Az Európai Unió gazdaságának lassulása és a világgazdasági kockázatok miatt, a Pénzügyminisztérium 2020 első felében újabb gazdaságvédelmi akciótervet terjeszt a kormány elé – közölte vasárnapi budapesti sajtótájékoztatóján a Pénzügyminisztérium államháztartásért felelős államtitkára. Banai Péter Benő a vállalkozások adóterheinek csökkentését nevezte az új akcióterv legfontosabb céljának. A tervezett változtatásokat elsősorban a magas foglalkoztatási szint fenntartásával indokolta. Várakozása szerint, a gazdaságvédelmi intézkedések 2020-ban épp úgy hozzájárulnak a növekedéshez, mint a PM adatai alapján, 4,9 százalékosra becsülhető idei bővüléshez. Banai Péter Benő hangsúlyozta, hogy 2019 a hetedik olyan év, amikor a belföldi növekedés felülmúlja az EU-átlagot. Ennek köszönhetően – mint mondta –, a magyar gazdaság 2013 óta 30 százalékkal bővült.

Forrás: hirklikk.hu
Feltöltő: Északi
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

tudode
"Álomháztartási" laikusként belekukkantva klf mutatókba, talán szakbarbár őfélesége áldásos, vagy milyen zsibizését követően a kódisok életszínvonalára mutogat
.
---- Egy főre jutó GDP, egy főre jutó fogyasztás és árszínvonalindex
.
ec.europa.eu/eurostat/statistics-explained/index.php?title=Archive:GDP_per_capita,_consumption_per_capita_and_price_level_indices/hu&oldid=113109
.
Olyan hoztam is, meg nem is-re sikeredett a gondnokság alá helyezett FŐKÖNYVELŐ ahhoz hasonló dicshimnusza, mikor
.
két haver beszélget egymással, és az egyik azt kérdezi a másiktól: TE ELHISZED, HOGY A SZOMSZÉDUNK BOLDOGGÁ TUDJA TENNI A NEJÉT midőn leszáll az est? NEM! Akkor ha hiszed mondd te is!
fahrenheit451
"A lemondott olasz oktatási miniszter szerint olyan országnak nincs jövője, amelyik nem költ az iskolákra"

Akkor nem a bőség idején kéne fejleszteni az egészségügyet, az oktatást, emgedni a brutális adóterhekből amit a cégek a dolgozóik után fizetnek pluszban, meg felújítani a vacak utakat - például?
Eriksson
@tudode: Nézd meg a dátumot, hogy mikori adatokkal hozakodtál elő.
tudode
@Eriksson:
.
Elnézést a figyelmetlenségemért, de a 2018-as adat sem sokkal különb
.
www.ksh.hu/docs/hun/eurostat_tablak/tabl/tec00114.html
.
Saját baráti körömben, és saját bőrömön is érzékelem az un. "növekedés"-t, amely a valóvilágban többnyire csökkenés!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.