Az Európai Unió gazdaságának lassulása és a világgazdasági kockázatok miatt a Pénzügyminisztérium 2020 első felében újabb gazdaságvédelmi akciótervet terjeszt a kormány elé – közölte vasárnapi budapesti sajtótájékoztatóján a Pénzügyminisztérium államháztartásért felelős államtitkára.

Új akciótervvel védené a gazdaságot a pénzügyminisztérium

Banai Péter Benő a vállalkozások adóterheinek csökkentését nevezte az új akcióterv legfontosabb céljának. A tervezett változtatásokat elsősorban a magas foglalkoztatási szint fenntartásával indokolta.

A PM emellett további közép- és hosszú távú intézkedéseket is kidolgoz, hogy javítsa az üzleti környezetet, illetve az oktatás, a képzés, a foglalkoztatás és a gyermekvállalás feltételeit – mondta.

Az államtitkár szerint a gazdaságvédelmi intézkedéseket az idén elfogadott első akcióterv eredményei is igazolják.

A 2019-ben életbe lépett változások közül kiemelte a szociális hozzájárulási adó csökkentését, a fejlesztési adókedvezmény szabályainak módosítását, illetve az adóelőleg-feltöltési kötelezettség eltörlését.

Januártól csökken az adónemek száma, a kisvállalati adó mértéke, mérséklődik a szálláshely-szolgáltatók adófizetési kötelezettsége, bővülnek a kutatási-fejlesztési kiadások és a kistelepüléseken építkezők támogatásai – tette hozzá. Várakozása szerint a gazdaságvédelmi intézkedések 2020-ban éppúgy hozzájárulnak a növekedéshez, mint a PM adatai alapján 4,9 százalékosra becsülhető idei bővüléshez. Banai Péter Benő hangsúlyozta, hogy 2019 a hetedik olyan év, amikor a belföldi növekedés felülmúlja az EU-átlagot. Ennek köszönhetően – mint mondta – a magyar gazdaság 2013 óta 30 százalékkal bővült.

Forrás: MTI

8 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Eladott Ország
Miután kitöröltük a látószervünket elhomályosító hálakönnyeket, nézzünk egy kicsit a szőnyeg alá. Azt biztosan nem kell külön magyarázni, hogy az adócsökkentések kormánya a multik és az újonnan zseniális üzletemberekké okosodott gázszerelők és pártkatonák zsebében hagyott jóval több pénzt. De mi van azokkal, akik kitermelik a nyereséget, akik a pénztárgép, a munkapad, a szalag mögött gürcölnek majd beállnak a boltban a sorba és fizetik a kenyeret, a sót, a húst, a villanyszámlát, a buszjegyet? A francia Institut Économique Molinari kutatóintézet adatai és statisztikái frissebbek (az Eurostat 2015-ös számaihoz képest ideiek) és jól értelmezhetőek. Nézzük először Magyarország előkelő helyét az EU rangsorban. Magyarországon a teljes adóterhelés (a munkáltató és a munkavállaló által fizetett közterhek plusz az ÁFA, amit szerető kormányunk valamiért elfelejt hozzáadni az adóterhekhez, pedig az is adó) alapján az uniós rangsorban a 28 tagország közül az előkelő hetedik helyen állunk. Csak az az apró gond, hogy a lista a legmagasabb adóteherrel rendelkező országgal kezdődik, tehát a 28 tagország közül 21-ben kisebb az adóterhelés mint nálunk. A sorrend a következő: Franciaország, Ausztria, Belgium, Németország, Görögország, Olaszország aztán mi következünk a magunk 49,86 százalékával. www.institutmolinari.org/IMG/pdf/fardeau-fiscal-eu-2018.pdf
Tehát összefoglalva a fenti nem túl rövid, de talán érthető eszmefuttatást (tényekkel és adatokkal megtámogatva). A 28 uniós tagországon belül Magyarországon a hetedik legmagasabb az összes adóteher, az ötödik legalacsonyabb a bruttó átlagbér és az összes teher levonása után mindössze két olyan ország marad, ahol kevesebb pénz marad a dolgozók zsebében. Igaz, hogy ezt nem lenne jó MTI hírben lehozni, mert szarul hangzik. És ráadásul még igaz is.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
tudode
Ezért a BAnaiért kár, hogy ilyen körülmények között érvényesítheti tehetségét!
.
És azokért a sorstársaiért is, akik kénytelenek a BUKSZAőrnél pitizni egy kis lóvéért annak érdekében, hogy a vállalt feladatuk is működhessen valahogy, mivel mindenekelőtt KIEMELT BERUHÁZÁSNAK minősülnek a betonszarkofágok, a határon túliak megsegítése, a térdre csuháSOKK becserkészése, a klf. programok keretében a közlóvé LÓVÁ TÉTELÉVEL!
namihami
Lefordítom fideszről magyarra:
Ismét újabb és nagyobb áremelések várhatók.
Amit a melósoknak adunk, az se fogja fedezni. A nyuggereken pedig már eddig is röhögtünk. Beleértve hű(lye) állandó szavazóinkat is.
laszlobihari
Itt az új közgazdasági politika? (NEP?) fonetikusan: Novaja Ekonomicseszkaja Politika? Lenin után szabadon! vagy ez az új 3 éves terv? a'la Rákosi?
Eladott Ország
Helló Benő
Mi lóg elől
Tán a felcsúti
dobverő?
Majd Benő a feje lágya. A költségvetéssel minden rendben van Melyikkel? ... az amerikaival.
"Dínom-dánom, én nem bánom,
Ha már homár, legyen kövér! Juhéj!"
szegfue
Ezzel az "uj gazdasági akciótervvel" is kitörölhetjük a hátsónkat!!! Verik a mellüket, hogy a minimál és a garantált bért 8 %-kal "felemelték", a szochot még 2019-ben levitték 2 %-kal?! De nemcsak %-ban aránytalan az egyik emelése, a másiknak a csökkentése, hanem ezzel tömegében, vagyis összesenjében sokkal több folyik be a költségvetésbe... el is hiszem, hogy az "idei első akcióterv" eredményes... nekik!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.