Interjút adott a kormányhű Pesti Srácoknak Maróth Miklós, akit Orbán a Tudományos Akadémáitól elvett kutatói hálózatok élére nevezett ki. Nem annyira meglepő, hogy a professzor pontosan megtanulta a leckét és mondja fel az orbáni világképet.

Orbán tudományos helytartója: a fiatalok álomvilágban élnek

Maróth egyebek mellett kijelenti: 

Ha igaz az, hogy a színházak évi 120 milliárdot kapnak, az ELKH hálózata pedig mindössze 17 és felet, akkor itt súlyos aránytalanságok vannak a társadalmi hasznot és egyebeket tekintve. Ezt meg kellene gondolnia a politikai döntéshozóknak, hiszen itt el kellene gondolkodni, hogy amely szervezet az emberiség előrehaladásáért is dolgozik, amely a találmányaival a gazdasági fellendülést hozhatja, annak miért csak a szórakozást jelentő színházak támogatásának a tizede jut a költségvetésből.

De a magyar tudomány új ura a történelemről is pontos ismeretekkel rendelkezik:

A kereszténység a hittérítést egykor a csodák felemlegetésével végezte, míg az iszlám karddal, tehát erőszakosan. Az nem verseny, ha egy állig felfegyverzett embert beengedünk a ketrecharcba egy védtelennel szemben küzdeni.

Az valahogy feledésbe merült, ahogy ténylegesen történt a hittérítés – aminek sokkal inkább a kardokhoz és a technikai fölényhez volt köze, no meg a népíráshoz, mintsem a csodák felemlegetéséhez.

A professzor szerint:

Itt az egyik legnagyobb veszély, hogy Európa elveszíti kulturális identitását, amivel kapcsolatban hangsúlyozni szeretném, hogy ez alatt a keresztény alapokon álló kulturális identitást értem. A kereszténység Róma terméke, a rómaiságtól az emberek szabadulni szeretnének. Beszélhetünk római örökségről, keresztény örökségről, a kettő gyakorlatilag ugyanaz.

A tudósnak természetesen a fiatalokról is megvan a véleménye:

Hazafias nevelésre nem lehet nevelni osztályfőnöki órán, mint ahogyan munkára sem. Ha a családban, iskolában nem szokja meg, hogy meg kell csinálnia a feladatát, akkor ezt teoretikus oktatással sem fogjuk tudni elérni. A hazafias érzésre nem lehet nevelni, ha nem tud a magyar kultúrából semmit. Mi gyerekkorunkban a hetvenhét magyar népmesét olvastuk, ami erkölcsi kiállást sugall. De a Harry Potterből mit tanul? Vagy gyerekkorunkban, amikor a nagyapánk katonadalokat énekelt, mert harcolt az első világháborúban, akkor az belénk ivódott a honvédelem gondolata, nem is volt szükség arra, hogy “hazafias nevelést” kapjunk az iskolában. Tudtuk, hogy a nagypapa a hazát védte a fronton és a hazájáért megsebesült. A hazafias nevelés: helytállás. Csupa olyan olvasmányunk volt, amelyben benne van a magyar történelem. Tudni kell, hogy a Gárdonyi regények nyelvezete a legegyszerűbb, emellett a kisgyerek magába szívja az Egri Csillagokból a haza védelmének példáját a törökökkel szemben, a kereszténység védelmét az iszlámmal szemben. A Pókemberből nem fogja ezt megtanulni. Ha elolvassa az Egri Csillagokat, akkor nem kell magyarázni, miért beszél Orbán Viktor arról, hogy meg kell őriznünk a keresztény identitásunkat, országunkat.

Forrás: Pesti Srácok

76 hozzászólásarrow_drop_down_circle

staro2
Ha valakinek még voltak kétségei az orbán rendszer szellemi nívójáról az most ebből megtudhatta , hogy náluk merre hány méter.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
kereső
@1magyar: 08:07 Bizonyára nem olvastad- nem is láttad a TV-ben. Mert ha olvastad volna- akkor tisztában lennél vele, meg az akadémikus úr is, hogy a Harry Potter amellett, hogy szórakoztató olvasmány- de a kitartás, a barátság, és rossz elleni harc könyve is.Próbáld meg- olvasd el.
kokopelli
@kereső: ...az ő kedvence a Háry János,ill. az aktuális változata a Vitéz OV !
Sámannus
Egy biztos, hogy fingja sincs mit beszél. A másik amit nem fog megérteni, hogy már a mese is globazilódik.
Ezzel a dumával csak egy új kasszát nyit a nernek, amire rábuknak a jelöltjeik.
teuton
Aha... katonadalok: Megallj, megallj kuty Szerbia? Horthy Miklos katonaja vagyok? Hat ez tenylkeg hazafias szellem! Aztan hogyan vedtek a hazat Isonzonal, Doberdonal meg a Don-kanyarban? Voronyezsi attöres? Talan valami öshazarol beszel, ami 1000 kilometerre van? Vagy csak kronikus gyogyszerhianya van ennek a "tudosnak"???
fahrenheit451
"Nem fest derűs képet az idei Munkaerőpiaci tükör a fiatalok helyzetéről. A foglalkoztatási és munkanélküliségi adatok ugyan az utóbbi években folyamatosan javulnak, de azzal nem dicsekszik a kormány, hogy Magyarországon a korai iskolaelhagyók aránya sokkal magasabb az uniós átlagnál, 2018-ban a 18-24 éves korosztályban az EU országok 10,6 százalékos átlagához képest 12 és fél százalék volt. Ezen belül a magyar lányok közül sokkal többen maradnak ki az iskolából, mint máshol. Az általános uniós csökkenéssel szemben ráadásul nálunk 2015 óta nőtt a korai iskolaelhagyók aránya, tehát egyre távolabb kerülünk a 2020-ra kitűzött 10 százalékos közösségi céltól.
!!! Ha pedig kitágítjuk az életkori határokat, akkor kiderül, hogy a nem tanuló és nem is dolgozó fiatalok aránya a 15-29 éves korosztályban Európában nálunk a legmagasabb." !!!

nepszava.hu/3062033_eltekozolt-fiatal-munkaero-europaban-nalunk-a-legmagasabb-a-nem-tanulo-es-nem-is-dolgozok-aranya

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.