Tovább nőttek a nyugdíjak - mondta az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára csütörtöki budapesti sajtótájékoztatóján. Rétvári Bence közölte, hogy 2,8 százalékos inflációval számoltak, ezért januártól ennyivel magasabb ellátást kapnak az idősek. Hozzátette, hogy novemberben nyugdíjkorrekcióra is sor került. Mivel az infláció 0,7 százalékkal magasabb lett a tervezettnél, ezért ekkora kiegészítésben részesültek az érintettek, egy összegben az egész évre. A korrekció beépül a nyugdíjakba, így tavaly januárhoz képest 3,5 százalékkal magasabbak az ellátások. Az államtitkár jelezte, hogy a nyugdíjnövekmény havonta átlagosan csaknem 4500 forint.

Forrás: atv.hu
Feltöltő: Északi
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

87 hozzászólásarrow_drop_down_circle

koszpeko
@Shikari: Te szemét szarrágó szőröstalpu féreg.
Már megint itt basztatsz minden jó érzésü normális MAGYART?
Mehetsz a markod tartani kinyílt a narancsos pénztár.
A magyar adófizetők pénzéből semmi sem drága.
Meg kell fizetni az olyan férgeket, mint te a durfos meg a többit.
Vastag a bőr pofátokon.
A mi adónkból fizetnek titeket és ide jössz basztatni minket.
Takarodjatok innen a büdös picsába!!!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
RonaGyuri
mocskos hazug disznó, ne elég hogy elloptátok tavaly is (évek óta ezt csináljátok és erre készültök idén is) az emelési kötelezettségetek egy jelentős részét, de még le is tagadod, a novemberi utólagos kifizetés nem emelés, mert nem emeli a nyugdíjat!! =))
RonaGyuri
@RonaGyuri: ja és értelem szerűen nem 4500, hanem 3500 a többlet! =))
sokanvagyunk
Én is nőttem az elmúlt pár évben, mínusz egy centit...
Pálinkás Pál
No számoljunk egy kicsit...ahhoz hogy 4500 Ft-nek feleljen meg a 2.8%-ék...cirka 200 000 Ft nyugdíj kell!!! Ez jellemző az országra,igaz rétvári köcsög??? és akkor arról is ugass hogy meg akarjátok adóztatni a nyugdíjakat,mert az eu már nem ad annyi ellopnivalót...kíváncsi vagyok ,ezt hogy kommunikáljátok le a rátok szavazó agyhalott nyuggereknek!!!?
RonaGyuri
@Shikari: te ócska szaros román pribék, egy ezrest elloptatok, és ez nem ajándék, ezért ők nem csak megdogoztak, de be is fizették a járulékokat, ezt persze ti szaros románok nem tudjátok, mert ezt sem fizetitek, a mi adónkból ellopott tartásdíjatokért! =))
Nessy
Egy hét múlva meglátom, mennyi lesz az emelés! A tavalyi évben sem adták hozzá a korrekciót! Az a fidesz idejében nem divat!
Hálás lennék, ha nem néznétek nap, nap után egyre ostobábbnak!
RonaGyuri
@Shikari: takarodj haza gátlástalan román tróger! =))
RonaGyuri
@Nessy: A nap kérdése: gerinctelenség és/vagy elemi számtan a gond

Az hogy Rétvári hazudik az egy dolog, de ahogy a média reagál illetve nem reagál az nagyon sokat elmond róluk

Mint ismert – egyébként valójában abból az apropóból, hogy a NYUFIG elkezdte nyomtatni a 2020-as nyugdíj-értesítéseket – a derék Rétvárí mester, az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára csütörtöki budapesti sajtótájékoztatóján azt mondta, hogy „A korrekció beépül a nyugdíjakba, így tavaly januárhoz képest 3,5 százalékkal magasabbak az ellátások. …a nyugdíjnövekmény havonta átlagosan csaknem 4500 forint.”.
Nos természetesen ebből egy szó sem igaz; nem épült be és alig három és félezer!
Eddig a dolog a „business as usual”, azonban az, ahogy erre a média reagál illetve nem reagál az már vérlázító. A dolog már ott kezdődik, hogy mindez egy sajtótájékoztatón történt és „több tucat, bizony, kussolva ült … De egy se birta mondani: HAZUDSZ” !
Aztán mindezt a derék MRI közreadta, s jöttek a többek hosszú tömött sorban és egy sem tudta mondani!!! =)) Többen megjegyzés nélkül tovább hirdették, míg mások büszkén KUSSOLNAK! =))
Felmerül a kérdés ennyire fussa a gerincükből? Vagy csak – esetleg is=)) – elemi számtani hiátusok is hozzájárult! =))
Nessy
@RonaGyuri: Azzal, hogy már évek óta a töredék korrekciót nem adják a következő évi emeléshez minimum 3%-t nyelt le a kormány a nyugdíjból! A hithű, "három majom" szindrómás újságírók meg ezt nem is kisérik figyelemmel. Amit mondanak, azt elhiszik! Majd választás előtt lesz valami aprópénz, amiért sokan kezet csókolnak Orbánnak, és lelkesen rá szavaznak!
Nessy
@Shikari: Miért "magyargyűlölő" valaki, aki konstatálja, hogy nem igaz, amit az álomtitkár mond? Ugyanis nem igaz! Évek óta az év végi "korrekció" nem jelenik meg a következő évi emelésben! Ami eddig cca. 3% mínuszt jelent.
RonaGyuri
@Nessy: Lényegesen több lesz az! Ez a 10. januári nyugdíj-emelés ebben az érában és egyetlen alkalommal fordult elő, hogy beépítették az előző novemberi kompenzációt! =))
RonaGyuri
@Shikari: majdnem; csak a te fajtádat, a Tömjény Sónyi magyarkodó matyarjait utálom, s azt ahogy ide rondítotok! =))
Nessy
@RonaGyuri: Valószínűleg! Meg vannak a papírjaim, de lusta voltam mind végig nézni, csak saccoltam. A közelmúlt 5 évet néztem, de mindenütt a "tervezett" emelés volt a két január között! Igy lehet megtakarítást elérni a költségvetésben, és év végén szétosztani a kegyenceknek!
RonaGyuri
@Nessy: tudod nálam - mert mégis csak matematikus lennék - 11-20 az évtized, így ezek kéznél vannak!!! =))
Nessy
@RonaGyuri: Nekem is ez a gondom! Csak én még ortodox elemző statisztikus voltam. Az is az egészségügyben! És még mindig tudok indexet számolni! :-(((((
A papírjaim nekem is kéznél vannak, csak lusta kutya voltam végig számolni. Mint a rezsiszámlák is a gépemben. De néha inkább nem számolok, árakat sem, mert hypertoniás leszek.
Nessy
@Shikari: teljesen mindegy ki, mit számol, a valóság az, hogy egyre kevesebbet ér a nyugdíj. Ezen valóban nincs mit elemezni! A tények makacs dolgok, és nem igazán érdekli őket a kormánypropaganda. Magyarázhatod a boltba, hogy nem emelkedhetnek ennyit az árak, csak. 2,8%-t , maximum kissé elmebetegnek néznének! Pedig csak azt mondtam, amit a törvényben leírtak.
Kutyaur30
4500 Ft? Hű, de bőkezűen szórják a pénzt!
verőce21
@Nessy: A törvényben valóban az van leírva, hogy csak 1,0% fölötti inflációs korrekció fölött kell emelni a nyudíjalapot. (a novemberi korrekció értékével.) Ez valóban egyszer történt meg, ha jól emlékszem még '11-ben, amikor 1,6% volt a novemberi inflációs nyugdíjkorrekció.

Most azonban érződik a törődés, mármint a nyugdíjasokkal, mert beszámítják már a 0,7%-ot is, járulékalap emelésként. Így összesen 3,518 %-nak kellene lenni a tényleges nyugdíjemelésnek! :)
(Dejó..., hogy átértelmezhető ez a nyugdíjrendelet...!)
verőce21
@DurbincSS: Te a Mirabilis vagy? Melyik orvoshoz, kell-e beutaló az eseteddel érdeklődtél már, mennyi a várakozási idő?
division
@RonaGyuri: Egy diplomás, a szakmáját világ életében magas szinten művelő matematikus nem román trógerezik egy ilyen fórumon mint a propi, és főleg nem problémázik egy esetleges 1000 forintos nyugdíj különbségen, mert nincs rászorulva:-))
Nessy
@verőce21: Erre jövő pénteken visszatérünk. Vagy 2,8 vagy 3,5%! Nem tartom valószínűnek a 3,5%-t! Azért évente 0,6, 0,7 0,5% az pár év alatt 2 - 3% mínusz. De legalább ne áradoznának a vásárló érték megtartásáról, meg az inflációt meghaladó emelésről. Vagy legalább is ezt csak egy demens otthon lakóinak meséljék.
RonaGyuri
@division: értelmi képességeid ilyetén hiátusán egy cseppet sem csodálkozom! Egyébként itt a téma az, hogy RÉTVÁRI HAZUDOTT!!! =))
@verőce21: ennek kellene lennie, de nem igaz! Már nyomtatják az értesítőket és abban csak a 2,8% van benne!!! =))
RonaGyuri
@RonaGyuri: ja és egyébként a hozzád hasonló gátlástalan trógerok azért merészelnek íéyen mocskos módon hazudni, mert azt hiszik, hogy mi értelmes emberek majd elnézzük nektek, s nem fognunk benneteket neveteken nevetni!
karma1
@RonaGyuri: Ugyis tudom, hogy ezt az 05.34-es hsz-t division-nek irtad, lathatoan...:o))
RonaGyuri
Hazudni bolondulásig, a birkák meg békésen bégetnek

A gátlástalan pofátlan hazugság két extra példájára derült fény a tegnapi napon

Miközben az EMMI parlamenti államtitkára kiállt a birka–sajtó elé és szemrebbenés nélkül belehazudva a pofájukba valótlanságokat állított a január 1.-ével esedékes nyugdíjemelésről, egy másik mértes hazugságra is fény derült.
Ahogy arról a Népszava és az atv.hu beszámolt bár az elmúlt hónapban Novák Katalin, az Emmi család- és ifjúságügyért felelős államtitkára többször bejelentette, hogy 2020. január 1-től ingyenessé válnak a meddőségkezelésben használt, jelenleg is finanszírozott gyógyszerek és meddőségi beavatkozások, „az érintettek ma mégis csak a tavalyi támogatás szerint tudták felíratni és megvásárolni a gyógyszereket.”!!! =))
karma1
Jaj, de nagyon orulok ennek az oriasi osszegnek, hiszen ez azt jelenti, hogy lesz vaj is most mar schmidt paja bacsi kenyeren, ha esetleg a masfel millas nyugdijabol nem futna!
Egyebkent nekem mindent elmond a cikk cimeben szereplo "csaknem"... Szoval "MAJDNEM" 4500 forinttal nohet a nyugdij - de persze nem fog.
Es tessek mondani, sok gyurcsanyozos futyiszes, mikor is varhatjak a nyugdijasok a 13., plane a 14. havi fizetest, ha mar a 3000 milliard forintjukat lenyultak? Mert hogy az igeret szep szo, ha megtartjak, ugy jo...ugyebar, takony retvari ajtatos bence?
RonaGyuri
A derék EMMI elemében van

pontosabban tegnap nagyon megtázták a hazugság fát

Alig pár órával azt követően, hogy a parlamenti államtitkáruk egy elképesztően pofátlanul hazug tájékoztatót rittyentett a január 1.-ez nyugdíjemelésekről, a minisztérium – talán felbuzdulva attól, hogy senki sem borította rájuk az asztalt, sőt még a kuncogástól is tartózkodtak – közleményt adott ki:
„A nemzeti kormány 2010 óta pótolja az egészségügytől korábban elvett pénzeket, megbecsüli az egészségügyi dolgozókat, gondoskodik az ápolók, orvosok utánpótlásáról, emeli a bérüket és mindent megtesz azért, hogy ismét vonzóvá tegye az egészségügyi pályát a fiatalok számára.”!
RonaGyuri
@karma1: persze folytatása volt a neki szólónak
RonaGyuri
@Shikari: igen gyűlölöm azokat - mint te -, akik abból élnek jól a mi adónkból, hogy egy másik állam polgáraiként magyarkodtok!! S még ti akarjátok megmondani, hogy mi legyen az országunkban! =))
Hát igen minden okom meg van, ahogy minden tisztességes itt élő és adózó állampolgárnak, hogy benneteket gyűlöljön! =))
Clavigo
@Shikari: Hánynom kell tőled,,oláh.
kereső
Hazudsz bence! És hazudik a kormány.
kereső
@division: Má' miért nem trógerozzon, amikor igaza van. Érdekes, arról nincs véleményed , amit a román tróger előadott-és előad a nap huszonnégy órájából 12-ben, mert annyi a munkaideje. Ezek szerint egyet értesz vele. És 1000 Ft mindenkinek 1000 Ft-, akár matematikus, akár nem.
Nessy
@Shikari: Ezek szerint, ha jól értem, aki a tényeket leírja, az magyarság ellenes, és undorodni kell tőle! Na, akkor kezdheted nálam is!
Ugyanis az 1% alatti korrekció nem képezi a következő évi emelés alapját. Ergo az évek alatt ezek kumulálódnak, és már minimum 3%-t jelentenek. És igen, a kis nyugdíjasoknak 1000 forint is számít.
Az hogy évente csökken a nyugdíj vásárló értéke, tudjuk, de ne nézzenek ostobának, és ne harsogjanak cinikus mosollyal győzelmi jelentést! Jöhet a liberálfasiszta és egyéb jelző!
kereső
Számoljunk egy kicsit- aszongya az álomtitkár úr(??), hogy 273 milliárd. Én meg azt mondom, hogy ennek 40%-a került a nyugdijasok zsebébe ténylegesen, mert a bözsi utalványok 50%-a a gyártókat-és forgalmazókat gazdagitotta karácsonyi pulykapénz gyanánt, a rezsi utalványok meg visszakerültek az állami energetikai szolgáltatókhoz, és mindebből lejött a 27% áfa. Hogy tudnak ezek hazudni!
namihami
...átlagosan...
Vegyük pl. az elefánt péniszét és a bolháét. Aztán átlagoljuk. Hááááát. Ide kicsi, oda nagy---lásd mint a nyugdíj.
Lepényleső
...s mindenkinek akinek van pl; egy ötszázasa,annak csaknem négy ezer ötszáz Forintja van?
S azért csaknem meg is kapja azt az árut ami egy ezresbe kerül,s csaknem vissza is kap három
darab ezrest és egy ötszázast? Akkor csaknem az ország legszegényebbje a hentes gázos?
division
@RonaGyuri: Tanulj meg helyesen írni, mielőtt még mint nagy és diplomás matematikus létedre másokat sértegetnél. Én itt fizetek adót saját magam és még sok ember után, stb., szóval befejezheted a trógerozást, mert ez nagyon nem áll jól egy finom és agyon művelt embernek:-)
advocat
Nálam sokkal okosabb emberek szerint a svájci indexálással a nyugdíjak 6,5 %-al emelkedtek volna. Kérdés, hogy ez igaz e?
RonaGyuri
@division: ettől még te egy szaros ócska tróger maradsz, aki kellően retardált hozzá, hogy ne értse a dolgokat:
i.pinimg.com/236x/54/4f/c5/544fc59661295f4c37d91628d1d7ee6d.jpg
division
@RonaGyuri: Szeretnél te hozzám hasonló "tróger" lenni, te nagy matematikus:-)) Nem lázadoznál akkor ezer forintokon. Te vagy Eladott Ország ikertestvére szerintem ( vagy másik nick - je):-))
advocat
@Shikari: Adott. 2,8 %-ot, de az MNB szerint is 3,5 % lehet a becsült infláció! Vélemény? Majd kifizetik novemberben. Járulékok nélkül!
RonaGyuri
@division: persze szerinted ki nem szeretne szaros ócska tróger lenni, mint te és a NER-társaid!! =))
RonaGyuri
@advocat: valószínű - bár szabály kérdése, pontosabban hogyan értékeli a Mityuka - kicsit több.
tudode
Nem azért, csak azért, ki tudja milyen megfontolásból koldusbotra jutnak ezek miatt a nyugdíjasok is

.----- Nyugdíjemelés: 2,8 helyett 7%-os is lehetne
24.hu/fn/gazdasag/2019/06/05/nyugdijemeles-28-helyett-7-os-is-lehetne/
.
Igazságtalan a mostani rendszer, a visszatérés a svájci indexáláshoz nagy segítséget jelentene az időseknek.
.
Az „Életet az éveknek” Országos Szövetség elnöke szerint már a nyugdíjasok között is nőnek a különbségek, már a középréteg is kezd leszakadni,
-------------------------------------
.
De bezzeg a betonszarkofágok mint a gombák csúfítják az anyaföldet!

.

.
division
@RonaGyuri: Nyelvtanból nem kaptál véletlenül diplomát?:-)) Annyira szépen fogalmazol, pont mint egy értelmiségi (ja, nem) :-)) Én sosem voltam szaros tróger, dobnál egy hátast ha látnád azt a munkát amit eddigi életemben csináltam, és még folytatni fogok az új évben is. Sértegesd csak nyugodtan a másik embert jó diplomás módra, ennyi örömed legalább legyen az életben, de szólj, ha hó végén majd pont egy ezres hiányzik, szívesen küldök:-))
RonaGyuri
@division: hiába terelsz sötét fityesz-bunkó, azon a tényen semmi nem változtat, hogy HAZUDTATOK, HAZUDTOK és mindig is HAZUDNI fogtok!!! =))
division
@RonaGyuri:
Nem terelek, a tényeket írtam le, azt hogy te nem érted és továbbra is csak trágárkodásra vagy képes, arról nem tehetek. Olykor ennyit jelent egy diploma is (már akinek persze van).
RonaGyuri
@division: a lényeg: LOPTOK, CSALTOK és HAZUDTOK, a többi csak buta paraszt-bunkó duma! =))
Rockxy
sokkalegyszerűbb lettvóna duflájára emeeni a nyugdíjokat.
deja lumpenseregnek azse lenne jó.
division
@RonaGyuri: A bunkó láthatóan te vagy. Én nem lopok meg csalok, nem vagyok politikus, ahogy te sem matematikus, csak egy a sok lúzer közül.
RonaGyuri
@division: HAZUDSZ, mint minden ócska fityesznyik!!! =))
Próbálj meg megmaradni a témánál: MIÉRT HAZUDTOK???
Ha nem látod, akkor még annál is sokkal butább vagy, mint amit itt mutatsz, pedig az sem semmi! =))
simmering73
Rokkant nyugdíjas ismerősömnek 2800 ft-tal emelkedik. Azaz csaknem 4500 ft-tal, hogy rohadjatok meg.
division
@durbincs: Azt álmodta egyszer hogy matematikus, nem jött be, és ezért is Orbán a hibás:-))
division
@RonaGyuri: Én nem hazudok, nem én hozom a törvényeket, mint írtam nem vagyok politikus, de láthatóan képtelen vagy felfogni. Amennyiben meg kevés eleve a nyugdíjad azt elsősorban magadnak köszönheted.
RonaGyuri
@division: Ide figyelj te „se hall, se lát” ne terelj. Mondj egyetlen aprócska mentéséget arra amit imádott NER-társad művelt:
Önként és dalolva – senki sem kérte ők akarták - sajtótájékoztatót tartott. Témájának a nyugdíjak emelését választotta, igen nem kérdésre válaszolta hírtelen, hanem erre készült. Ennek ellenére egy bődületes nagyot HAZUDOTT!!
S ti az ide delegált NER-társak ezt akarjátok csökkenteni ócska bugyuta személyeskedő mocskolódásotokkal!
division
@RonaGyuri: Azt mondta átlagosan "csaknem" 4500 - al, nem azt hogy mindenkinek kerek 4500 - al.
RonaGyuri
@division: 18.22 látod milyen korlátolt barom vagy! még ezt sem érted!!! ne csak fröcsögj, hanem próbáld meg elolvasni és felfogni mit írtam!
Lassan mondom, hogy még te is értsd! Az átlag hibádzik egy ezressel!!! =))
division
@RonaGyuri: Nem veszed észre hogy csak szívatlak, te nagy matematikus? Viszont mondom, küldök egy ezrest ha hiányozni fog minden hónapban, nehogy megfagyj:-)
Sámannus
Eddig 4500ft-al csökkentek éves szinten a nyugdíjak, ezt nagyjából befoltozzák, csak éppen rögtön rájön mindenki, hogy kicsike ez a folt és ki van a seggünk a zokniból.
Majd készülhetünk az újabb foltozásra furcsán beváltható csekkekre, és nagy jóságos urak és félistenek jótéteményere, ami "nem jár", csak kamuzáshoz kell.
Sámannus
@division: Nagyokos nem ő van rászorulva, hanem az átlagos nyugger, vagy az aki már most is megfagyott otthonában, mert nem tudta érvényesíteni az érdekeit, mert itt csak az éli túl ezt a rendszert akinek van lehetősége ezeket az érdekeket érvényesíteni. Egyébként a népirtáshoz pontosan ilyen szemlélet kell mint amit képviseltek.Vagy elüldözitek az itt élőket, vegy lemészároljátok. Mi más lenne ez a tömeges nélkülözés amire az itt élőket kényszerítik.Ez az álszent gyülekezet arra bazírozik, hogy keleti munkavállalókkal pótolja a magyarokat. Itt az zajlik amiért a jugoszláv háború kitört. A különbség csak annyi, hogy itt a hazaárulók vannak kormányon, és populista demagóg megtévesztéssel lefejezi a magyar politikai életet.
division
@Sámannus: Lehet, én megélhetést biztosítok embereknek, akik nem fognak megfagyni a télen sem, nem elüldözöm vagy lemészárlom őket. Komolyan bajok vannak itt a virtuális fejekben.
Sámannus
@division: Nem megélhetést kell biztosítani, hanem normális emberi életet. Sok ember nem tud élni azzal a lehetőséggel amit te biztosítasz, és nem is vagyok benne biztos, hogy ezzel a szemlélettel a sajátodból biztosítod ezt a fájintos megélhetést.
A kibertér már csak ilyen, mindig lesz valaki aki kiokosít, hogy lehet, hogy a te készülékedben van a hiba.
Már pedig jobb, ha tudomásul veszed, hogy a nép nyomorgatása a mai viszonyok között népirtás fogalmát is kimeríti, mert amíg itt béna focistákra is többet költenek, mint a leszakadó régiók felzárkóztatására, ez a vád fennáll.
karma1
@DurbincSS: Pihend ki magad. Foleg az agyadat ne tornasztasd - lathatoan nem birja a gyurodest
F_Viktor
4 500 forint nyugdíjemelés??
Mostantól kezdem el irigyelni a magyar nyugdíjasokat...
karma1
@F_Viktor: En is,... De en fokeppen pl. a schnitt paja bacsit, az 1.3 millios nyogdijaval... Neki pl. tutira hianyzott ez a "kozel" 4500 Ft. (Szoval ESETLEG max 4500, de inkabb kevesebb)
Nessy
@Mirabilis: mert a korrekció megint 1 % alatt lesz, ergo nem kell beleszámítani a jövő évi emelésbe. Igy évente ezeket a korrekciós százalékokat meg lehet spórolni, ami az évek alatt kummulálódik, és már eddig minimum 3%-t jelentenek az elmúlt évek! Tudod, meg,mondta évekkel ezelőtt O.V., hogy a költségvetésnek ( a haveroknak) minden fillérre szüksége van! Hogy mire, azt inkább most hagyjuk!
flex
És erre büszkék? Leírni is szégyenteljes ezt az összeget, inkább dobálóznának a jó szokásukhoz híven százalékokkal, meg statisztikai számokkat, amikkel lehet kábítani a jónépet.
Yoda69
A nyugdijak csaknem 4.500 forinttal emelkednek, ezzel szemben az allamtikarok fizetese csaknem 2.000.000 forinttal emelkedik.
Es orbanek nem sullyednek el szegyenukben.
koszpeko
@Shikari: Te szemét szarrágó szőröstalpu féreg.
Már megint itt basztatsz minden jó érzésü normális MAGYART?
Mehetsz a markod tartani kinyílt a narancsos pénztár.
A magyar adófizetők pénzéből semmi sem drága.
Meg kell fizetni az olyan férgeket, mint te a durfos meg a többit.
Vastag a bőr pofátokon.
A mi adónkból fizetnek titeket és ide jössz basztatni minket.
Takarodjatok innen a büdös picsába!!!
koszpeko
@RonaGyuri: Elénekelhetnék, hogy ''én meg te, két lángelme'',
karma1
@Mirabilis: Mert senki sem igerte, hogy az emeles inflacio koveto lesz, es kulonben is,... A nyuggerek oruljenek, hogy ilyen sokat emelt...:o))) Mocskos egy banda...:o(((
kereső
@karma1: Azt igy konkrétan nem "igérte"- viszont a törvényben az van. És 2010-ben orbán viktor és copypali névre szóló levélben tett/és vállalt igéretet a nyugdijak REÁL értékének megőrzésérére. Igaz, a levelet azóta levették az állampárt honlapjáról. Meg csak ennyit orbán viktor adott szaváról.
karma1
@kereső: Hmmm,... orban es az adott szo,... Koszono viszonyban sincsenek,...
division
@Sámannus: A megélhetés és a normális élet összefügg, és nyilván nem tudok egy országot ellátni, de az embereim abból tudnak gond nélkül megélni amit én létrehoztam eddigi életem során, és még fogok is. Én ennél többet nem tehetek.
Sámannus
@division: Akkor ne vedd magadra, amit a kormány művel. Az elvonások olyan mértékűek, hogy egész régiók kerülnek kilátástalan helyzetbe. Ehhez kevés néhány jó szándékú ember. Egyes vidékeken olyan mértékű az elvonás, hogy a nyomorék élethez szükséges minimálbér sem jut el, Nem azért mert nem akarnak dolgozni az emberek, hanem azért mert a kormány esztelenül vonja ki ezeket a jövedelmeket a térségekből. Tudom, hogyan működik a közmunkaprogram, kik kapják ennek jelentős részét, sejtem miért történik így és világosan látom, hogyan használják saját céljukra a legtöbb beruházást, aminek a jövedelme is kikerül az elmaradott régiókból. Azok a jövedelmek sem az elmaradott régiókat fejleszti aminek beruházásai ott valósulnak meg, mert a működésük tulajdonjoga nem ottani személyekhez kötődik. Olyan vállalkozást is ismerek, ahonnan a kereskedelem más országrészből szállítja az árút, és ezzel elnyomják a helyi vállalkozásokat a piacról. Hasonlóan a munkaerő piachoz jelentős jövedelemtől vonják el a helyi vállalkozókat, más gazdasági szektorokban is, mint az energia, és a gáz üzletág, ezzel megszüntetik a területi autonómiát, és elhazudják a jövedelmek igazságos elosztását, mintha jogos lenne ez a fertelmes harácsolás.
RonaGyuri
@karma1: bocs a magánozásért:
Breaking news

lehet, hogy nem mindig hiába jártatom a számat?

Akik ismernek tudják, hogy a jelszavam: Gyerekek én legalább szólok! Naponta többször teszem szóvá, a butaságokat, hibákat és hazugságokat. Az ősszel többször és több helyütt tettem szóvá, hogy az érintős kártyák új rendszerévek gondok vannak. A pótlólagos ellenőrzés rendszere feleslegesen macerás. Sőt megjegyeztem: elegendő lenne a kisebb összegek esetén is időnként be lehetne kérni inkább a pin-kódot!
S lőn! Persze nem hízelgek magamnak azzal, hogy mert szóltam, de megcsinálták! =))
karma1
@RonaGyuri: Nem csipem az erintokartyakat, mert van olyan, hogy egy kartyan ket szamla is van (mondjuk egy csekk meg egy savings) es ha en a MASODIK account-rol akarnek fizetni, nem tudok, mert automatikusan az elsorol hivja le az osszeget. (Nalunk 80 dollar a PIN cod nelkuli fizetesi hatar).
Amikor a szupermarkecban dolgoztam, akkor nagyon sokan szentsegeltek, es mondjuk vissza lehetett csinalni a fizetest es akkor manualisan berakni a kartyat, es mindenkeppen kivalasztani a megfelelo accountot es az ahhoz tartozo PIN kodot.
Hat ugyes vagy, hogy ezt elerted.Gratula!...;o))))
csak úgy....
@Shikari: bírom, mikor egy munkakerülö lumpenozik...
koszpeko
@Shikari: Hogy fizetnek köcsög csicska,
karakterre vagy fix a béred?
Kétszinű mocskos román elvtelen féreg.
Te magyar?
Akkor én szégyellem, hogy ide születtem.
De tudod mit szégyeld magad te.
Ha egyáltalán tudod mit jelent a szégyen érzet.
Bár a pofádon olyan vastag a bőr, hogy egy rinocérosz mehet hozzád tanulni.
kereső
@koszpeko: Sohase szégyelld. Ő nem ide született "magyar". Nem tett ezért az országért soha semmit- csak ártott, mint most is.Elárulta a nem itt született magyarságot is, mert valószinű ,hogy hű kiszolgálója volt a román kárpátok géniuszának, ugyanúgy mint most ennek reirkarnált változatának.
csak úgy....
@Shikari: bocsi tibi! az elöbb nem említettem,hogy te egy igazi magyar munkakerülö!
ugye így jobban hangzik!?
Nessy
@Mirabilis: Minden törvény esetében van kiskapu. Itt a korrekció lenyelése, évről, évre! Persze a levelezőtagozatosok nem a mi indexünk alapján kapják az emelést odahaza! Hogy szakadjon rájuk az ég.
fahrenheit451
Nem az a legfőbb baj, hogy Orbán az egyetemes (nem nemzeti, hanem világ minimum) törvények ellenére törvénytelenségeket emel törvényerőre ebben az országban, hanem az, hogy még a saját maga által hozott törvényeket sem tartja be. Ezért mondható, hogy ami itt van, az egy elnyomórendszer.
Ez übergáz, tesó !!!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.