De nem tűnik el a politikából.

Az Index cikke szerint Twitteren jelentette be Szanyi Tibor, az MSZP emblematikus politikusa, hogy megszüntette az MSZP-beli párttagságát. 

Szanyi Tibornak már nem elég baloldali az MSZP, kilépett a pártból

Fotó: YouTube

Szanyi a Twitteren a következőt írta január 6-án, hétfőn reggel:

Vízkereszt, vagy a jó boszorkány ünnepe valaminek a végét, ill. az elejét jelenti.

Megszüntettem az MSZP-ben viselt tagságomat és tisztségeimet.

A magyar baloldalon szervezeti űr van, s ennek belakásával kívánok foglalkozni.

Aki ott van ott van, aki nincs nincs.

A barátság örök.

Az Index megkereste a politikust, aki csak röviden válaszolt feltett kérdéseikre:

őrületes baloldali vákuum keletkezett Magyarországon, jelenleg nincs egyetlen valódi baloldali tömörülés sem, csak neoliberális pártok működnek, holott ebben a társadalomban ma is sokan, sok fiatal is kifejezetten baloldali érzelmekkel és meggyőződéssel bír, így joggal igényli ezek hiteles politikai képviseletét.

Szanyi Tibor a lap azon kérdésére, hogy akkor az MSZP-t nem tartja baloldali pártnak, a következőt felelte:

nincs semmi meglepetés ebben, mintegy 15 éve mondom, hogy számomra az MSZP nem, vagy nem eléggé baloldali.

Szanyi Tibor azt is elmondta, hogy levélben tájékoztatta párttársait a döntéséről. 

Az Index emlékeztetett rá, hogy Szanyi Tibor tavaly szeptemberben alapított egy ökoszocialista tömörülést Igen néven, és bár a nyáron fogadkozott, hogy ezt nem fogja párttá alakítani, ennek most köze lehet Szanyi lépéséhez, amit a politikus nem is cáfolt a lapnak. 

Szanyi többször is nyilvánosan bírálta az MSZP-t az utóbbi hónapokban, emiatt nyáron visszahívták alelnöki tisztségéből, fegyelmi eljárások is indultak ellene. Szanyinak az EP-választás eredménye, a pártelnök Tóth Bertalan döntései nem tetszettek, de az őszi önkormányzati választás után sem volt maradéktalanul elégedett. 

21 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Clavigo
@Shikari: Majd beül a fitymaszba.. Elfér a sok kiöregedett ,szutyok komcsi között.. Lesz még egy plusz segg,,,amit kinyalhatsz,bumburnyák.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
nezelodo
@Eriksson: Na látod teljesen felesleges egyik vagy másik politikai oldalt a gyarlóságaiért mószerolni. Nálunk már Borkai előtt évekkel döntött a polgár, és nem a nem a piálás miatt hajtották el főtolvajt és nem is a bigámiáért, ahogy Győrben nem tették, ment az megtörténik a körülmények és tények kényszerítő ereje miatt is, és ez még csak az eleje...
Ja és gondolom együtt szoktál inni a Horn Gyulával hogy olyan pontosan ismerted a szokásait?
Eriksson
@nezelodo: Helyben vagyunk...
Akarom mondani eljutottunk a tojástól a tyúkig. Meredek volt az út, de sikerült eljutni Borkaiig attól az egyszerű megállapítástól, hogy Szanyi kapitány Horn Gyula epigonja.
Beszélhettünk volna arról is, hogy ők mekkora harcostársak voltak, hogy Horn volt Szanyi példaképe, hogy váll a vállnak vetve küzdöttek a párt érdekeiért, hogy Horn halálával indult meg a bomlás, meg ilyenekről.
De nem, fel kellett szállni a piálós vonatra. Mert a mószerolásban van a spiritusz.
nezelodo
@Eriksson: Olvasd vissza magad, mert nyilván a piás vonal emlegetése rád nem vonatkozik 10:41. Addig rendben a piás vonal, amíg a neked nem tetszőkről szól, és amint visszaszól valaki rögtön elítélendő lesz. Borkaival, és ezt számtalan hozzászóló leírta, nem az a baj, hogy olyan hülye volt mint a DK-s Zsolti, hanem ez közpénz hegyek ellopásával együtt a Széchenyi terv pénzét is költötte a keresztény családi együttléteire. A drogozás pedig köztörvényes cselekedet, de az még egyetlen politikai szereplőnél sem jött össze, hogy hajmintát adjon a tagadása igazolására. Ha engem megvádolna ilyennel valaki, már fognám is az ollót, és a mintazacskót és vágnám a hajam, persze én nem vagyok politikus. Igaz papírzsákot sem kell húzni a fejemre, mert nem járok olyan helyre ahol nem láthatnak...
Eriksson
@nezelodo: Hát ez ilyen...
nezelodo
@Eriksson: Néhányszor megfordult ott a Horn, ahol dolgoztam, hárman-négyen voltunk ott alkalmanként, soha egy korty italt nem fogadott el a borospincében és másutt sem.
ma, 10:32
kereső
Azért ne hozzuk már egy lapra szanyit és Horn Gyulát.Zongorázni lehet a különbséget a kettő között- és nem szanyi javára dőlne el a verseny.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.