Jövőre a gazdaságvédelmi akcióterv újabb pontjai lépnek életbe, amelyek az adócsökkentések mellett célzott támogatásokkal segítik a családokat és a vállalkozásokat, a kormány célja, hogy megőrizhessük az eddig elért eredményeket – mondta a pénzügyminiszter kedd a hivatalos Facebook oldalára feltöltött videójában.

Varga Mihály kiemelte, folytatódnak az adócsökkentések, példaként a kisvállalati adó mértékét említette, amely 2020-tól 12 százalékra csökken, és ennek köszönhetően 45 ezer magyar vállalkozásnak mérséklődnek a terhei.

Varga Mihály: jövőre a gazdaságvédelmi akcióterv újabb pontjai lépnek életbe

Fotó: Facebook/Varga Mihály

Ugyanakkor megjegyezte, a kormány felfüggeszti a reklámadót, amelynek mértéke így 2022-ig 0 százalék lesz, mindez pedig a tárcavezető szerint hozzájárul majd a piac bővüléséhez.

A szálláshely áfáját a jelenlegi 18 százalékról jövőre 5 százalékra csökkentik, az intézkedéssel 32 milliárd forint marad a turisztikai vállalkozásoknál.

Egyszerűsítik az adóadminisztrációt: jövőre négy különböző járulékot vonnak össze, egy adótípust pedig megszüntetnek.

A pénzügyminiszter közölte, a falvakban élő családok mellett a vidéki építőipart is segítik, ugyanis 2020-tól adóvisszatérítést kaphatnak a kistelepülésen építkezők 5 millió forintig.

A kormány összesen 15 milliárd forintos tőkeemeléssel támogatja, hogy a vállalkozások könnyebben és olcsóbban juthassanak hozzá a beruházásiakhoz szükséges hiteleikhez – mondta.

A kormány célja hogy több és eredményesebb kutatás valósuljon meg Magyarországon, ezért jövőre 32 milliárd forinttal nő a kutatás-fejlesztés támogatása – jelentette ki a pénzügyminiszter, aki arról is beszámolt, hogy jövőre elindul az öntözésfejlesztési program, amelyben a következő időszakban 17 milliárd forint fordítanak majd erre a célra évente.

"A munkát folytatjuk" – jelentette ki videójában Varga Mihály.

(MTI)

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

staro2
Ezek a volt kiszesek nem tudnak szabadulni az akcióprogram-akcióterv kifejezésektól.
Majd ez az akcióterv állítja meg Hegyeshalomnál a gazdasági visszaesést.!
ómió
És egy gázáremelés nem fér bele? Akkor Pest "örökre elveszett"!
simmering73
Ezekből az akciótervekből a nép mindig vesztesen jön ki.
tudode
Akció terv akcióterv hátán, időnként még a kuszaszeműéktől is GAZDASÁGÉLÉNKÍTŐ program javaslattal bombázzák a BUKSZAőrt, és az "Ü" főkönyvelőjét
-
--- ala' 180 pontos
.
www.mnb.hu/letoltes/mnb-180-pontja.pdf
.
-- ala' 330 potos
.
www.mnb.hu/letoltes/versenykepessegi-program.pdf
.
Nem tudni olvasnyi, vagy lépnyi!!!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.