- 2019 két választása (EP és önkormányzati) megmutatta, hogy összefogás nélkül az ellenzék semmire sem megy, összefogással viszont komoly eredményre is képes lehet. - A 2022-es parlamenti választásra azonban sokkal nehezebb lesz összefogni, mint a tavalyi önkormányzatira. Mások lesznek a szabályok, sokkal több egyezkedésre lenne szükség. - Az ellenzék megerősödése máris kitermelt egy rég nem látott politikai jelenséget Magyarországon: a kompromisszumot. A budapesti atlétikai vébé ügyét sikerült megegyezéssel rendezni, amihez minden oldalnak kellett engednie. - A Fidesz láthatóan kommunikációs zavarba került: egyszerre kellene választói harci kedvét fenntartani, és közben enyhíteni a nyomást az ellenzéken. Az ellenzék ugyanis minél kilátástalanabbnak érzi a helyzetét, annál könnyebben fog össze. - Összefoglalva fogalmuk sincs mit hazudjanak.

Forrás: msn.com
Feltöltő: Peller Anikó
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

RonaGyuri
aki ezt a bugyuta címet adta, az:
sem nem érti a választási rendszert,
sem nem érti a játékoz,
s fogalma sincs a valószínűség-számításról! =))
Peller Anikó
Vélhetően azt akarta kifejezni, hogy az ellenzéknek fel kell kötnie a gatyát és teljes mértékben össze kell fognia minden, hangsúlyozottan MINDEN olyan erővel amely nem fidesz fán, lóg. Mivel a rendszer erősen lejt és a polip minden gazemberséget megpróbál bevetni az ellenzék szétrázására és megosztására. Ha másképp nem megy erővel, kell összefogni minden erővel.

Eddig sikeres volt a megosztás, lásd LMP, Jobbik szárnyak, MSZP marakodás. De velük is össze kell fogni.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.