Bruttó félmillió forintos juttatást kapnak a fegyveres testületek hivatásos állományának tagjai – jelentette be a belügyminiszter pénteken Budapesten sajtótájékoztatón.

Pintér Sándor a fegyveres testületek vezetői előtt hangsúlyozta: a kormány célja, hogy az ország gazdasági teljesítőképességének arányában elismerje a fegyveres testületeknél szolgálatot teljesítők hivatástudatát, az ország biztonsága érdekében tett erőfeszítéseiket.

Ismertette: miniszterelnök és a kormány az év során többször kapott tájékoztatást az ország közbiztonsági helyzetéről, a különböző területeken szolgálatot teljesítő hivatásos állomány erőfeszítéseiről. A tények ismeretében a kormányfő konzultált a stratégiai kabinet, a gazdasági kabinet és a nemzetbiztonsági kabinet vezetőivel, ezt követően a kormány létrehozta a fegyveres testületi juttatás új jogintézményét.

A hivatásos állomány arra jogosult tagjai ennek az új fegyveres testületi juttatásnak köszönhetően egyszeri bruttó 500 ezer forintos juttatásban részesülnek. Azok kaphatják meg ezt az összeget, akik 2019. december 1-jén hivatásos szolgálati viszonyban álltak, illetve akiknek 2019 folyamán szolgálatteljesítés közben szerzett sérülés miatt szűnt meg a szolgálati jogviszonyuk. Hozzátette: az év folyamán szolgálatteljesítés közben elhunytak juttatását az örökösnek folyósítják.

Néhány kizáró ok kivételével beosztástól, rendfokozattól függetlenül a hivatásos állomány minden tagja megkapja a juttatást – mondta a miniszter. Hozzátette: erre a célra a kormány 49 milliárd forintot csoportosít át a központi költségvetésből.

Akik ezt a pénzt kapják, esküjükhöz híven teljesítik a szolgálatukat, életük feláldozásával vagy életük kockáztatásával hajtják végre minden nap a kiadott utasítást, ezért én is hálámat és köszönetemet fejezem ki irányukba. Kérem a parancsnokokat, hogy ezt a köszönetet adják át, kiemelten azoknak, akik ma és az ünnepek alatt is szolgálnak

- mondta a miniszter.

Pintér Sándor arról is beszélt, hogy Orbán Viktor kormányfő feladatul szabta a nemzetbiztonsági kabinet számára, hogy további juttatási elemeket dolgozzanak ki a fegyveres testületek hivatásos állományú tagjai részére.

A kabinet javaslata, hogy 2020 január elsejétől 3 évente hat havi illetménynek megfelelő juttatást kapjanak az érintettek.

Arra is javaslatot tesznek, hogy januárban kidolgozott feltételek mellett 2020 januárjától kiegészítő támogatásra legyen jogosult a hivatásos állomány minden tagja. Ennek mértéke a beosztási illetmény, a hivatásos pótlék, a szolgálati időpótlék, az idegen nyelv ismeretéért járó pótlék és a hivatásos állományúak szolgálati törvénye szerinti egyéb pótlékok együttes összegének minimum 10 százaléka a javaslat szerint. A juttatás részleteinek kidolgozását Varga Mihály pénzügyminiszter együttműködésével megkezdték – tette hozzá.

A miniszter hangsúlyozta: az új juttatások nem változtatnak az eddigi juttatásokon, és változatlan marad a szabadság és túlmunka megváltására vonatkozó eddigi szabályozás is.

Benkő Tibor honvédelmi miniszter arról beszélt, hogy amit a fegyveres és rendvédelmi szervek dolgozói tesznek Magyarország és a magyar emberek biztonsága érdekében, az mindennek az alapja, a békét és a biztonságot jelenti. Utalva az ország határain túl szolgálatot teljesítőkre, azt mondta: a katonák pontosan tudják, hogy mit jelent az, ha egy ország, egy nemzet elveszíti a békéjét és a biztonságát.

A kormány döntése értelmében járó bruttó 500 ezer forintos juttatás nemcsak a hivatásos, hanem a szerződéses katonákat is megilleti – mondta a miniszter. Hangsúlyozta: a kormányhatározat szándéka, hogy olyan életpályát építsenek fel a katonák számára is, ami jól követhető, és amely biztosítja és elismeri a katonák munkáját, legyen szó a munkaerőpiaci kereslet és kínálat összegéhez igazodó illetményről, lakhatási támogatásról, vagy baleset-, illetve egészségkárosodás esetén folyósítandó támogatásról.

Felidézte: 2015-ben indult az életpályamodell, azóta folyamatosan emelik a katonák és a honvédelmi alkalmazottak illetményét. Megjegyezte: ő maga 43 évet töltött egyenruhában, de ilyen mértékű elismerésre még soha nem volt példa.

A Belügyminisztériumtól az MTI úgy értesült:

a bruttó 500 ezer forintos juttatást még az idén elutalják az érintetteknek.

Forrás: MTI

Címlapkép:  MTI/Czeglédi Zsolt

35 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Eladott Ország
Valahogy meg kell vásárolni a rendvédelem lojalitását. Ki tudja mit hoz a jövő... A diktatúra másik fontos pillére a karhatalom. Most ezzel akarják a tömeges leszerelést megállítani, meg 2022-ig befogni a szájukat. Béremelésről szó sincs, és ha ezt a nettó 320 ezret elosztjuk egy évre, akkor már nem egy nagy valami. Lehet, hogy néhányan tényleg elhalasztják a leszerelést, de ha hónapról-hónapra látják a nettó 140 ezres bért, úgyis ott hagyják az egészet! Egyébként az országban a fizetés, a társadalom szinte valamennyi rétegénél katasztrofális, még a régióhoz viszonyítva is. A vásárlóerőt tekintve már Románia is beelőzött.
uploads.disquscdn.com/images/f2d52ffa9199ab073dc9a31b56b061e2acaaefd7d39a272551e22ee26ad5838e.jpg?w=600&h=503
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Eladott Ország
Valahogy meg kell vásárolni a rendvédelem lojalitását. Ki tudja mit hoz a jövő... A diktatúra másik fontos pillére a karhatalom. Most ezzel akarják a tömeges leszerelést megállítani, meg 2022-ig befogni a szájukat. Béremelésről szó sincs, és ha ezt a nettó 320 ezret elosztjuk egy évre, akkor már nem egy nagy valami. Lehet, hogy néhányan tényleg elhalasztják a leszerelést, de ha hónapról-hónapra látják a nettó 140 ezres bért, úgyis ott hagyják az egészet! Egyébként az országban a fizetés, a társadalom szinte valamennyi rétegénél katasztrofális, még a régióhoz viszonyítva is. A vásárlóerőt tekintve már Románia is beelőzött.
uploads.disquscdn.com/images/f2d52ffa9199ab073dc9a31b56b061e2acaaefd7d39a272551e22ee26ad5838e.jpg?w=600&h=503
division
@Eladott Ország: Ezzel a felfogással akkor mindenki ott fogja hagyni az állását, az is aki most szintén kapott ennyi vagy még több juttatást, de a fizetése nem éri el ezt az összeget. Ez év végi prémium, ilyen nálam is van, a helyén is kell kezelni. A gond inkább az, hogy vannak szektorok ( tűzoltóság, oktatás, egészségügy), ahol nevetséges prémiumok láttak napvilágot.
rokker33
Sintér elvtárs nagylelkűen osztja a jó magyar adó forintot ezeknek a semmirekellő fegyveres csűrhének!! Inkább adna azoknak akik igazán megérdemlik pl sebészek orvosok mentősök skik 12 24 órában dolgoznak az embereken segítenek nem a herét vakargatják. Egyáltalán miért van szükség ezeknek az embereknek 500 ezret adni ?
Pálinkás Pál
@division: hát tudod,ha valakinek olyan szar a fizuja mint a talpasoknak,azok közül csak az igen hülyéket lehet ennyi pénzért megvenni...ha a nettót elosztod egy évre,nincs havi 30 ezer...
cikicakk55
@rokker33: Nem szabad így gondolkozni! Nem az a baj,hogy Ők ennyit kapnak,hanem az,hogy a nép többi dolgozója,legyen az bár milyen szakmában,nem keresi meg azt az összeget,amit megérdemelne.Én nem sajnálom tőlük,főleg a határon dolgozó katonáktól,rendőröktől,mert az igaz,hogy migráns nem nagyon van,de nekik ettől még ott kell fagyoskodniuk éjjel nappal a határon,vagy nyáron a hőségben izzadni kegyetlenül. A Járőröző rendőröktől sem sajnálom,mert látom,hogy állandóan kinn vannak az utcákon, tereken,figyelik a biztonságos közlekedést( most nem a trafipaxra gondolok. Ha hívják őket,pillanatok alatt ott vannak és udvariasak,kedvesek azokkal,akik nem agresszíven lépnek fel ellenük. Persze,ha a stadionokra megy el a pénz,meg a sok felesleges luxusra,akkor nem minden ágazatnak jut prémium,vagy emelés.Olajszőkítős Sanya könnyen dumál,mert ha Ő beteg lesz,vagy a családja,nem egy 20 órája ügyeletben lévő orvos nem egy lepusztult kórházban fogja ellátni. Nem olyan helyre fog befeküdni,ahol 40 betegre nappal 2 nővér éjjel meg egy jut.Annyi mindenre elköltöttek már több ezer milliárdot,hogy abból futná mindenkinek normális fizetésre és nyugdíjra.
Eladott Ország
@division: ma, 16:06; Aki teheti ott hagyja az állását. A fiatalok igen szép számmal elhagyták az országot, az otthon maradottak pedig egyre inkább európai béreket követelnek. Mert ugyan valóban emelkedésnek indultak a bérek, mégis le vagyunk maradva még a saját régiónktól is, nem beszélve az uniós bérekről. Ezek után nem csoda, hogy egyszerűen alig akad olyan, aki még elvállalja az alulfizetett, sokszor stresszes munkákat. Nem a határon túlra kellene a milliárdokat kilapátolni és szerte a világban az üldözött keresztényeket védeni milliárdokért a Boko Haramtól , Mexikóig, mert nem lesz aki itthon dolgozzon szarér-hugyér.
Rockxy
a kérdés, a legfőbb főkérdés, hogy honnanvan a lopott péz?
division
@Eladott Ország: Rengeteg múlik azért a hazai vállalkozókon is, mert jelentős részük annyit fizet amennyit a törvény előír, holott lehetne ezt másként is.
division
@Pálinkás Pál: Ez oké, de mi van ha máshoz nem ért? Otthagyja a munkáját, elmegy segélyre, közmunkára a töredékéért? Nem megoldás, főleg család mellett.
kereső
Helyes. Várnánk a mentősök, tűzoltók juttatásait is!
human
" létrehozta a fegyveres testületi juttatás új jogintézményét."

Ehhez minek külön intézményt létrehozni? Valami havernak kellett bársonyszék? Ez a gazdi kézből etetgetés meg külön undorító.
fahrenheit451
Egy maffia bűnöző Magyarország belügyminisztere - ez mindent elmond erről az országról.
csak úgy....
BRUTTO 500.000 a minisztérimokban meg nettó ! erröl jut eszembe a rendör vicc...
solidedge
Azért a rendvédelmisek ne felejtsék hogy a pénzt nem Pintér hanem mi adófizetők adtuk.
csak úgy....
@solidedge: erröl is van egy rendör viccem...
RonaGyuri
a cikk durva ferdítés: kihagytál a dolog legfontosabb momentumát: FEGVERPÉNZ-ről van szó!!
RonaGyuri
@RonaGyuri: Ezek most dicsekednek?

Nagy év-végi osztogatás egyik tételének különös visszhangja

„Bruttó félmillió forintos juttatást kapnak a fegyveres testületek hivatásos állományának tagjai – jelentette be a belügyminiszter pénteken Budapesten sajtótájékoztatón.”.
A miniszter szavait majdnem hasonló módón prezentálja a derék matyar média. Mondom majdnem. Van egy nem is annyira apró momentum, ami a magát nem kormánypártinak hirdető szegmens híreiből kimaradt, míg a kormánypártiak még ki is emelik. Tessenek jól figyelni; a juttatás nevet is kapott: FEGYVERPÉNZ!
Ami lássuk be erősen hajaz a már közismert ruhapénzre!!! =))
Sziszifusz
@RonaGyuri: A Orbánnak, a hatalom megtartása szinte élet-halál kérdése. Most már ott tartunk, hogy az erőszak-szervezetek feltétel nélküli lojalitására méginkább szüksége van. Ezzel a pénzosztással ezt igyekszik megszerezni, de szerintem kérdéses a siker.
A rendőrök többsége, zsigerből utálja Orbán Viktort, és ennek megváltoztatására, ilyen "üveggyöngy szórással", nincs esély nincs esély.
Egyénként úgy gondolom, hogy 2020-ban jön a "fekete leves" amit Orbán önt a tányérunkba, és emiatt került sor a fegyveres testületeknél történő hangulatjavító pénzosztásra.
Eladott Ország
@Sziszifusz: ma, 07:34; A hangulatjavító 500 ezer forint nettója, cca. ezer euró, melyet, ha elosztunk egy évre az legfeljebb üveggyöngyszórásnak felem meg, hogy vakuljon a paraszt.
tudode
Sanyi bá'!
-
Ha a félmillió extra, akkor ez mi a kiváltSSágoSSnak
.
forbes.hu/extra/50-leggazdagabb-magyar-2019/
.
Ez a döfi!
.
Osztogatnak, vagy fosztogatnak oly mindEGY!
kereső
@Eladott Ország: nem használtam kalkulátort- csak a bejglis agyamat. De kösz.
Eladott Ország
@kereső: ma, 10:17; Az is megoldás, hogy a bruttó bér x 0,665= nettó bér, azaz jelen esetben 332.500 forint ( nagyot hallok kicsit látok = öregség)
Jozefina
Volt már példa a történelemben, hogy fegyvers erők tették félre a diktátort!!!??
Eladott Ország
@Pegero: tegnap 19:09; Kövér (sajnos nem egyedül) beleragadt valami középkori trágyahalomba és képtelen onnan szabadulni. Ő még ott tart, hogy az a rendes férfiember, aki kicsit büdös, nagyon bunkó, az orra alatt burjánzó szőrt a felső részen takony, míg alulról pörköltszaft fedi és öblöseket böfög, ha elégedett a táppal. Ezzel szemben a nő – és az rendkívül fontos, hogy szabad szemmel is megállapítható legyen, ki nőnemű – kétnaponta szül egy gyereket (esetleg unokát) a sparhelt előtt, két szülés között pedig sikkesen visong, mert egeret látott. A nő a világrahozott dedet tíz évig szoptatja, szigorúan elsötétített, lehetőleg bedeszkázott ablakú szobában, majd pedig a munkából megfáradtan hazatérő ura elé teszi a csülköspacalt sóban főtt krumplival és elégedetten nézi, ahogy embere egy alumíniumkanál segítségével a szőr mögé lapátolja a főztöt. Ezzel szemben az van, hogy betört a huszonegyedik század és egy csomó minden megváltozott. Például a nők rájöttek arra, hogy ők is képesek bizonyos dolgokra, bár az állva pisilés jelenleg is kivételt képez ezen tudáshalmaz alól. Pontosabban nem képez kivételt, mert fizikailag egy nő is képes állva pisilni, csak nem annyira praktikus, mert lehuggyantja a lába szárát. Kövérről csak annyit, hogy a faszparaszt faszparaszt marad akkor is ha a Parlament elnöki székét piszkítja. A magyar nép a hibás, hogy hagyja. Bolsevista kutyából neki sem sikerült demokratikus szalonnává válnia. olkt.hu/wp-content/uploads/2019/11/74876763_1417974311698552_4316806985656827904_o.jpg
Eladott Ország
@Jozefina: tegnap, 12:11; "Volt már példa a történelemben, hogy fegyveres erők tették félre a diktátort!!!??" Többek között Romániában. Reméljük mi is követjük a példát.
Eladott Ország
@Pegero: Egy kivénhedt bolsevik is megirigyelhetné. Autoriter, megkeseredett, szereptévesztésben fetrengő, önkontrollját veszített seggfej vagy, Kövér! A hatalomtól megrészegülve köpöd szemen soha nem volt demokrata elveidet, és mindenkiben ellenséget látsz. Ráadásul azt képzeled mindenkinek te vagy az apja, aki rendre utasíthat, és kedvére fenyegetőzhet, hogy mi lesz, ha nem esszük meg a spenótot. A mindenkin átgázoló hatalom birtokában úgy viselkedsz, mint egy sarokba szorított patkány. Nem csodálom. Aki minden idők legmocskosabb maffia pártjának oszlopos tagja, aki rombol, pusztít, csal, lop és hazudik, annak mindig ilyen vörös lesz a feje a dühtől, amikor számonkérik. Nem mondom el többször, Kövér, jól figyelj! Közönséges közszolga vagy, akinek kutya kötelessége válaszolni az újságírók kérdéseire, függetlenül attól, hogy van hozzá kedve, vagy nincs. Ha viszont úgy érzed, képtelen vagy ennek az egyszerű alapvetésnek a felfogására, akkor kérjél elnézést, hogy eddig is zavartál és takarodj el a fenébe. Ha azt hiszed, hogy mindannyiunk fölött állsz és érinthetetlen vagy, ki kell hogy ábrándítsalak: tévedsz. Matolcsyval, Rogánnal, Orbánnal és az összes többi gyáva, moralizáló szarházi nemzetrontóval együtt. www.generadormemes.com/media/created/xi19qtz2zi4941i4idv68tinpldtiemtq9nja4i81c02c1vbexjobrs4ltbe17j2.jpg.pagespeed.ic.imagenes-memes-fotos-frases-graciosas-chistosas-divertidas-risa-chida-espa%C3%B1ol-whatsapp-facebook.jpg
Eladott Ország
@Pegero: ma, 13:33; Kövér szavai szerint "kommunista kutyából nem lesz demokratikus szalonna". Igazat kell adjak a büdös bunkónak, hiszen ő maga az iskolapéldája a saját megállapításának. Egyszer azt is fel bírta böfögni a moslék pofáján, hogy nekünk kommunistából is a legalja jutott. Így igaz, kövér elvtárs...
scontent.fbud1-1.fna.fbcdn.net/v/t1.0-9/80228433_169724484405289_6694361783911579648_n.jpg?_nc_cat=106&_nc_ohc=w12oJUEvOnUAQnZP-nh-Znh-cjA4iZoG7dE57DT1P48sQnYjmgKupw33Q&_nc_ht=scontent.fbud1-1.fna&oh=e1e63a811ac6634e06b91d88f7d33621&oe=5E694D64
Nem ússzátok meg!
pctrs.network.hu/clubpicture/1/8/6/7/_/a_jovo_elkezdodott-001_1867837_9775.jpg
Ronin2
Uggyanmá'!:D
Sanya azt is mondta,hogy két hét alatt lesz itt rend!
Kissé/???/hazudós ez a rókaképű.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.