Magyarország a német fegyveripar legnagyobb vásárlója – szúrta ki a német közszolgálati Deutsche Welle honlapján az ATV.

Magyarország veszi a legtöbb fegyvert Németországtól
Fotó: Pixabay

A német adó szerint idén rekordmennyiségben csaknem nyolcmilliárd euró értékben adott el Berlin fegyvereket, ez tavalyhoz képest 65%-os növekedés.

A külföldön eladott német fegyverek negyede Magyarországra érkezett csaknem 1,8 milliárd euró értékben.

49 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Nessy
Mi van, ennyire be vannak rosálva hazánk nagyjai? Kiemelt jutalom a rendvédelmieknek, felfegyverzett parlamenti őrség, csak és kizárólag templomban, vagy zárt körben tartott igehirdetés, lőtér építés, honvédségi létszám növelés etc. Pedig "elsöprő többség (49%) " támogatja őket. Egészségügy, oktatás, tudomány szétverve, tönkretéve, még hátra van a kultúra, de nem sokáig. Szép jövő!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Rockxy
frászt.
én sose a németektől veszem.
vaják
Pintért is bántani fogom.
Mindenkit megverek csúnyán, aki megérdemli.
vaják
Egy kibaszott késem van, és bátani foglak, te lőfegyverrel remdelkező.
csak egy lövésed van, aztán én jövök - darabokra váglak, geci náci!
vaják
Isten vigyáz rám, ez darabra meg van neked, buta náci?
Egy állat vagyok, de Isten vigyáz rám. Csak ő tudja miért.
Az a sok visszaigazolás...
vaják
fegyvered van?

egy késsel neked megyek, és én nyerek!
Militáns buta parasztok...
Puskával.
Egy késsel megyek neked, és levadászlak, geci, buta magyar paraszt!
solidedge
Merkelék kritikája alább is hagyott. Orbán befogta a szájukat. Pénz beszél.
Nessy
Mi van, ennyire be vannak rosálva hazánk nagyjai? Kiemelt jutalom a rendvédelmieknek, felfegyverzett parlamenti őrség, csak és kizárólag templomban, vagy zárt körben tartott igehirdetés, lőtér építés, honvédségi létszám növelés etc. Pedig "elsöprő többség (49%) " támogatja őket. Egészségügy, oktatás, tudomány szétverve, tönkretéve, még hátra van a kultúra, de nem sokáig. Szép jövő!
csak úgy....
@Nessy: Szerinted is fosnak a volt fiatal demokraták? még jó,hogy illibsik lettek közben és nem köll pirulniuk mint demokrata ha tömegbe lövetnek!
Nessy
@csak úgy...: A híveik még örülnének is neki!
Egyébként már régen nem is fiatalok, nem is demokraták! Ezért tudják szemrebbenés nélkül meghazudtolni saját magukat!
csak úgy....
@Nessy: Félelmetes,hogy a választási krumpliból és szeretet csomagokból mi lesz!
Nessy
@csak úgy...: Nem ok nélkül vásárolnak szavazatot, "tiszteletet, köszönetet" milliárdokért a határainkon túl.
csak úgy....
@Nessy: itt van példáúl ez a bányás külhoni @durbincs: .
papíron a fidesznek melózik a balga,közben nincs nála nagyobb fidesztöl rijjogató de hát elmés a szentem,gyógyíthatatlanul...,sokan mondják is néki,hogy elmés a pétsc... de nem tud elmenni,szerencsénkre!
kereső
@fahrenheit451: Téved a cikk iró. Ez nem bankrablás- mert az törvénytelen. Ez simán törvényesitett rablás.
fahrenheit451
@kereső: Szerintem nem tévedett a cikkíró a címmel.
Ez nem bankrablás, ez olyan, mint egy bankrablás.
Egy törvényesített (bank)rablás. Hogy mind a kettőnknek, a cikkíróval együtt mind a hármunknak igaza legyen.

Mindenesetre, vannak egyetemes törvények, amit egy köcsög fideszes sem írhat felül.
A lopás bűn marad, hiába törvényesítik.
fahrenheit451
Magyarországon alkotmányos válság van, mivel az Alaptörvény nem Alkotmány, ezért alapból törvénytelen.
Gauntlet
Faxa! mi ez a nagy készülődés emberek? Ha egy pár zsaru hű lenne az esküjéhez, rég le lennétek tartóztatva! Így már letételkor hamis az eskü !
kereső
@fahrenheit451: a köcsög fidess az egyetemes törvények legfőbb őre- mindet a maga szája ize szerint értelmez, és véd.
Amúgy meg, mi hiába mondjuk, hogy ez sima köztörvényes rablás- kilenc éve törvényesitették (akár utólag is), elég nehéz lesz ezt rájuk verni. éppen a törvényes volta miiatt. Hacsak, nem csinálnak tabula rasat, 08:47 hozzászólásod alapján.
Ezt egyébként már Vörös Imre alkotmánybiró, Kolláth Gy.alkotmányjogász , Kornai János is kimondta.
SystemError
Kiváncsi vagyok melyik harmadik világbéli baltás gyilkos országnak adjuk tovább, akiknek direktbe nincs pofájuk eladni a németeknek. ugye senki sem gondolja, hogy "legnagyobb megrendelőkénti" mennyiség az hazai felhasználásra van...:)

Rohadt senkiházi maffiózó csicskák utolsó pénzhez jutásait nézhetjük végig, mert az EU-tól már nem lophat a kis Páva
szegfue
@SystemError: Meglehetősen "érdekes" gondolat... azért van benne valami.
Peller Anikó
@SystemError: A lehetőség megvan, de jobban félnek ezek. Nyilván a saját népüktől, ezért kell fegyverkezni.

Miért is nem mer kimenni az utcára? Miért is kell a várba költözni? Miért is kell nekünk ismét fegyvergyártás? Miért is épülnek lőterek sorozatban? Miért is kellenek nekünk magáncélra használatos katonai szállítógépek?

Csak.
Jozefina
Véleményem szerint meg van az oka, hogy orbán német fegyvereket vásárol!!! Szerintem ezzel veszi meg a CDU/CSU képpviselőit, hogy az EU néppártban eltűrjék orbán mocskolódásait!!!?? És Merkel is keblére ölelje orbánt!!!?? Mindennek van ára!!! És kitudja, hogy ezek a fegyverek hova, melyik országba vándorolnak tovább??!!!
SystemError
@szegfue: 586 milliárdról beszélünk. Gyanítom nem magán célra költöttünk ennyit...:)
SystemError
@Peller Anikó: Hangulathergelés van. Nyilván Erdogonnal szép kis storryboard lett megbeszélve a következő 1-2 évre, amiben megint nem a gazdasági teljesítmény és a jólét, szociális intézmények lesznek porondon, hanem a riogatás és a szent Páva védőszent! :)
SystemError
@Peller Anikó: Ja "Miért is kellenek nekünk magáncélra használatos katonai szállítógépek?" Ennek olvass utána, mert ennek amúgy pont nem katonai célzata van. Ugyanaz mint Borkaiék útja, csak nagyban. Szabályellenes menetlevél nélküli úticélok, de így, hogy Panama közben egy Dubai...:) Kis kofferhez kis kurvázás ját yachttal. Nagy kofferhez, nagy gép kurvázás Dubaiban..:) Kis mókusok kenyérre is kenhetik, nagy mókusok...:)
Eladott Ország
Jobb, ha tudjuk, az 573 milliárdos német fegyvervásárlás ezeknek az ösztöndíjasoknak a szokásos hűbéri kézcsókja végbélen keresztül a gazdáiknak, hogy a Néppártban maradhassanak!
SystemError
@Eladott Ország: Akkor elnéztem az 586milliárdot... Kicsit gondoljunk bele, ha átlagáron 1 milla egy fegyver, de az kézifegyvernél nagyon sok... Szóval az 573 ezer fegyver. mennyi is a hazai honvédségi létszám és akkor arról nincs is szó, hogy most is vanak fegyverek, bár úgy emlékszem eddig töltényt nem tudtak bele venni, mint kórházba wc papírt. Szerintem ez a szokásos maffiózó buli valami harmadik országgal. Már csak ilyenekből van pénze a szélhámos patkánynak! :)
szegfue
@SystemError: 12:03 Ez az összeg is számomra szinte leirhatatlanul nagy szám... és ez csak 1 tétel!! De igen érdekes! Az ilyen és ehhez hasonló esetekben csak 3 számjegyet irnak le, szinte a millió, vagy milliárd eltörpül mellette... kevésbé fogjuk fel az összeg nagyságát. Bezzeg a településünk vasutállomásának felujitásakor kitettek egy baromi nagy táblát, hogy "kegyes" kormányunk "X" összeget adott ehhez és mindezt forintban irták ki... gyakorlatilag a táblán a rengeteg nullával csak egy teljes sorban fért el!! Sőt a tábla a mai napig ott van: véssük jól az eszünkbe!
SystemError
@szegfue: és gondolom kis betűkkel, hogy EU uniós forrásból a Széchenyi terv keretében narancssárgán...:)
Eladott Ország
@SystemError: Hová, mire megy el ilyen őrületesen sok pénz? Mi a forrása? Mi a célja? Minden fideszes szavazó kap ajándékba egy helikoptert? Vagy csak egy géppuskát? Komolyan telik erre ennek az országnak? Ha nem telik, honnan és milyen feltételekkel vettünk fel hitelt? Amit persze mi fogunk törleszteni közösen. Azok is, akik nem is tudnak róla. Végül az a kérdésem, hogy emennyiben ennyire dúskálunk, miért nem emelkedik a legkisebb nyugdíj? Miért nem emelkedik a családi pótlék? Miért nincs pénz az otthonápolási díj emelésére? Miért nincsen légkondicionáló a kórházakban, idősotthonokban, tömegközlekedési eszközökön? Miért nincs ágynemű, felszerelés, gyógyszer az egészségügyi intézményekben? Az az érzésem, hogy Orbán egyik hobbija, a foci mellett a másik hobbiját is bőven tömjük pénzzel – természetesen tudtunkon kívül -, a kérdés már csak az, mi ennek az oka? Hadat fogunk üzenni valakinek? Besegítünk Putyinnak Ukrajnában? Vagy Trumpnak? Vagy egymásra fogunk lövöldözni? Érdekes kérdések ezek, nem? Egy baloldali képviselő két héttel ezelőtt intézett kérdést a Bundestagban az illetékes német minisztériumhoz az ügyben, hogy kinek és milyen összegben értékesített fegyvereket Németország. A világnak abban a sarkában szokás (és kötelező) válaszolni. A válasz nem úgy kezdődik, hogy az az XY beszél… bezzeggyurcsány, hanem a kérdésre adnak választ.
A minisztérium ezt a listát adta ki:
kolozsvaros.com/wp-content/uploads/2019/10/73026957_1127111454345937_2518681483661541376_n.png
szegfue
@SystemError: Úúúúúúgy bizony!:)) Ezt még a táblához közel állva is alig lehetett elolvasni, max. a logo tünhetett fel!
SystemError
@Eladott Ország: Mondom szerintem nincs rá forrás, ez egy külkereskedelmi tranzakció veszünk olyan országtól, akinek nincs pofája direktbe eladni baltás gyilkos országnak és a medencés csirkeszar meg eladja. Tudod ilyen román piacosok lettünk! :) Mentek már át ezen az országon tankok, miközben az Oroszok elfoglalták a Krím félszigetet...
SystemError
@szegfue: Persze miközben minden 90% EU-s forrásból volt itt minden persze azt támadják, hogy ne az EU-nak köszönjék meg az emberek, amiből ellophatták ők is 2/3-át
SystemError
@szegfue: A paraszt még az "eladhatatlan" kisvasútját is abból finanszíroztatta. pedig az nem volt egy nagy tétel. Igazi legalja... Nem is tudom azért mennyi büntit fizettünk..:)
SystemError
@szegfue: Persze,mert a Széchenyi tervet is azért találták ki az "újraosztáson túl", hogy ne EU logót kelljen kirakni, bár úgy tudom törvényi kötelezettség feltüntetni..
szegfue
@SystemError: Ha "erősen" gondolkodom, akkor sem jut eszembe egyetlen "normális" dolog, amit valóban az országért tett. Mindig az országot, a magyar nemzetet tolja maga elé pajzsnak és e mögé bujva, álcázva sütögeti a gesztenyéjét... és persze a hivei meg kajálják ezt, gondolkodás nélkül!:(
cikicakk55
Fogalmam sincs mi lehet a kormány terve,de elég kétségbe ejtő dolgokat hallani,olvasni mostanában. Én Hódmezővásárhelyen lakom.A határt örző katonákat ide hozzák pihenőre és innen viszik el a pihent csapatokat.Kb két hónapja nagyon megnőtt a harci helikopterek használata. Szinte óránként lehet hallani és látni,hogy jönnek mennek. Ugye itt van a másik hír,hogy kb 500.000 ft jutalmat adnak a rendőröknek és a katonáknak.Most meg ez a hír,hogy Magyarország veszi a legtöbb fegyvert a németektől. Valahogy az az érzésem,hogy Orbán készül valamire.Gondolom az októberi választásoknál rá jött,hogy omladozik a stabilnak hitt váracskája. Egyre több Fideszes lép ki és áll át másik párthoz,vagy marad független. 2016-ban hozta meg az országgyűlés azt a törvényt,hogy a kormány bár mikor elrendelheti a rendkívüli állapotot.Szerintem Orbán arra számít,vagy attól fél,hogy az emberek összefognak és lesz egy Puccs. Akkor fogja életbe léptetni a rendkívüli állapott,ami rengeteg rossz dolgot hoz magával.Minden 18 éven felülit elvihetnek,elvehetik bár kinek az autóját,azzal,hogy a kormánynak szüksége van rám. A Magyar bankokban tartott pénzeket is bár mikor kivehetik,hisz ez is benne van a rendkívüli állapotban. Elvehetik a lakásod,a házad,vagy bár kit beköltöztethetnek.Elrendelhetik a kijárási tilalmat. Na ez nem hiányozna,de ez a nagy mozgolódás,készülődés gyanús.
cikicakk55
@SystemError: ma 09:41
Bár csak azért vásárolnák a fegyvereket,mert tovább akarják adni,űzérkednek vele. Sajnos az egyéb dolgok amik történnek mostanában inkább arra terelik a gyanut,hogy Ők maguk a saját népük ellen akarják felhasználni. 9 év alatt,most jutott eszükbe,hogy 500.000 ft jutalmat adjanak a katonáknak,rendőröknek? lassan 2 hónapja a déli határ menti városokban látjuk,halljuk,hogy állandóan röpködnek a harci gépek. Ide hallatszik a fegyverropogás,ahogy gyakorlatoznak a laktanyában. Persze eddig is voltak gyakorlatok,de nem napi szinten. Pont arra hivatkoztak,hogy nincs pénz a repülők,helikopterek üzemben tartására,nincs pénz a fegyverekbe való lőszerekre. Most hírtelen mindenre van pénz és minden nap gyakorlatoznak. Ez inkább másra utal,nem az üzérkedésre a fegyverekkel.
Eladott Ország
@Jozefina: ma, 11:49; Tusk: Szinte nincs olyan tagpárt az EPP-ben, amely ki akarná zárni a fideszt. Nem szartunk a kútba, csak a kávájára. Ha ezt a ganaj, bűnöző bandát nem dobják ki a Néppártból, akkor sikerül lejáratni magát, és ami sajnos ezen is túlmutat, és elmondhatjuk, hogy a Kádár rendszer ezekhez képest virágzó demokrácia volt és már végkép levagyunk szarva! Az nagyon lesújtó lenne!
nepszava.hu/3061545_tusk-szinte-nincs-olyan-tagpart-az-epp-ben-amely-ki-akarna-zarni-a-fideszt
SystemError
@cikicakk55: Most valami NATO vállalást lobogtatnak, de akkor is német oldalról derül ki egy 578 milliárdos beszerzés...:) @Eladott Ország: Szerintem ki fogják rakni. Angela köthet gazdasági alkukat Orbánnal, mármint sok ponton ezt látjuk most... Ettől viszont a németek szét fogják választani a gazdasági kapcsolatokat és az EU alapértékek körét! Orbán vállalhatatlan erkölcsi és morális kérdés a diplomáciában is. Minden politikát félretéve simán ez is van már, hogy egyszerűen gáz vele lógni a nagypolitikában!:) Röviden Orbán a náci/populista kispadra fogják rakni és ezt már ő is tudja. Azt gondolom Orbán már rég látja a vesztét. Kicsit röhejes ez az ördög ügyvédes dolog is, hogy erre hivatkozzon az ember, de ha az igaz, hogy globálisat borit és mindent elküldött Orbánnak...(mert ezt írta) akkor ez is lesz most egyszerre az EPP kirúgással... Ez pedig BOOOM itthon is!:) Szerintem ez a kettő minimum van amúgy és Orbán tudja ez mit jelent akár külön-külön is...
A népterrorra és útópiára készülődés nyomait, hogy minden kommunikációs csatorna bekebelezése zajlik, ahol propagandát lehet hirdetni...és minden jogi és fizikai eszköz beszerzését, ami az elhallgattatáshoz kell.. Valahogy azt érzem 2020 izgalmas év lesz!
Peller Anikó
@cikicakk55: Ők maguk a saját népük ellen akarják felhasználni.

Pontosan ez a helyzet. Lehet, hogy továbbadnak belőle, de aggódnak, repedezik a fidesz mézesmáza.
ómió
"Mán" erre is "fussa", 2009-ben meg még nyugdíjra se?! Hogy "változnak az idők"!
SystemError
@szegfue: Azért voltak...Sőt még Matolcsynál is elmondhatjuk a KATA egyéni vállalkozói forma bevezetését. Vannak azért, szerintem az objektivítás nagyon fontos szempont kell, hogy legyen az elszámoltatásnál! :) Nem sok van, de azt azért el kell majd mondani. Szerintem alapvetően azzal volt a baj, hogy adtak pénzt valamire ők meg létrehoztak térköves cégeket, de vagy ezret..:) Tiborcznál nem hittem el, hogy kb az Alibaba/Aliexpress-ről rendelt szarokat adja el 100x áron a pofátlan majom..:) Olyan kivitelezői tevékenységi köröket hoznak létre, ahol nem látszik a pénz és sokat rá lehet mondani kevés munkára. Esetleg megfoghatatlanúl tud ingadozni az ár...Igen az alapprobléma, hogy nem kellett volna milliárdért kilátó egy mélyszegény faluba, ahol ez egy személyre leosztva 500e FT összeget jelentett például..:) Egy ilyen helyen 100-200e körül mozog egy ház...:) Persze volt ahol találkozott a lopható pénz és kvalifikált kivitelezői lopó cég tevékenységi köre...:) Akkor mondjuk láttunk 100 forintból 30 hasznot mi polgárok...:) Viszont az a 30% mondjuk el, mert csak úgy lehet hitelesen sittre juttatni ezt a brigádot majd!
tudode
Még ilyet nem játszott, fegyverkezik, mert sok rossz fát tett a tűzre amerre jár, keleget!!!
.
www.google.com/search?q=orb%C3%A1n+fegyverkezik&oq=orb%C3%A1n+fegyverkezik&aqs=chrome..69i57.17273j0j8&sourceid=chrome&ie=UTF-8
---------------------------
..
Vajon ki kölcsönzi neki a lóvét, mert berlátta ősszel, hogy a POFAKARATE KEÉS!!!
.
www.google.com/search?q=Orb%C3%A1n+fegyverkezik&oq=Orb%C3%A1n+fegyverkezik&aqs=chrome..69i57j69i59j69i61.6556j0j8&sourceid=chrome&ie=UTF-8
.
Sto eta!!!
tudode
Nem csak a németektől zsibizik őfőméltósága félelmében fegyvert!!!
.
Kapásból azt írja az újság:
.
---- POMPEO ELADOTT EGY RAKÉTARENDSZERT, ÉS ORBÁN NYAKÁRA TETTE A KÉST
.
nepszava.us/pompeo-eladott-egy-raketarendszert-es-orban-nyakara-tette-a-kest/
.

---- Magyarország fegyverkezik, az Orbán-kormány megvett egy brit-osztrák hadiipari céget
.
168ora.hu/itthon/orban-kormany-fegyver-ceg-vasarlas-176723
.
------ Nagyon rég nem költöttünk annyit fegyverekre, mint most és a következő években
.
g7.hu/kozelet/20190821/nagyon-reg-nem-koltottunk-annyit-fegyverekre-mint-most-es-a-kovetkezo-evekben/
.
Az csak utólag derül ki, hogy melyik énje diktálja a fegyverkezést:
.
www.google.com/search?q=Orb%C3%A1n+fegyverkezik&oq=Orb%C3%A1n+fegyverkezik&aqs=chrome..69i57j69i59j69i61.6556j0j8&sourceid=chrome&ie=UTF-8

!!!
szegfue
@SystemError: Háááát adhatunk Matolcsynak egy piros pontot a KATA-ért, ami ugyan kedvező, csak -- ha jól emlékszem -- 1 év alatt csak 7 vagy 8 hónap munkaviszonyt szerez az illető, ha 50 eFt-ot fizet... bevezetéskor 9 hónapot... tehát ebből is visszavettek. 2020-tól meg "szigorodik"... nem tudom majd ez pontosan mit jelent. Megszünik jövőre az EVA. Persze próbálok objektiv lenni, de amikor van egy jó dolog, akkor az "apróbetüs" részben ott lapul a kevésbé jó. A többivel meg egyetértek! Én is utálom, hogy érthetetlen módon csinálnak 1-2 hónappal egy közbeszerzési pályázat előtt 1 céget, aki meg is nyeri:(
kokopelli
@tudode: Olyan "eccerű a dolog"!Én mint provizióval dolgozó német ügynök eladok fegyvert!Te egy magyar
politikus vagy és érdeklődsz,hogy mi a "hányás",ha megrendelsz egy nagy rakás technikát!A nagy rakás utáni
proviziómból,asztal alatt átjátszom neked egy szintén nagyrakás kp-t!Nincs nyom,mert a lóvéd valamelyik né-
met bankban €-ban nyugszik!Amennyiben vannak neked is "állandó jellegű tettestársaid",úgy azokat te kened
tovább! (...amíg "lóß@r van addig verebek is lesznek!) (;-))
SystemError
@szegfue: Én úgy minden megkezdett hónap után kell fizetni a mindenkori 8 órás minimálbér után fizetendő járulékokat(50e). Ebben így a "nagy tb" is benne van.. Mondjuk kereskedelemre alkalmatlan volt, mert költséget nem lehet elszámolni. Mindegy is, mert már akkor ez sincs...:) Nehéz valóban jókat mondani, mert ritka, hogy a szándék mögötte a jót akarás..

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.