Komoly kijelentéseket tett a Jobbik volt miniszterelnök-jelöltje.

Vona Gábor: "Nem szavaznék közös listára"
Fotó: Facebook/Vona Gábor

Az ellenzéki összefogás lehetőségeit boncolgatta Facebook-posztjában a mostanság videóbloggerként tevékenykedő Vona Gábor.

A Jobbik volt elnöke Gyurcsány Ferenc azon javaslatára reflektált, hogy 2022-ben egyetlen közös listával és egy közös miniszterelnök-jelölttel kell leváltani a Fideszt. Ezt először Márki-Zay Péter vetette fel.

Vona szerint ez erkölcstelen, rossz és veszélyes javaslat. Pontokba is szedte, hogy miért:

1. Mert az nem közös program, hogy váltsunk kormányt. Ez a minimum, amit azzal, hogy mind a 106 választókerületben egy hiteles, pártokfeletti összefogásra képes jelölt indul, el lehet érni.

2. Mert a közös lista és a közös miniszterelnök-jelölt valójában nem a kormányváltást segíti. Vannak olyanok, akik különféle okok miatt nem tudnának egy ilyen listára voksolni, miközben kormányváltást akarnak. (Például én sem.) Az ő szavazatuk elveszne.

3. Mert a teljes listás összefogás valójában nem a kormányváltás miatt fontos a DK-nak, hanem a saját hatalmi céljai miatt. Mint a jelenleg legerősebb ellenzéki párt, ő adná a miniszterelnököt (valószínűleg Dobrev Klárát), és ezzel Gyurcsány Ferenc surranópályán visszakerülne az ország élére. 

4. Mert az embereknek nem adnánk lehetőséget, hogy a jövőről véleményt mondjanak. Az egyéni jelölteknél dől el a kormányváltás, ott kell megegyezés, ez nem kérdés. De listán lehetőséget kell adni az embereknek, hogy ne csak szavazzanak, hanem válasszanak is. Hogy bele tudjanak szólni abba is, mit akarnak a 2022 után.

Vona szerint legalább két lista kell, és az egyéni jelöltek versenyében kell majd összefogni.

42 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Eladott Ország
Vona Gábor túlfűtött egóval hitte, hogy egyedül képes legyőzni a sárkányt, pedig csak a fidesz szatellitpártja volt. Most meg van az a pénz és hozza magát ahelyett, hogy eltűnne a redvás 3,14csába! Ez a rohadt gané' csak a bűnöző és politikai prostituált csúti cigány kottájából játszik, pont ugyanolyan haszonleső, parazita, szarházi! Végre valaki vette a bátorságot, és megmondta a tutit. Amit ugyan sokan tudtunk ebben az országban, de ennyire lényegre törően, beismerés jellegűen, felelősen eddig még senki nem fogalmazta meg. Egyszerűen fel kell fognia mindenkinek Magyarországon, hogy jelen pillanatban képességbeli hiányosságok vannak. Ezt elég egyértelműen ki kell jelentenünk. Ki minek nem mestere, hóhéra az annak – tartja a gyakorta fanyar magyar népi bölcselem. Mit tehet, aki nem érti a dolgát? Azt teszi – mást -, amihez ért! Nem tud kormányozni? Csak téblábol az ideológiák, a lehetőségek tömkelegében? Elefánt a történelem porcelánboltjában? Félretol mindent. Inkább azt csinálja, amit jól tud művelni: lop, csal, hazudik, tilt, korlátoz, fenyeget, ellenségképet fest. Mert ehhez ért. A mondvacsinált kétharmad bármire felhatalmazza – nyugtatgatja magát. A tehetségtelenségre is. Közben meg elzúg Európa és a művelt világ mellettünk!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Sámannus
Ez a süket nem kérdezi meg kik voltak, és hová lettek a fidesz szövetségesei. MDF Kisgazdák Vállalkozók stb. Azt akarod hogy konszenzus legyen akkor ezt kel folytatni ami most eredményre vezetett. Mindenki őrizze meg az identitását egy demokratikus vitában. Egyébkén a fidesz szabályai szerint ha veszít tíz perc alatt helyre lehet állítani a valódi arányok szerinti hatalom megosztást is.
Eladott Ország
@Pegero: tegnap, 19:04; EGYMILLIÓ POTENCIÁLIS FIDESZ-SZAVAZÓT VETTEK A HATÁRON TÚLRÓL.
nepszava.us/egymillio-fidesz-szavazot-vettek-a-hataron-tulrol/
nevemnick
Mi van te ostoba, még mindig nem józanodtál ki?
fahrenheit451
Egy gondolat bánt engemet, te hülyegyerek, aki cserben hagyta a sajátjait, mert csalt a Fideszt csúcsra juttató alkoholista pénztárossal kart-karba öltve, és félt hogy neki kell fizetni saját zsebből a büntetést - vagyis ez is csak a pénzről szól? Mert van az a pénz?

Mindenféle értelmezés van...
És értelmezéstől függően lehet rajtja sírni, megnevetni.

www.youtube.com/watch?v=OX3JKY9tvJ4

www.youtube.com/watch?v=Rw_7_CgUFFU

(a síros részből nem idézek, mert az személyes shit)

Nevessél, élj boldogan, amíg meg nem halsz.
fahrenheit451
Vona Gábor, neked ugyanúgy nincs semmi jogod semmihez, mint Schiffer Andrásnak.
A cserbenhagyók...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.