Környezetszennyező, balesetveszélyes, és a háziállatokat is az őrületbe kergeti a szilveszteri durrogtatás.

Ettől megfosztaná a magyarokat az LMP szilveszterkor

A tűzijáték és a petárda használatának betiltását kezdeményezi az LMP – közölte közleményében a párt két társelnöke, Schmuck Erzsébet és Kendernay János.

"A sokkos állapotban megszökött háziállatokról szóló hírek, és a súlyos sérülésekről, tönkrement emberi életekről szóló beszámolók állandó anyagai a január elejei híradásoknak. A társállataink biztonsága és az emberek egészsége érdekében az LMP kezdeményezi a tűzijáték és a petárda használatának teljeskörű betiltását. A szilveszter ünneplése nem lehet szenvedés a társállatainknak" – írják.

A nagy mennyiségben kilőtt rakéták ráadásul jelentősen hozzájárulnak a szmog kialakulásához: németországi mérések szerint a szilveszterkor eldurrogtatott petárdák akár az adott város teljes éves légszennyezettség-kibocsátásának egyötödét is okozhatják.

Kép: MTI/Kovács Attila

Forrás: MTI

15 hozzászólásarrow_drop_down_circle

namihami
Nem vagyok Lömöpö rajongó, de ebben velük értek maximálisan.
Azt kéne a fütyijénél felakasztani, akinek ennek a sz@rnak akárcsak az engedélyezése egyáltalán eszébe jutott. És nem kizárólag az állatok miatt. Manapság már szinte egész évben találkozni valami hülyével, aki egy névnapot vagy születésnapot nem tud másként elképzelni, mint ezzel a baromsággal.(gondolom, máshol is tapasztalható) És a maradékok évközi elpufogtatása csak hab a tortán.
Én kiadnám az illetékes szerveknek, hogy akit elkapnak, az egyéletre tanulja meg, hogy ne csinálja többet. Úgy anyagilag, mint fizikailag.
És azokat, akik önhibás petárdasérüléssel kerülnek orvoshoz, azoktól behajtanám a kezelés költségeit. Mert pl. akinek a keze/ujja sérül, az hiába kábít...
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
vacsi
@Nessy: Néhány éve az utcán egy kislány fél arcát is levitte...
szép új világ
Nekem nem tetszik ez az ötlet. Már megint azzal jön elő egy minipárt, hogy mit kellene betiltani. Előbb a KDNP nevű gittegylet jött a boltzárral, amit most egy 2%-os "tömegpárt" próbál überelni. Talán az embereket kellene rávenni okosan, de tiltások nélkül hogy változtassanak a szokásaikon. Hangsúlyozom, a kutya és macska tulajdonosokkal értek egyet, még akkor is, mikor a ház előtt rendszeresen otthagyott kutyaszarba botlok/lépek. És ennek ellenére sem kezdeményezem, hogy a lakótelepeken tiltsák be a kutyatartást.
Nessy
@szép új világ: Isten részeg állatkáinak magyarázhatsz okosan, de felesleges! Este gondold meg, hogy szinházból mivel mész haza.
Pl. Az Astoriánál azzal szórakozott egy pár részeg ifjonc, hogy a túloldalról a megállóba dobták a petárdát, ami előttünk robbant. Ezen aztán nagyokat röhögtek.
Anno csak rád trombitáltak, vagy pezsgővel kínáltak. És akkor is megérkezett az új esztendő.
görbetükör
@Nessy: Igen, szerintem minden piás és drogos szórakozásnak köze nincs a szórakozáshoz.
Aki csak delíriumban érzi jól magát, az káros önmagára és a környezetére egyaránt.
kokopelli
@szép új világ: ...emléxem az 1973-as olajválságra,ahol vasárnaponként üresek voltak az autópályák,de otthon
"mentek" az olajkazánok,a mélyhűtők a mosógépek és a házak fűtései!(vendég voltam Bajororszában,és nem tud-
tam Bpest.-ről vasárnap útrakelni)! "Máig sem árulták el,hogy a "sejkek" mennyire röhögték félhótra magukat"!Pa-
ralell az olajhiánnaly a buta "Zöldek" az atomerőműveket is le akarták választani a hálózatokról. "Nem kellenek az atomerőművek,mivel az áram a konnektorból jön!"...gúnyolta a lakósság kis matricákkal az autókon a zöldeket" A
kis pártok sorsa ill. fegyvere az "akcionizmus",lásd a lakótelepi magyar kutyusokat is! (;-))

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.