Év végén viszont nyugdíjprémium jöhet.

Forrás: 24.hu
RSS tartalom, A cikket automatikus RSS rendszer küldte be, amely egy híroldal összes cikkét posztolja a Propeller.hu oldalára. A más híroldalak által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

62 hozzászólásarrow_drop_down_circle

RonaGyuri
nem lehet, hanem már most - még a bevallottról is - egyértelmű, hogy lényegesen nagyobb lesz
ahogy az is egyértelmű, hogy az emelés egy jelentős részét megint ELLOPTÁK! =))
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
RonaGyuri
nem lehet, hanem már most - még a bevallottról is - egyértelmű, hogy lényegesen nagyobb lesz
ahogy az is egyértelmű, hogy az emelés egy jelentős részét megint ELLOPTÁK! =))
Nessy
Elmennek a sóhivatalba a dübörgő gazdaság által juttatott év végi "prémiumnak" becézett, jelenleg már adomány szintjét sem elérő igéretükkel! Évek óta folyamatosan csökken a nyugdíjak vásárló értéke, és hitelezünk a kormánynak. Miközben a milliós jövedelemmel rendelkező álomtitkárok felső fokban áradoznak, hogy mennyi emelést kapunk. Szeretném, ha ők sem kapnának többet, és az év végi jutalmuk is 20000 forint lenne! Nem tudom, Rétvári, meg Novák akkor is olyan szélesen mosolyognának?
Eladott Ország
A kormány időszakosan a nyugdíjasokon spórol, amíg nem korrigálja azokat a megfelelő összegre: 2020 novemberéig a nyugdíjasok hitelezik a magyar államot az ő jövedelmük vásárlóértéke biztosan alacsonyabb lesz legalább 11 hónapon át.
Ezt mondom, ez a galádság a hatalmon tobzódó ficsúroktól. Így könnyű megszórni a kiválasztottakat 2,5 milliós ingyen pénzzel. Pontosan azt csinálják a nyugdíjasokkal, mint egyszerű juhász a birkákkal: kihajtja az állatokat a rétre legelni, mert azt szeretik. Csakhogy tél van. Juh, de szemetek ezek! Önök tudják, hogy miért négy testőr szerepel A három testőr című műben? Egyszerű. A művészetben éppúgy, mint az életben, mindig jó, ha hármat ígérnek, és négyet adnak: a kellemes meglepetés tetszik mindenkinek. Micsoda különbség! Igaz, Dumas nem is magyar fideszes politikus volt.
Eriksson
@Nessy: Nem a képviselők tiszteletdíja a probléma, nem amiatt nő az infláció. Hanem a minimálbér emelés, az átlagbér emelkedés miatt. Ha több pénz van forgalomban, az árak emelkednek.
A nyugdíj meg annyi, amennyi.
Eladott Ország
@Eriksson: ma, 09:46; Szerintem te alapvető fogalmakkal nem vagy tisztában, de vigasztaljon az a tudat, hogy a fajtádból több millió van Orbánisztánban ! ...döbbenet a sötétség !
Eriksson
@Eladott Ország: Nem mindenki a Kolozsvári szalonna írásaitól okosodik.
Nessy
@Eriksson: nem azt írtam, hogy a képviselők fizetése a probléma. Arra céloztam, hogy akinek milliós jövedelme van, az nem érti a kispénzűek gondjait ami logikus is, de akkor se nézzen bennünket ostobának, és ne örömködjön az átverésünkön. Néha elgondolkozom, hogy oda fenn nincsenek idős szülők, rokonok a családban? Igaz, mi nem számítunk a "család" fogalmába.
RonaGyuri
@Eladott Ország: s a tudatlansága mértékét is meghaladóan arrogáns és pofátlan! =))
Yoda69
A nyugdijpremium nem egyenlo a nyugdij emelessel. Az emeles beepul a nyugdijba, mig a premium csak egyszeri bonusz. Ezzel csak parasztvakitast vegez a fideSS. Ha annyira porog a magyar gazdasag ahogy azt orban allitja, akkor miert nem lehet inflacio koveto nyugdijemelest adni.
Sot, allandoan azt fujjak hogy Gyurcsany elvette a 13. havi nyugdijat, amikor kitort a 2007-as vilagvalsag. Akkor most hogy eros konjonktura van mar 10 eve a vilagban, es Magyarorszag allitolag az elso kozott van, akkor O1G miert nem adja vissza a 13, havi nyugdijat.
Persze tudom a 2 valaszlehetoseget:
1. CSAK
2. Ne azt nezzek amit mondok, hanem amit csinalok.
Eriksson
@Nessy: Én meg egy egyszerű tényt írtam le. Ha mindenkinek megemelnék a nyugdíját 200 000 ft-tal, másnap egy újabb hatalmas inflációval kellene számolni. Ez nem átverés, ez így működik.
Ha valamiből sok van a piacon, az értékét veszti.
Eriksson
@Yoda69: A 13. havi nyugdíj is prémiumszerű volt.
Ha ezeket a pénzeket beépítették volna az alapjáradékba, nem lehetett volna visszavonni a gazdaság helyzetére hivatkozva.
görbetükör
@Eriksson: és az, amikor a politikusok fizetését emelik meg milliókkal, szerinted mit gerjeszt?
Eriksson
@görbetükör: A politikusok fizetését.
kereső
Nem értem a feltételes módot. Hiszen már most is magasabb. Ennyire kell hülyiteni a nyugdijasokat, hogy majd valamikor 11 hónap múlva- akár meg is kaphatják a különbözetet. ( természetesen akkor sem a valóságnak megfelelően).
Nessy
@kereső: Már kezdem megszokni, hogy én élem fel a a következő generáció jövőjét, hogy én terhelem a nyugdíj, a tb, a szociális kiadásokat, hogy nem tudok hozzájárulni a gazdaság növekedéséhez. Egy mondatban összefoglalva: dobjam már fel végre a talpam!
Én viszont nem szeretem annyira az emberiséget, hogy megtegyem!!!.-))))
Eladott Ország
@Eriksson: ma, 09:51; Akkor olvasd a KESMA-t és Szánthó Miklós média polihisztort , alapjogokért központ felelős bohócát, és jó mélyen kényeztesd! uploads.disquscdn.com/images/09f2c4b126c5a7424897379605dc4f43e7f37f3b4e01841d4e9144f8d24af848.jpg?w=600&h=417
Yoda69
@Eriksson: Az lehet, de en nem errol beszelek. Gyurcsanyek alatt a nyugdijemeles inflacio koveto volt. Erre jott meg a 13.havi.
orbanek inflacio alatt emelnek (joval), es ev vegen premiumot adnak amivel a kulonbozetet fedezik. Magyarul a nyugdijasok egesz evben ingyen hiteleznek orbaneknak, es meg csak azt az emelest se kapjak meg ami jogosan megilletne oket.
kereső
@Nessy: Ezt a hülyeséget el kéne felejteni, hogy nem járulsz hozzá a gazdaság növekedéséhez- hiszen fogyasztasz! Sőt a csecsemő is hozzá járul. És adóbevételt is generálsz. Ami meg a jövő felélését illeti- na ez a legnagyobb baromság, mert te megelőlegezted azt a nyugdijösszeget- azaz takarékoskodtál a nyugdijas éveidre. Az már a politikusok hibája- VÉTKE-, hogy elherdálták a befizetéseket, nem képződött belőle vagyon, amely kiegészitő fedezetet biztositott volna a jelenlegi nyugdijak kifizetéséhez. Senkit nem akkarok emlékeztetni, hogy az első orbán kormány volt az, amelyik felszámolta a tb. alapjait jelentő vagyonokat- amely 85.000 milliárd forintra rúgna manapság. Hát igy- orbán meg ne legyen nyugdijas-mert nem érdemli meg.
Eladott Ország
@Eriksson: Összehasonlító táblázat a nyugdíjemelésekről:
scontent.fbud1-1.fna.fbcdn.net/v/t1.0-9/78635341_2938550446156589_1949734510354497536_n.jpg?_nc_cat=110&_nc_ohc=xRlJ2BZI0sMAQnPCjqhDz9KjwwfqHo9znn9Yv4T0JpMnSOCgCl200cAqg&_nc_ht=scontent.fbud1-1.fna&oh=b41a42d5ecdf20cf1a5d115028fc6b91&oe=5E85EA38
Most attól tekintsünk el, hogy mennyre valós a KSH által közölt átlagfizetés/átlagnyugdíj, mely a fideszes pártkatonák ( állami alkalmazottak) több milliós fizetése jelentősen megdob a hamis statisztikával, mely meg sem közelíti a VALÓS MÉDIÁN BÉRT/nyugdíjat, továbbá mennyi a valós infláció és nyugdíjas kosár, melyet szintén hamisít a maffia kormány!
uploads.disquscdn.com/images/f407977f1e4d0c504f3387aa21d099228f9067c78a612323f32e4e8940e585e9.jpg?w=600&h=286
Csizmás Kond
...az infláció és bármilyen bérezési akármi sehol nem függ össze.
Az infláció egy pénzpolitikai manőver ami ugyan befolyásoljaa jövedelmi romlást viszont soha nem akarták és soha nem is fogják a kettőt szinkronba hozni...akkor nem volna értelme az inflációnak.
Ez csak a bankrendszernek kedvez és általa az annak adójából dőzsölőknek...más mindenkinek káros.
Eriksson
@Yoda69: .
Biztos úgy volt.
Biztos úgy van. Csak azt nem értem, hogy a semmit, hogy lehet hitelezni? A nyugdíjak fedezetét előbb ki kell termelni.
Nessy
@Eladott Ország: Anno a svájci indexálással nem nyílt ilyen szélesre a nyugdíj - bér olló, mint ma. Amióta a nyugdíj, tb, adóként funkcionál, elherdálták a sok évtizedes nyugdíj és tb vagyont, azóta eltűnik a költségvetés feneketlen bugyrába minden befizetés, és a kormány úri kedve szerint gazdálkodik vele! Azaz inkább garázdálkodik vele!
Nessy
Talán, ha gondolkodnának nagyjaink, eljutna a tudatukig, ha a jelenlegi nyugdíjas korosztály nem dolgozik és termel évtizedeken át, nem nevel gyerekeket, akkor egyrészt ők sem lennének, másrészt nem lett volna mit privatizálni, lenyúlni, eladni! Ja, ők rózsafán termettek!
Yoda69
@Eriksson: A nyugdijakat a mindenkori adokbol fizetik. Amennyivel kevesebbet fizetnek ki havonta, ertelemszeruen annyival tobb marad a kormany kezeben az ev vegeig. Itt kb 70 milliard forintrol es annak kamatairol van szo. Csak gondolj bele, ha 5%-kal szamoljuk akkor ez mennyi penz. Ez vajon kihez kerul?
simmering73
Nem lehet, hanem az is. Csak a háztartási kiadásaink esetében 2019-ben 6,3% volt az infláció.
advocat
@simmering73: mert az idén sem vettetek színes tv-t. Ennek ez is az oka!
simmering73
@advocat: Bevallom, ezt sumák módon kihagytuk.
Eriksson
@Yoda69: Fogalmam sincs, szabad a gazda!
Bár, ha adókból fizetik a nyugdíjakat, akkor bárhová átcsoportosíthatóak a fennmaradó összegek. Vagy éppen ezt a maradványt osztják szét év végén?
Macskaszem
Azért árazzák alacsonyan az inflációt, mert akkor év végén amikor a különbözetet odaadják, az "egyszerűbb" nyugdíjas azt hiszi, ajándékot kapott orbántól. Sok ilyen van, még azok között is, akikről álmomban sem gondoltam volna, lévén, hogy tanult emberek.
Macskaszem
@Eriksson: Hát igen, bárhova átcsoportosíthatók, és tényleg bárhova, átcsoportosítják, csak nem a nyugdíjasoknak, mert a nyugdíjasok orbán szerint felélik a jövőt. Pedig nem a nyugdíjasok élik fel, van itt egy sokkal élősködőbb fajta, úgy hívják fidesz.
Pálinkafőző Rézüst
Nem "lehet", hanem volt, van, lesz... qrvanyátok elvtársak...
Eriksson
@Macskaszem: Ez megint olyan demagógra sikeredett.
Yoda69
@Eriksson: Dereng neked meg a Questor botrany? A bedoles elott 1 nappal ertesitettek don orbanviktor-t, es lass csodat az osszes miniszterium kivonta a toket a bedoles elott. Ott kamatoztattak az adofizetok penzet. szargyarto egymaga tobb tiz milliard folott rendelkezett, amit meg epp ki tudott vonni a bedoles elott.
Aztan masnap huszezer kisbefekteto bennragadt, es a mai napig nem jutott a penzehez. Tarsoly Csaba azota se ult 1 napot bortonben, csak elozetesbe.
Kezded mar erteni, hogy hol pihenhet az a 70 milliard, ami a nyugdijasokat illetne?
Kookas
@RonaGyuri: gondolom hogy te tudod a következő évi emelés a kompenzáció előtti összegből emelik amióta a neres kormány van . és érdekes az ellenzéknek mondott társulás is hallgat erről a möszöpel az élen.
Kookas
@Eriksson: azért VÉDD csak ezt a kúrmányt mint mindig előre a neres úton!!
RonaGyuri
@Kookas: persze lásd a másik kér post-ot
Nessy
A várhatóan magasabb infláció nem a győzelmi jelentések része!!
Igaz, Rétvári azt is vigyorogva tudná előadni!
Boldogan törölném le a vigyort a képéről, hogy a fogai körmérkőzést játszanak a bennmaradásért! Van elegáns sodrófám!
Kookas
@Nessy: biztos találnál egv alig használt csákány nyelet mert csak azzal lehet letörölni ezt a nemzetes grimaszt.,
Eladott Ország
@Nessy: ma, 12:28; Amíg ez a kormány fog uralkodni, és szabadlábon vannak, addig itt a büdös életbe nem fogják visszaállítani a svájci indexálást. Inkább ellopják a közpénzt, kilapátolják a határon túlra, TAO támogatásra, ukrán nyugdíjakra stb. A nyugdíjasok szóvivőivel ( ha van egyáltalán, mert az is csak parasztvakítás) meg szóba se állnak.
Eladott Ország
@Nessy: ma 15:29; Ja és kimaradt az üldözött keresztények támogatása a Boko Haramtól Mexikóig.
ágimami
"Év végén viszont nyugdíjprémium jöhet."
Aha!! Addig pedig használják a pénzünket!!! SZEMÉTSÉG amit művelnek!!!:DDD
Kookas
azért el mélázva magammal az ilyen figurák tömeg közlekedési járművekre se mernek fel szállni egyedül ennyit a neres flusztrálságólllll DE pofája az van hozzá hogy !!!UGASSON!! mint a többi neres tetűnek
Nessy
@ágimami: A hívek és a levelezőtagozatos szavazók viszont lelkesen tapsikolnak! Ennyivel több jut nekik!
Eriksson
@Yoda69: Nem tudom, hogy hogy volt, de ha egy bankból egyszerre több tízmilliárd forintot kivonnak, a hótziher, hogy bebukik.
Kookas
@Eriksson: te mint NÁRCISZOS neked ez sem jóóóóóóó akkor húúúúúúúúúúúúgyéé tovább.
Kookas
@Eriksson: te akkora konzervatíív vagy hogy az már NÁCI FEL és EL FOGADÁS.
Eriksson
@Kookas: 18:07 Nárciszos? Az milyen párt?
16:11 Jó, hogy mondod, mert nekem erről fogalmam se volt.
RonaGyuri
@Nessy: A nap kérdése: gerinctelenség és/vagy elemi számtan a gond

Az hogy Rétvári hazudik az egy dolog, de ahogy a média reagál illetve nem reagál az nagyon sokat elmond róluk

Mint ismert – egyébként valójában abból az apropóból, hogy a NYUFIG elkezdte nyomtatni a 2020-as nyugdíj-értesítéseket – a derék Rétvárí mester, az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára csütörtöki budapesti sajtótájékoztatóján azt mondta, hogy „A korrekció beépül a nyugdíjakba, így tavaly januárhoz képest 3,5 százalékkal magasabbak az ellátások. …a nyugdíjnövekmény havonta átlagosan csaknem 4500 forint.”.
Nos természetesen ebből egy szó sem igaz; nem épült be és alig három és félezer!
Eddig a dolog a „business as usual”, azonban az, ahogy erre a média reagál illetve nem reagál az már vérlázító. A dolog már ott kezdődik, hogy mindez egy sajtótájékoztatón történt és „több tucat, bizony, kussolva ült … De egy se birta mondani: HAZUDSZ” !
Aztán mindezt a derék MRI közreadta, s jöttek a többek hosszú tömött sorban és egy sem tudta mondani!!! =)) Többen megjegyzés nélkül tovább hirdették, míg mások büszkén KUSSOLNAK! =))
Felmerül a kérdés ennyire fussa a gerincükből? Vagy csak – esetleg is=)) – elemi számtani hiátusok is hozzájárult! =))
Yoda69
@Eriksson: Nem bank volt hanem brokerceg. Bele is bukott.
Te nem nezel hireket?
Nessy
@RonaGyuri: Gerinc??? Azt beakasztották a gardróbba!
Boldog emberek, nem fog fájni a derekuk, nem lesznek csigolya problémáik!
Eriksson
@Yoda69: Az már igazán mindegy.
Jó régi történet, arra viszont emlékszem, hogy igen magas hozamokat ígért, oszt volt benne valami Győr, meg ETO, de ez nem biztos, csak úgy rémlik.
RonaGyuri
@Nessy: hát tudod ilyen a kormány, ilyen az ellenzék és + ilyen a média!!! =))
Nessy
@RonaGyuri: Életempárja mondta régen: Ezt akarják a zemberek!
RonaGyuri
@Nessy: zgen igaza van, ahogy a klasszikus vicc poénja mondja: mi így szeretjük! =))
tudode
Politikai szélhámSOKK átverő sója
.
--- Orbán lesz 14 havi nyugdíj 2006 Eger
.
www.youtube.com/watch?v=m1AG2NuFvgI
.
.
Nézzük csak miről prüntyögött akkor, amikor még nem ragadta meg karaktergyilkolással az ország kulcsát!
.
www.youtube.com/watch?v=e3VgqOH2VfQ&t=312s
.
Undorító!
Nessy
@RonaGyuri: Csak ő már nem várta meg az eredményt, hanem egy bárányfelhőn könyökölve nézi ezt az egész katyvaszt, ami most van, és ami még lesz!
verőce21
Az inflációt legnagyobb mértékben és legjobban, az aktív keresők jövedelme, fizetésemelése generálja.
RonaGyuri
Hazudni bolondulásig, a birkák meg békésen bégetnek

A gátlástalan pofátlan hazugság két extra példájára derült fény a tegnapi napon

Miközben az EMMI parlamenti államtitkára kiállt a birka–sajtó elé és szemrebbenés nélkül belehazudva a pofájukba valótlanságokat állított a január 1.-ével esedékes nyugdíjemelésről, egy másik mértes hazugságra is fény derült.
Ahogy arról a Népszava és az atv.hu beszámolt bár az elmúlt hónapban Novák Katalin, az Emmi család- és ifjúságügyért felelős államtitkára többször bejelentette, hogy 2020. január 1-től ingyenessé válnak a meddőségkezelésben használt, jelenleg is finanszírozott gyógyszerek és meddőségi beavatkozások, „az érintettek ma mégis csak a tavalyi támogatás szerint tudták felíratni és megvásárolni a gyógyszereket.”!!! =))

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.