Nincs teljes, egészséges emberi élet a természet egészsége, teljessége nélkül – mondta a köztársasági elnök a közszolgálati televízióban elhangzott újévi köszöntőjében. Áder János "mindannyiunk személyes felelősségének" nevezte a teremtett világ megőrzését, és nemzeti közmegegyezést szorgalmazott a kérdésben.

Így köszöntötte Áder János az újévet

Észre kellene venni, hogy ha bajban van a természet, annak részeként az emberiség is bajban van – figyelmeztetett az államfő. Ezért nem a természetet, hanem "a saját természetünket kell legyőzni" – fűzte hozzá.

Áder János a klímaváltozás magyarországi hatásairól szólva kiszáradó patakokról, őshonos növények eltűnéséről, beéretlenül megperzselődő termésről beszélt, mondván: a pannon táj sem mentes a változások következményeitől, ami befolyásolja életünket, jövőnket.

A káros hatások útlevél nélkül közlekednek az egész Földön – fogalmazott, hangsúlyozva: a légkör közös, a vizeink egymásba folynak.

Az államfő Petőfi Sándort, Radnóti Miklóst, Szabó Magdát és Kányádi Sándort idézve szólt a szülőföld szépségeiről és megóvásának szükségességéről, majd úgy ítélte meg: ma már az a kérdés: "lesz-e még ez a táj ugyanígy hazája az utánunk jövőknek".

Meg tudjuk-e őrizni és továbbadni úgy, ahogy kaptuk? Lesz-e ugyanolyan tápláló terménye és a terménynek ismerős íze? Vagy a jelenlegi lesz az a nemzedék, amely – alig egyetlen emberöltő alatt – elherdálja évezredes, évmilliós örökségét? – sorolta a kérdéseket a köztársasági elnök.

Áder János újévi köszöntőjét ezúttal is Weisz Fanni esélyegyenlőségi aktivista fordította jelnyelvre a siket és nagyothalló nézők számára.

Kép: MTI/Illyés Tibor

Forrás: MTI

75 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
dr. prédikátor
káder jani a bajuszos szar!!!Megint böffent egyet!!! de minek???
Sámannus
Ne papolj janó szétloptátok a klímavédelemre járó lakossaág támogatást ami az Uniótól jött.
Ezzel a dumával cs a pohosnak falazol, mint aki nem hallotta meg a Marisunk gúnyolódását erről a témáról.
Ő azt állította, hogy identitás zavar van az ellenzékben, Szemben veletek, akik céltudatosan romboljátok az országot.
Eriksson
@Eladott Ország: Ahol fény van, ott árnyék is van. Ahol vannak gazdagok, ott vannak szegények is. A világ így működik.
Nem tudtad?
Eriksson
@Sámannus: Mi jött az uniótól? Néhány cikkely.
sokanvagyunk
Nyugi, a természet majd megvédi magát - még az emberektől is...
nemsemmi2
@Eriksson: Az elmúlt néhány évben a GDP 5 százalékát kaptuk az uniótól. Hogy ebből mennyi lett volna a klímavédelemre szánva azt nem tudom. Az viszont bizonyos, hogy egy idióta gázszerelő ezekben az években majdnem 400 milliárdot gyűjtögetett össze. Csak azért mert Orbán barátja.
Eriksson
@nemsemmi2: Kérvényezd nála, hogy fogadjon örökbe.
Eriksson
@Eladott Ország: Nem tagadom, eminens voltam az iskolában.
Sámannus
@Eriksson: Látom nem vagy képben. Az unió a lakossági támogatást is adott az elmúlt években, az energia takarékosságra, amit a fidesz elhappolt, és a közintézmények hasonló beruházásaira használta fel, a csókos vállalkozóin keresztül. A városi épületek felújítása, komfortosabbá tétele gyakorlatilag leállt. még a lehetőséget is rombolták az LTP megszüntetésével. Még az előző évtizedben az én körzetemben elkezdődött a panelprogram, és 50%-os megtakarítást értünk el vele úgy, hogy Német Szilárdék összes rezsicsökkentését lepipálja. Hiába a fideszes hivalkodás, ezt azóta sem képesek túlszárnyalni. Én ez alapján állítom, hogy a fidesz összes rezsicsökkentése csak hablaty, és csak elodázzák a valódi energia takarékosság megvalósítását.
Cicamama55
"Adjon Isten minden jót,
Jobb évet, mint tavaly volt.
Mitől félünk, mentsen meg,
Amit várunk legyen meg.
Szeretetet, békességet, egészséget,
Egy - Boldog új évet!"
Minden hozzászólónak, erre az oldalra látogatónak Boldog Újévet kívánok szeretettel!
Eriksson
@Sámannus: Őszintén bevallom, ezt a vonalat nem követem.
De most ahogy mondod, a közintézményeket tényleg felújítják, tehát a pénzek hasznosan fel vannak használva.
Én az ún. rezsicsökkentésen kívül más támogatást nem kapok. Ha a házam felújítani, vagy komfortosabbá akarom tenni, az az én dolgom, az én költségem. Azt az unió nem támogatja.
nemsemmi2
@Eriksson: Jó lenne.
De nem gáz szerinted, hogy ennyi pénzt lehet lopni a közösből?
Eriksson
@nemsemmi2: Közösből? Ezek a látens pénzek üzleti befektetések. Fogadni merek, hogy a gázszerelőnek annyi pénz sincs a zsebében, hogy vegyen magának egy elektromos rollert.
nemsemmi2
@Eriksson: Mit gondolsz milyen befektetésekről lehet évi 100 milliárd növekedést elérni?
Szerintem ezt úgy lehet, hogy a közbeszerzési tendert őrá írják ki, megnyeri és felépít pl. egy 100 millió értékű építményt 1milliárdért a költségvetésből vagy az uniós támogatásból.
Eriksson
@nemsemmi2: Kicsit túlzol, de a gondolatmenet azért áll. Egy strómannak az a dolga, hogy nevére vegyen mindenféle üzleti megmozdulást. Egy párt finanszírozása nagyon sok pénzbe kerül.
nemsemmi2
@Eriksson: Ha ezt nem a fidesz csinálná akkor is ennyire megértő lennél?
Eriksson
@nemsemmi2: Mindegyik ezt csinálja, különben miből élnének meg. Az állami pénzekből?
Eriksson
@Yoda69: Megosztom emlékeimet a tavalyi évből.
nemsemmi2
@Eriksson: Rendben. Akkor az hogy mértéktelenül lopnak nem baj.
De mi a helyzet a demokráciával?
Hogy a közszolgálatinak csúfolt médiát teljesen sajátjukká tették. Annak ellenére, hogy azt közpénzből működtetik. Annak a 48 százaléknak a pénzéből is akik nem rá szavaztak.
Az ovb csak kormánypárti tagokból áll.
Az ÁSZ vezetője fideszes.
A főügyész fideszes.
Eriksson
@Yoda69: Élményt akartam írni. :)))
Eriksson
@nemsemmi2: Mi ez a fórum? Szabadegyetem?
Láss tovább az orrodnál. Tök mindegy, hogy ki, minek a vezetője, az csak egy név. Amögött mennek a mutyik mindenféle szinten. Pártállástól függetlenül.
Mit gondolsz, miért akar mindenki politikus lenni?
Béla333
Ez is csak akkor nem hazudik, ha éppen hallgat!
Mást tesz, mint amiről pimpog! Egy senki! Egy Fideszes senki! Na BUÉK!
Béla333
És még csak le sem írtam, az egész ország véleményét, jelzőjét, hogy milyen a bajusza...
Sámannus
@Eriksson: A pénz felhasználása nem történt olyan szabályosan, mint elvárható lenne, mivel a bennfentesek meglehetősen nagy szerepet játszottak benne, és természetesen ezek okozták a legnagyobb felháborodást például a közvilágítások felújítása kapcsán. Valójában süketnek és vaknak kellett lenni abban az időben amikor ezek megtörténtek, hogy ne tudj róla..
Én személyesen is kezdeményeztem a lakásközösségemnek a felújítást és a valóságban felhasznált másfél millió forint per ingatlan akkor csak egyharmad részben volt a lakókra terhelve, amit a LPT segítségével öt év alatt játszva visszafizettünk, és mire letelt a törlesztés a projekt teljes megtérülése is meg volt, azóta már többszörösen is jól jártunk. A Német Szilárd által fémjelzett rezsicirkusz köszönő viszonyban sincs a köztársasági elnök által óhajtott környezetvédelemmel, mert a lakókat kizárják ebből a körből, és ellehetetlenítik még környezettudatos életmódnak még a gondolatát is, nehogy kevesebb gázt, vagy olajat használjunk, mert ez kárt okoz az oroszoknak.
A napokban éppen erről ökörködött Bayer, és Marisunk, és jól szórakoznak amikor Janót pofára ejtik az aljas trükközésekkel.
lópicigáspár
@Béla333: Kíváncsi vagyok mikor fogják törölni.
Eriksson
@Sámannus: A pénzek elosztásának ezerféle módja, lehetősége van. Bocsi, hogy nem kísérem figyelemmel. Egészen más az érdeklődési köröm.
A Mari viszont jó fej a maga módján. Próbál mindig úgy fogalmazni, hogy a lehető legkevesebb embert sértsen meg. Legfeljebb a legelvetemültebbeket.
Sámannus
@Eriksson: Maris annyira hülye, vagy azt tetteti, így engem nem tud megalázni, sőt azt látom, hogy tehetetlen dühében pukkadt fel, és szállt el az agya, mert egyébként neki is azt kellene mondani mint az ellenzéknek, de ezt még akkor sem teszi, ha teljesen elme roggyantnak kell tettetni magát. Most a fidesz teljesen behódol a többi zsarnoknak, akiknek a léte függ az olajtól. Kilóg a lóláb nagyon és a lókolbász rossz vége jutott nekik. Csőd ez nekik a javából, és már nincs hová hátrálni sem.
Eriksson
@Sámannus: Erre nem tudok mit mondani. Még próbálkozni sem.
Pálinkafőző Rézüst
Ki az a szőke picha a képen? Az még valahogy kinéz... A többi (jankó, beszéd) hányás...
cs.n.
@Pálinkafőző Rézüst: Ő mozgatja damillal. Kőhalmi szerint legalábbis. :) rtl.hu/rtl2/showderklub/utanozd-ugy-ader-janost-mint-kohalmi
Nyírfa
@Eriksson: 8.56

Ez a kép mire bizonyíték? Azon kívül, hogy az ország szégyene, hogy ennek meg kellett történnie.
Nyírfa
@Eriksson: 9.22

Az árnyék a fényviszonyok függvénye.
Nyírfa
@Cicamama55: 10.11

Köszi, én is Neked! :)
Eriksson
@Nyírfa: 14:05 Semmire. Csak egy élmény 2019-ből.
Eriksson
@Nyírfa: 14:08 Nem egészen. Ez kőkemény valóság.
Nyírfa
@Eriksson: Értem. Csak kerestem a kapcsolatot, amit nem találtam, mert nem is volt.
Hogy az élmények is hányfélék lehetnek...
Nyírfa
@Eriksson: Semmi valótlanság nincs abban, amit írtam. :)
colibri
Nem láttam, nem hallottam. Nem nézek "állami" tv-t. Ellenben az éjféli himnuszt kerestem más csatornán és a sors vezérelt az rtl-re, ahol a szivemnek nagyon kedves köszöntőt találtam Kulka Jánostól. Nagyon tetszett. A videoklip is gyönyürű (nekem).
Eladott Ország
@Eriksson: ma, 16:17; Mi nem csak a fonalat, hanem a közpénzt is elvesztettük. Komáromy Gergely, alias “G Ras” az Elvesztette közpénz jellegét című dala:
youtu.be/WCSyeINRyaI
Nyírfa
@colibri: Nekem is nagyon tetszett, és gyönyörű! :)
colibri
@Eladott Ország: 13:34 már karácsonyfadíszt is mintáztak róluk
Eriksson
@Eladott Ország: Nem emlékszem, hogy hozzád szóltam volna.
Nyírfa
@Eriksson: Ott tartottunk, hogy szerintem az árnyék a fényviszonyok függvénye, szerinted nem egészen, és , hogy ez a kőkemény valóság. Aztán a válaszomban utaltam arra, hogy nincsen semmi alaptalan a véleményemben.
Ahogy a sötétség a fény teljes vagy részleges hiánya, úgy a félelem is a szereteté.
Eriksson
@Nyírfa: Értettem elsőre is amit írtál, csak azt nem, hogy melyik hsz.-omhoz.
Nyírfa
@Eriksson: Némi magyarázatra szorul az utolsó mondatom: adta magát a témakör - fény-árnyék viszony- , hogy felvessem a sötétség és a félelem, a fény és a szeretet kapcsolatát.
Rockxy
nemjóez janibazmeg, másképp kellet vón köszönteni bammeg!
deha másképpköszöntötted vón, ase lenne jó, mer ahozképestis lehet másképp, de asse jó hidd má el, bazmegjani, ennek az istennek a zidejébe semmi nem jó, deha gyön egy másik isten, asselesszjó, esetleg, ha a lumpenprolik zsebébe rak naponta egy százkilósat, oszt maj lehet járni a mekibe mega plázába shoppingozni, hogy ájujjá el bammeg!
Nyírfa
@Eriksson: Oké. Most már helyben vagyunk, ugye? :)
Eriksson
@Nyírfa: Még mindig nem tudom, hogy hogy melyik hsz.-omhoz. írtál eredetileg.
Nyírfa
@Eriksson: 16.57

Kövesd a "nyomot". :) Mindig az utolsóra. :))
Nyírfa
@Eriksson: 17.38

:))) Menj vissza az elejére, és következtesd ki! :))))
Vasalás után visszajövök, és kikérdezlek! :)))
Eriksson
@Nyírfa: Annyira nem lehetett fontos, ha nem emlékszel rá.
Nyírfa
@Eriksson: Én? :)) Te veszítetted el a fonalat. :)
fahrenheit451
"Nos, Köztársasági Elnök Úr, Ön csúnya játékot játszik! Azt sugallja, hogy mindannyian egyformán felelősök vagyunk azért, hogy mi történik a természeti környezet megóvásáért. Nem így van."

bekialtas.blog.hu/2020/01/01/bekialtas_ader_a_hiteltelen
Lepényleső
A kommunistáknak mondottak az ország népének a cirka negyven év alatt ennyit nem ártottak,
mint ezek tették az elmúlt tíz évben,s még messze nem járunk a végében? S van képe,-beszélni a tv-ben.
Eladott Ország
@Pegero: tegnap, 20:56;Mindig is voltak hülyék, csak valahogy nem voltak ennyire magabiztosak
i.pinimg.com/originals/9a/22/90/9a2290167209c153bbb63dfdc49a3630.jpg
Pálinkafőző Rézüst
@Eriksson: szerintem az összes(!) hsz.-odhoz írta. @Nyírfa: ... :))
Eriksson
@Pálinkafőző Rézüst: Megtisztelő, hogy figyelsz. :)))
Eriksson
@Pálinkafőző Rézüst: Én is kívánok neked Boldog Új Évet! :)))

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.