Gyurcsány Ferenc teljesen bedarálja az MSZP-t – állapította meg az MTI-hez hétfőn eljuttatott elemzésében a XXI. Század Intézet.

Itt a jóslat: Gyurcsány Ferenc bedarálja az MSZP-t
Fotó: MTI/Bruzák Noémi

Azt írták: Szanyi Tibor kilépése az MSZP-ből már a sokadig példa arra, hogy a szocialisták "komoly válságban" vannak, már egyáltalán nem vehető biztosra, hogy a párt 2022 után is létezni fog.

Kifejtették, az elmúlt időszakban

több helyben, illetve országosan is ismert, meghatározó politikus hagyta ott az MSZP-t, köztük Botka László, most pedig Szanyi Tibor, de Újpesten is több helyi politikus a Demokratikus Koalíciót választotta a szocialisták helyett.

Az intézet szerint ez a folyamat, hogy sorra lépnek át MSZP-s politikusok a DK-ba, a következő pár évben minden bizonnyal még inkább felgyorsul majd.

Az intézet szerint a sorozatos kilépések mögött Gyurcsány Ferenc erősödő és megosztó szerepe áll. A DK elnökének célja egyértelmű, egy általa vezetett ellenzékkel akar nekifutni a következő országgyűlési választásnak – emelték ki.

2019-ben teljes mértékben átalakultak az ellenzéki erőviszonyok és a májusi EP-választás után világossá vált, hogy

az egykor az ellenzék vezető pártjának számító MSZP helyét teljes mértékben átvette a Demokratikus Koalíció (DK)

- fogalmaztak.

Míg korábban az LMP és az Együtt akarta betölteni az MSZP helyét, jelenleg a Párbeszéd, a DK, valamint a Momentum törekszik ugyanerre. A Jobbik és az MSZP gyakorlatilag felszámolta önmagát, "mára semmilyen ellenállást nem tanúsítanak, teljes mértékben feladták önállóságukat".

Kitértek arra is, hogy az MSZP sokáig megpróbált ellenállni az újabb pártok nyomásának, de mostanra elvesztette ezt a képességét. Sem Mesterházy Attila, sem Botka László nem tudta megállítani "Gyurcsány Ferencék közeledését", hiába igyekeztek önálló identitást adni az MSZP-nek, az a belső és külső ellenállás következtében teljes mértékben kudarcba fulladt – áll az intézet elemzésében.

(MTI)

31 hozzászólásarrow_drop_down_circle

karma1
Propeller, megvezeted az embereket az ilyen hulye cimekkel! NEM Gyurcsany "daralja be" az mszp-t, hanem a sajat hulyeseguk! Ahogy szanyi is kilepett most, az az o dontese volt, es nem a DK-ba akar atulni, hanem egy sajat kocos partot akar csinalni - nagyon nagy valoszinuseggel orban anyagi es politikai tamogatasaval, beleegyezesevel.
Propi, ne kezdj Gyurcsanyozni, nem all jol!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
karma1
Propeller, megvezeted az embereket az ilyen hulye cimekkel! NEM Gyurcsany "daralja be" az mszp-t, hanem a sajat hulyeseguk! Ahogy szanyi is kilepett most, az az o dontese volt, es nem a DK-ba akar atulni, hanem egy sajat kocos partot akar csinalni - nagyon nagy valoszinuseggel orban anyagi es politikai tamogatasaval, beleegyezesevel.
Propi, ne kezdj Gyurcsanyozni, nem all jol!
simmering73
A füstös illiberálisoknak már most kezd tele lenni a gatya.
karma1
@Pegero: Siralmas vagy te is, meg az oldal is, ha csak ennyire futotta...
jesz
Gyurcsány nem fogja bedarálni az emeszpét...neki nem ér annyit, az a négy, aki keresztbe tett neki, már nincs ott...

Bár a bosszú kellemes érzés, de emeszpé nélkül nins semmi érdekes az életben...olyan jópofák, ahogy kínlódnak.
Nyírfa
Szanyinak addig jó volt az MSZP, amíg kint lehetett Brüsszelben.
Annyi unom, hogy tele van a szocialista párt megélhetési " politikussal".
Jobb lenne, ha már nem lennének. Az a néhány képviselő, akit továbbra is szívesen látnék a közéletben, biztosan megtalálná a maga helyét.
Yoda69
Gyurcsany alternativat kinal a demokratikus erzelmu politikusoknak. Ha az MSZP keptelen megujulni es iranyt mutatni akkor megerett az eltunesre. Sok jo part eltunt mar a sullyesztoben, nem ok lesznek az elsok, es nem is az utolsok.
Az elet nem all meg, es 2022-re a DK fogja a bazisat adni az orban maffiat valto eroknek.
Pálinkás Pál
Bárki is csodálkozik ezen??? Amit az MSZP az utóbbi pár évben nyújtott az kritikán aluli...cseppet sem bánnám ha egy...erős ellenzéki párt söpörné el a csúti korcsot...és valljuk be,az nem a szocipárt lesz!!!
Shikari
Ezek a ballibsi pártocskák megértek arra, hogy végképp eltűnjenek!
Eriksson
@Pegero: _timetegnap, 21:37
Látnok volt Horn Gyula. S most, hogy Szanyi sincs... Nincs egy húzónév se. Mehetnek a levesbe.
Shikari
@Eriksson: Hát Kunhalmi Ágica, a vihorászó fiatal, baloldali üdvöske? :-)))))))))))))))
Bangóné a bájos modorával? :-)))))))))))))
Jozefina
A jelenlegi rendszert leváltani akaró pártoknak egyértelmő érdeke az önkormányzati választásokhoz hasonló összefogás!!! És ha ezt az összefogást Gyurcsány vezeti az kimondottan előnyös, hiszen orbán úgy fél tőle, mint ördög a tömjén füsttől!!!
Ha az MSZP nem tud megújulni és nem tudja kivetni magából a fidesszel összejátszó tagjait, akkor valószínű, hogy a DK-t fogják erősíteni!!! Szanyi meg nem komplett, ha új párt szervezésében gondolkodik!!! Őt is csak a fidesz pénzelheti!!!??
Eriksson
Szinte naponta látni Lendvai Ildikót, aki erősen ossza a megmaradt eszét, hogy mit csinál rosszul a Fidesz, mit kellene csinálnia, hogy sikeresebb legyen.
Nos, Lendvai jobbító szándékkal egyszer- egyszer megtámogathatná jótanácsokkal a szocikat is.
Eriksson
@Shikari: 08:35 Két meghatározó arc, bár nem pozitív értelemben. Tuccc még mondani? Mert én nem.
Shikari
@Eriksson: A farvizen lavírozók megvannak még, de nem ismertek! Ezekből ennyi is elég, nem kell erőltetni a szereplésüket!
Eriksson
@Jozefina: 2022 még nagyon messze van, sok minden történhet. Fölösleges károgni.
Nyírfa
@Eriksson: Bocs, véletlenül nyomtam a tetsziket! Lendvai egy nagyon klassz emberke, de egy fecske nem csinál nyarat. Őt biztosan kimenekíteném a szocik süllyedő hajójáról.
Eriksson
@Nyírfa: Mindig kedveltem Lendvait, egy talpraesett értelmes nő (volt). Kár, hogy nem arra összpontosít, amit fentebb említettem.
Ő, meg Szanyi sokat tudott volna segíteni ideológiailag, ha hagyták volna.
Nyírfa
@Eriksson: Ildikó annak idején támogatta Gyurcsányt, értette a haladni kívánó politikust, csak nem tudta visszafogni, amikor erre lett volna szükség. Régen túlnőtt a szocialista párton, ahol, úgy érzem, magára maradt a meglátásaival, a tanácsaival, a kritikáival. Ó valódi politikus, harcedzett, sokat látott, tapasztalt. A mai szocikról mi mondható el?
Szanyi kapitány egy széltoló. Annak idején a Népszabadságban annyiszor vitatkoztunk vele, ahányszor csak posztot írt. Kritikát nem tűrt, durva, arrogáns stílusban válaszolt. Nagyon-nagyon nyeregben érezte magát, egy kidönthetetlen oszlopnak, amely állni fog az idők végezetéig, bebetonozva, fensőbbségesen. Az akarnokok mindig ráfáznak, csak idő kérdése.
kulabombaafityiszre
Az mszp-t nem kell bedarálni,vannak ők olyan ügyesek,hogy elintézik saját magukat.
A kancsal maris által vezetett XXI. század Intézetnek kiadták a parancsot:amennyiben lóvét akartok,gyerünk gyurcsányozni.
Eriksson
@Nyírfa: "Ó valódi politikus, harcedzett, sokat látott, tapasztalt." Ezt melyikükre értetted? Mert a szövegkörnyezetben bármelyikükre is érthető.
Gy.-ról ez nem volt elmondható. Fiatal volt, légvárakat épített, nem illett a pártba. Nem is támogatták. Mostanában már látszik, hogy ki mire megy a másik nélkül. De azóta sok év eltelt, s ez az MSZP már nem az az MSZP ami akkor volt. Ma már darálásra kész állapotban van, de ez nem Gy. érdeme, inkább csak a haszonélvezője.
Nyírfa
@Eriksson: 11.03

Ildikóról volt szó, rá értettem. Gyurcsányt azért említettem, mert Lendvai a tanácsadója volt, és a végsőkig segítette.
A mondandód lényegével abszolút egyet értek.
Pálinkafőző Rézüst
@karma1: dejszen fideszes oldal...:)) kvázi jól áll nekik... :)) tehát cumizzák, amíg lehet... :))))
Béla333
Gyurcsány és a DK az ellenzéki oldalon keresi az ellenséget. Az LMP-t már bedarálták a fanatikusaikkal, az MSZP-t már csak a Gyurcsánnyal való szembenállás miatt is, a Jobbikkal szóba sem álltak/állnak.
Miután mindenki eltűnik, aztán lehet jönni a szöveggel, hogy aki nem akarja a Fideszt, az szavazzon rá, hiszen csak ő maradt... Kiráz a hideg ettől a csoporttól.
Ugyan olyan alattomos, sumák, alamuszi hazudozók, mint a másik oldalon a Fidesz!
karma1
@Jozefina: 08.38-ra Szerintem igen, a fidesz penzeli... Ha nem tanult a legutolso lebogesebol, amikor alig szavaztak ra, akkor megis miben bizik? Hogy most mitol allna moge annyi ember, hogy partot tudjon alapitani? De ha a fidesz ugyis akar egy kamupartot inditani, akkor keresve sem talal jobbat: szanyinak kell a love, mert dolgozni nem fog tudni elmenni sehova sem, plane alkeszkent, a fidesznek meg jo, mert nem foghatjak rajuk, hogy egy teljesen ismeretlen part nott ki hirtelen - szoval mindenki jol jar, - csak a nep fog szivni, ha megosztokent jelenik meg az ellenzeki palettan
karma1
Jaj, Belam, ne gyere mar a nemletezo elempeddal... Azok sajat magukat daraltak be, amikor elovettek azokat az embereiket, akik megis visszaleptek valamelyik korzetben. aztan jott a belso hatalmi harc, a sallai robert benedek megverte Hadhazyt, mire az kilepett es fuggetlen lett, es a rengeteg belso harc meg az ASZ-nak torteno buntetes kifizetese utan loszar sem maradt a partodbol. Szegeny Bernit is megette'k a harcban, o is fuggetlen lett.
Aztan azert emlekezned kene, hogy a valasztasok elott Bernike elloholt GYurcsanyhoz is, meg vonaval is talalkozott egy benzinkutnal, es kijelentette (Berni), hogy a ket part vezetoi nem akarnak leulni egymassal. Ezt az akciojat Berninek meg az lmp-ben sem ertettek.
Itt most mindenki csak sajat magat tudja bedaralni - ugyanis SENKI nem lepett at a DK-ba ezek kozul, es ha nem vetted volna eszre, akkor Gyurcsany teljes mellszelesseggel beallt a Jobbikos kepviselok moge is . (Peldaul a dunaujvarosi Kun moge is, aki most is az ellenzek egyetlen kepviselojekent indul par "fuggetlen" de fidesz tamogatta kamu induloval).
Elhiszem, hogy faj neked a kedvenc partod eltunese, de a Gyurcsany-fobiadat kezeltetned kene - raadasul az allitasod (hogy Gyurcsany aztan vegkepp nem tamogatna a Jobbikot) - egyszeruen hazugsag, mert a mar megtortent tenyek ellent mondanak az allitasodnak.
Pálinkafőző Rézüst
@Béla333: betéptél, Bélá(i)m??? :))))) ja,...
karma1
@Pálinkafőző Rézüst: Az semmi, de romlott az allapota is,... Es meg mindig nem orbannal van a legnagyobb baja, hanem a szinten ellenzeki partokkal... A budos eletben nem fogja megerteni, hogy nem Gyurcsany az ellenseg, hanem orban...Es eppen hogy Gyurcsanyt kene mindenkinek erositenie, mert orban SENKI MASTOL nem fel, kiveve Gyurcsanytol. Es csak ot nem tudja le-karaktergyilkolni, mindenki mast igen.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.