendro.blogin.hu/files/2015/02/Orban-tovaris.jpg
Nyírfa
@Horizont: 9.04.

Nyugi. Magát is belevette! :)))
Eriksson
Sok éve már, hogy az orosz milliomosok kedvenc üdülőhelye lett Héviz. Az ottaniak nem is bánják, mert jó bevételt hoz az idegenforgalomnak. Mindenfele többnyelvű táblák igazítják el a pihenni vágyókat.
Úgy látszik, már annyira otthon érzik magukat, hogy még templomot is építenek maguknak. Nem semmi!
namihami
@Nyírfa: ""Álmomban két macska voltam...""---Karinthy Frigyes. ""Kinn is vagyok, benn is vagyok."" és hasonlók...
Csak a műveltsége próbált utat törni a külvilág felé. Vagy egy egyszerű pszichiátriai esettel állunk szemben és egy emberi meghasonlást láthattunk.
Nyírfa
@namihami: Én maradnék a nem is olyan egyszerű pszichiátriai esetnél. Szerintem is negligálni kell.
Nyírfa
@Eriksson: helyesbítek, ha nem veszed rossz néven. Nem építenek, hanem építtetnek, velünk, a mi pénzünkből.
Egyébként igen, otthon érzik magukat, csak nem a spájzban vannak, hanem a városainkban. Házból templomba, bankból internetbe terjeszkedve.
Nyírfa
@Horizont: Az ilyeneket a pszichiátrián folyamatosan szedálják, hogy nyugton maradjanak A gyógyszerektől meggyógyulni ugyan nem fognak, sőt, még retardáltabbak lesznek, de legalább nem tombolnak - gondolják a szakemberek. Aztán, ha egy gyógyszer mellékhatásaként mégis megindulnak, csak reménykedhetünk, hogy nincsenek éppen szabadlábon.
Tekintsd annak,ami, és akkor nem fogja szívni a véredet.
Nyírfa
@Horizont: Ha ettől jobban éreznéd magad, akkor nem háborodnál fel, ha másokat becsmérelnek. :)
Eriksson
@Nyírfa: Már szinte őslakosoknak számítanak arrafelé, kicsi a lényegbeli különbség. :)))
www.origo.hu/gazdasag/20120923-orosz-turistak-ingatlanvasarlok-invazioja-hevizen.html
Eriksson
@Nyírfa: Ha az építenek helyett építtetnek-et írok, úgy jó? :)))
Nessy
Már hiányoztak a pár év kihagyás után! Igaz, akkoriban legalább templomot nem kellett nekik építenünk, saját költségünkre!
Nyírfa
@Eriksson: 16.20

Nem értem a " kicsi a lényegbeli különbség "-et.
Azok jönnek, akik bármit megvehetnek. Lehet, hogy előítélet, de fenntartásokkal kezelem a keletről jövő gazdagokat. Biztos, hogy csak a klíma és a fürdő miatt érkeznek, illetve telepednek le?
Nyírfa
@Eriksson: 16.27

Jónak nem jó, csak pontos. Szerinted az rendben van, hogy ráadásul nem a saját pénzükből?
Nyírfa
@Nessy: Ez már magasabb mint a kínai fal...hogy mi gondoskodunk nekik még templomról is. És elfogadják, mint a határon túli magyarok az utolsó garasunkat is.
Eriksson
@Nyírfa: 18:08 Ebbe nem érdemes belemenni. Csak a nyugatról jött gazdag a jó gazdag?
Eriksson
@Nyírfa: 16:27 Én igenis elfogadhatóak tartom, hogy az állam mindenféle vallást, felekezetet támogat. Ez sokban hozzájárul a békés egymás mellett éléshez, mert a legtöbb konfliktus a népek között éppen a vallás miatt van.
Nyírfa
@Eriksson: Terelsz, nem arra válaszolsz, amit kérdeztem. Szerinted rendben van, hogy mi építünk templomot Hévízen a gazdag oroszoknak?
Nyírfa
@Eriksson: Szerintem pedig az állam tartsa magát távol a hitélettől, ugyanis az csak a hívekre tartozik. Ha valaki akarja támogatni a saját felekezetét, tegye meg az adója 1 %-ával, vagy utaljon a jövedelméből.
Szerinted Orbán minden egyházat támogat - ha már egyszer Te ezzel egyet értesz -, vagy csak azt, amelyik politikai hittársa?
Eriksson
@Nyírfa: Azt hiszem, világosan leírtam, mi az egészről a véleményem.
Nyírfa
@Eriksson: Azt írtad le, hogy abba nem érdemes bele menni, rendben van-e, hogy mi építünk templomot a hévízi oroszoknak.
Miért nem érdemes bele menni? Talán azért, mert érzed, hogy milyen erkölcstelen, milyen hazug az a világ, amit az orbáni klientúra teremt az egész országban?
Abban semmi világosság nincsen, hogy kitérsz a konkrét válaszadás elől.
Azt sem fejted ki, miért kellene az államnak belefolynia az egyházak életébe, hacsak azért nem, hogy irányíthassa, zsarolhassa, megvásárolhassa őket. A népek békés egymás mellett élését nem az anyagi és politikai haszonlesés fogja biztosítani, hanem a társadalmi kollektív tisztesség mértéke. Ami persze az egyén morális fejlettségének a hozadéka.
Mondd, hogy miért azt gondolod, amit!
Eriksson
@Nyírfa: Azt is írtam, hogy jól teszik ha építenek. 18:37 Mit akarsz még hallani?
Egyebekben nagyon élénk a fantáziád.
Eladott Ország
@Eriksson: A válaszod világos, mecsetet nem lehet építeni, csak ortodox templomot. A közpénzből fenntartott migráncsatorna érdekes milyen élesen szóvá teszi, ha mecsetet építenek valahol?! A fidesz bűnbanda beleugathat mindenbe, azután meg csodálkoznak, hogy Nyugat-Európában meg leszarják a pofájukat!
1magyar
Mindegy mire pazarolják a magyar dolgozók pénzét csak ne a jobb megélhetésükre osszák vissza a keményen megadóztatott forintokat.:)
Mintha forradalomra játszanának, stadionok, stb.
nezelodo
Mi van ebben csodálni való, ide egy nyelvcsapás, oda egy nyalás! Miért csak muszlim iskola lehet a fővárosban, meg Türk Tanács palota, meg orosz kémbank? A vidéknek meg semmi? Így legalább a hévíziek is megcsodálhatják a templomépítő gázszerelőt, miután a Győző bácsi egy szilárd hegyet épít a templom alá dolomitból, mert templom csak magaslaton állhat, ez esetben Putinka, másodlagosan a Viktor, és egy kicsit Isten dicsőségére.
Nyírfa
@fahrenheit451: Szusza! :))

Köszönöm, egyelőre fel kell ébrednem, de majd meghallgatom! :)

Ismered Arany Buddha zenéjét? Megvolt kazettán, de jóhiszeműen kölcsönadtam, az illető meg eltűnt, soha többé nem került elő. Mindenütt kerestem a lemezt - arról másolta le nekem egy ismerősöm -, bloggertársak kutattak utána a neten, eredménytelenül. Gyönyörű zene. Gyermekzsivaj festi alá végig, az az örömteli, önfeledt, ahogy a gyermekek még tudnak örvendeni - ezt lenne jó megőriznünk életünk végéig. A mennyországot idézte, télapó városát...segített emlékezni, mi is az élet valójában.
Nyírfa
@Eriksson: tegnap, 19.46

Kár, hogy nem jutunk dűlőre, pedig láttam esélyét. Sebaj. Majd máskor. A lényeg, hogy vitapartnernek tekintsük egymást, és ne ellenfélnek, netán ellenségnek.
Eriksson
@Nyírfa: Miben nem jutottunk dűlőre? Mit akarsz még hallani? Hogy megtérítettél? Hogy megváltoztattad a véleményem?
S, hogy miért azt gondolom amit, azt leírtam már, egyebekben meg nem értem, hogy miért kellene rágódni eldöntött dolgokon, hogy így kellene, meg úgy kellene, melyekre semmi ráhatásunk nincs.
Minden téma megér egy könnyed beszélgetést, de nem hiszem, hogy itt, írásban kellene a dolgok gyökeréig lemenni, különösen olyan témában nem, hogy mi a moralitás az Egyház és az állam viszonyában.
Nyírfa
@Eriksson: Téríteni? Tisztázni, felfedni, látni a valót - ezt szeretem. A közös nevező pedig annyit jelent, hogy találunk közös pontot, amely lehetővé teszi a közös célok kitűzését, ha kell, kompromisszumokkal. Egy a hazánk.
Felszínes, csak az időt töltő dialógoknak pedig semmi értelmük, az olyan lenne, mint amikor a családban vagy a munkahelyen a konfliktus elől kitérve bólogatunk vagy bájolgunk.
Eriksson
@Nyírfa: Jó, amit írsz, de ebben az esetben nem kell közös nevező, mert ez a templomépítés nem a mi dolgunk, nem egy közös cél. A véleményünk pedig a miénk.
A személyes konfliktusok megoldása az egy egészen más dolog.
Nyírfa
@Eriksson: Tudod, miért jó a közvetlen demokrácia? Azért, mert a polgárok tudják, hogy minden, ami a környezetükben - település, város, haza - történik, az rájuk tartozik, felelősek érte, és rajtuk áll, mivé lesz az életük. Tudják, tehát tudatosan élnek.
És az jó. Nagyon jó.
Eriksson
@Nyírfa: Én csak a magam darabos módján tudom kifejezni magam: Demokrácia ide, vagy oda, olyasmin nem fogok sem rágódni, sem veszekedni ami olyan messze van tőlem, mint a hévizi ortodox templom. Távolságban is és felekezetben is.

A demokrácia szerintem az, hogy nem kell megtennem amit nem akarok.
A jól értelmezett demokrácia az, hogy mindenki teheti, és tegye is a dolgát a maga és környezete épülésére.
A demokrácia nem azt jelenti számomra, hogy mindenbe üssem bele az orrom.
Nem az a demokrácia, hogy mindenbe ami megtörtént, vagy történni fog, és/vagy mindenkibe aki él, mozog, alkot, tevékenykedik, belekötünk,
Nyírfa
@Eriksson: " A jól értelmezett demokrácia az, hogy mindenki teheti, és tegye is a dolgát a maga és környezete épülésére. "

Igen.
simmering73
"...már annyira otthon érzik magukat, hogy még templomot is építenek maguknak." írja ezt ez a botoxos illiberális juhászkutya (erixon). Az magyar adófizetők pénzén, ezt is tedd hozzá. Maguknak, a saját pénzükből sose építettek volna.
Nyírfa
@Eriksson: épülésére... Számomra maga a kifejezés egyértelműen pozitív előjelű, a haladást szimbolizálja, nem véletlenül használjuk ezt a kifejezést a betegségből való kilábalásra is: felépül.
Nyírfa
@Nyírfa: Zavar a szóismétlés. Tehát: nem véletlenül használjuk ezt a fogalmat a betegségből való kilábalásra is: felépül.
csak úgy....
@simmering73: az a fránya szovjet-magyar barátság nem szünt meg, csak átalakult...
csak úgy....
@Eriksson: ,te vagy az a tipikus ,kár a gözért típus...
Sámannus
Bizony tesvírek a tatár nem volt olyan pusztító mint a ruszki "üzlettársak" magyarul a nyakunkra telepedtek még 33 évre Here ként élik világukat..Ők rosszabbak a "meghatározó etnikai kisebbségnél" A muszka a büdös életben soha nem dolgozott. Akár a pohos.
verőce21
@Sámannus: Ilyen jól ismered az oroszokat?
Sámannus
@verőce21: A faterom is volt náluk "vendégségben", de az oroszok egymásról sincsenek jó véleménnyel.
A legjobban viszont az Erdei testvérek ismerték őket, akik még a maxamaiisszimusz idejében is rettegésben tartották a rendfenntartóikat. Van egy könyvem is abból az időből "44 augusztusában. " Tudom az idő változott, de az aprólékos kontroll nem.
Képzeld a napokban én is találtam egy csikket... ez jutott eszembe, mert manapság figyelni kell ilyen apróságra is.
verőce21
@Sámannus: És Te "Lövöd a rigót?" - hogy klasszikust idézzek. :)
Sámannus
@verőce21: Az említett könyv részletesen ír le egy ilyen akciót, ez jutott a csikkről eszembe. A mai bűnüldözésben is ismerik az ilyesmi jelentőségét, úgy tudom. Mindenki lövi a rigót, aki többet akar megtudni arról aki eldobta.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.