A kormány a gazdaságvédelmi akcióterv újabb elemeivel fejlesztésekre ösztönzi a vállalkozásokat, hogy fennmaradjon a foglalkoztatás magas szintje – mondta Szajlai Csaba, a Figyelő című hetilap főszerkesztő-helyettese az M1 aktuális csatorna vasárnap reggeli műsorában.

A szakértőt azzal kapcsolatban kérdezték, hogy életbe léptek a kormány gazdaságvédelmi akciótervének újabb elemei. Szajlai Csaba szerint a kormány készül a gazdaság lassulására, és ezekkel az intézkedésekkel szeretné "fűteni" a gazdaságot.

Kiemelte az adócsökkentéseket, -egyszerűsítéseket, például a kisvállalati adó mértékének 12 százalékra mérséklését és a szociális hozzájárulási adó csökkentését.

Mint mondta, a kormány az intézkedéseivel azt akarja elérni, hogy több pénz maradjon a vállalkozásoknál, s azt beruházásokra, így munkahelyteremtésre fordítsák.

A szakértő várakozásai szerint a jövőben folytatódni fog az adócsökkentés, illetve a bürokrácia csökkentése, és elkerülhetetlennek tartja az állami szférában a bérek emelését is.

(MTI)

24 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
ómió
@Shikari: Ezt nevezik -a Böszme után szabadon - "elkúrt" rendszerváltásnak!
ómió
@fahrenheit451:Ez a legújabb? Kádárnak semmi köze Rákosihoz? Már azon túl, hogy az egyik véresmancsúbb kommunista volt, mint a másik? Még hazugságlinkekkel együtt is!
Eladott Ország
“…a Századvég a Nézőponttal versenyt fut azért, hogy ki tud kedvezőbb számokat a főnök elé pakolni.”
És annak is van egy különleges bája, amikor a közvéleménykutatási adatokról a Hír TV stúdiójában Szirmay Dávid (Blikk) és Szajlai Csaba (Figyelő) “vitatkoznak”, és végül – nem túl hosszú ideig fárasztva a nézőket – rábukkannak a konszenzusra, hogy mindegy milyen adatok alapján, de a fidesz a “non plus ultra”. Már megint, de leginkább folyamatosan.
Magyarország az EU sereghajtója, de ha fejjel lefelé állunk valóságot hajlítani, akkor jól látható, hogy dobogós helyen vagyunk és így hajtjuk motorként azt a hanyatló bagázst.„Ha esetleg a Tisztelt Olvasó vagy bárki, aki „kalandvágyból” itthon maradt, és a külföldön dolgozókra nemzeti hősként tekint, arra kérem, ne tegye! Még akkor sem, ha az ilyen-olyan sztorik és legendákká vált beszámolók hallatán úgy érezné, hogy itthon csak szenved, sínylődik és nem tud egyről a kettőre jutni. Tudniillik a valódi hős az, aki itthon „termeli a GDP-t”, adózik és fizeti a tb-t, a nyugdíjjárulékot, vásárol, megtakarít, befektet.” (Szajlai Csaba) Mire gondolt a költő? Az a rendes magyar ember, hazaszerető és honfiú, aki hősiesen itthon marad és nyögi a nyomorúságos fizetéséből a közel ötven százalékos közterheket, majd a boltban hozzácsap még 27 százalék adót és vidáman él ágról ágra. A hazafi, aki ezt tesz, az égvilágon semmit nem kap a pénzéért. Az állam nem szolgáltat, csak elvesz. Mégpedig nagyon sokat vesz el. De ebből a pénzből nincs szolgáltatás, nincs beruházás, fejlesztés. Semmi nincs. Ami mégis van, az uniós forrásból történik és többnyire felesleges és hasznavehetetlen luxusberuházásokban merül ki. Ugyanis minden faluban gyönyörűen lerakott térkövek és szökőkutak, stadionok és kisvasutak nélkül még remekül lehet élni. Hazai ipar, fejlett mezőgazdaság, vállalkozóbarát gazdasági és emberbarát társadalmi környezet nélkül azonban nem lehet.
ómió
@Eladott Ország: Az Orbán rendszer a Rákosi érára hajaz? Szóval, a "jó marxi tanításokra hajazva", miszerint a "tulajdon lopás", Orbán is elvette a paraszttól a földet, a kereskedőtől a boltját, a kisüzemtulajdonostól az üzemét, tehát, mindenkitől mindent, ahogy anno Rákosi efftársad tette, mert hiszen az ilyenfajta rablás, az "marxilag" már nem lopás! Hallod te magadat, hogy mekkora orbitális baromságokat és hazugságokat vagy képes papírra vetni? A Kádár rendszerben legyilkolt ezrek, bebörtönzött tízezrek és elűzött százezrek meg mi mást jelezhetnének, mint az akkor "dúlt virágzó demokráciát"! Ugye? Netán agyműtéted volt és csak az agyad értalmes felét vették ki?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.