A Szegedi Járásbíróság nyomozási bírája hétfőn harminc napra ügyészi indítványra elrendelte a letartóztatását annak mórahalmi férfinak, aki szombat hajnalban meggyilkolta öccsét a homokháti kisvárosban – közölte a Csongrád Megyei Főügyészség szóvivője.

Előzetesbe került a mórahalmi testvérgyilkos

Szanka Ferenc közölte, a férfit emberölés bűntettével gyanúsítják.

A megalapozott gyanú szerint a húszéves férfi szombatra virradóra ittasan kereste fel még fiatalkorú fivérét a korábban közösen lakott mórahalmi otthonukban. A sértett egyedül tartózkodott a városszéli házban, majd miután beengedte bátyját, rövid szóváltást követően a gyanúsított hátba szúrta őt egy késsel. Távozását megelőzően a nyomok eltüntetése érdekében a házat, valamint a két melléképületet felgyújtotta, hazaérve pedig kimosta a ruháit. Az egyik melléképület és a ház teljesen kiégett. A másik melléképületben gyújtott tüzet sikerült a tűzoltóknak megfékezniük, és a házban megtalálták az összeégett holttestet is.

A nyomozók a bejelentéstől számított 12 órán belül azonosították, elfogták, előállították, majd őrizetbe vették a gyanúsítottat, aki beismerő vallomást tett.

A nyomozási bíró a szökés, elrejtőzés, valamint az eljárás meghiúsításának veszélye miatt látta indokoltnak a kényszerintézkedés elrendelését. A döntés ellen a vádlott és védője fellebbezést jelentett be, így az nem végleges.

Forrás: MTI

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Cicamama55
Ezt a szörnyű kegyetlenséget! Milyen világban élünk?!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.