Egész Kiskunmajsa egy emberként gyászolja Gábort, aki egy cserbenhagyásos gázolásban január 1-jén életét vesztette. Párja, Dóra, akivel együtt sétáltak hazafelé a szilveszteri mulatságból, szintén súlyosan megsérült, de már sikerült stabilizálni az állapotát.

Az áldozat testvérét riasztották a cserbenhagyásos, halálos gázoláshoz

A baleset Kiskunmajsán a Fő utcában történt hajnali 3 óra 45 perckor. A Blikk információi szerint a vétkes sofőr egy 28 éves, öttömösi családapa, aki az áldozat barátja szerint mindössze fél éve rendelkezik jogosítvánnyal, és nem is a saját autójával okozta a balesetet.

A körülmények egyelőre tisztázatlanok, de az autó vélhetően gyorsabban haladt a megengedettnél, amikor a jeges úton megcsúszott és lesodródott az útról. A fiatal helybéli pár éppen a kereszteződésen áthaladva egy mellékutcába tartott, de hiába voltak már bőven 2-3 méterre az úttesttől, a kicsúszott autó elgázolta őket. A szerencsétlen férfinak esélye sem volt a túlélésre. Egyik közeli barátja szerint csaknem 15 métert repült az ütközés következtében.

– Gábor nagyon kedves, szorgalmas, vallásos ember volt, akire mindig lehetett számítani. Imádta Dórit. Felfoghatatlan, ami történt – mondta a Blikknek a lesújtott barát. A szörnyű balesethez pont az elhunyt fiatalember bátyját riasztották, aki mentősként éppen szolgálatban volt.

Amikor a kollégái meglátták, ki az áldozat, nem akarták őt közel engedni, s először nem értette, miért. Csak utána szembesült vele, hogy az öccse az, aki meghalt ebben a borzalmas balesetben

– folytatta az ismerős.

– Egy nagyobb csapat pont a baleset helyszínénél, az út közepén petárdázott. Hatalmas volt a füst, alig lehetett látni. Szinte éreztem, hogy baleset lesz – nyilatkozta egy kiskunmajsai lakos.

A vétkes sofőr egy pillanatra sem állt meg. A baleset helyszínétől két kilométerre igazoltató járőrök állították meg, amikor felfigyeltek az összetört szélvédőjű járműre. Mint kiderült, a tragédiát okozó férfi ittas állapotban volt.

– Az intézkedés során a gépkocsit vezető 28 éves öttömösi férfival szemben felmerült az ittasság gyanúja is, így őt előállították, majd segítségnyújtás halált okozó elmulasztása és halált okozó ittas járművezetés megalapozott gyanúja miatt őrizetbe vették – válaszolta a Blikk megkeresésére Horváth Erika, a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense.

Kép: MTI/Donka Ferenc

Forrás: Blikk

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Cicamama55
De szörnyű tragédia! Őszinte részvétem az elhunyt családjának, Dórának mielőbbi teljes gyógyulást kívánok...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.