Csak kapkodta a fejét a sok rövidítés hallatán.

Forrás: Index
RSS tartalom, A cikket automatikus RSS rendszer küldte be, amely egy híroldal összes cikkét posztolja a Propeller.hu oldalára. A más híroldalak által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

8 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Nyírfa
Ki nem volt KISZ-tag? Ahogy az MSZMP-nek volt ifjúsági tagozata, úgy a Fidesznek is megvan a maga KISZ-e. Sajnos, olyan alma, amilyen a fája.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
nezelodo
Nahát-nahát! Elolvasva a Palkovicsról, és az egykori, Orbán interjú anyaga alapján írt cikket, azért azokból néhány igen fontos, mára már kényelmetlen dolog valahogy kimaradt. Valahogy nem találom a kronológiában az Orbán papa fényes, az MSZMP Veszprém megyei pb-be kerülésének történetét, ahol a "szép emlékű" Papp János elvtárs kiszolgálója lett, mint a Középkő Bányák csúcs-párttitkára, és az ott még masszívan működő munkásőrség felett is nyilván rendelkezhetett. (Azok a munkasörök "beszélték rá" a falum parasztjait dobtárasokkal, hogy lépjenek be a tsz-be, a nevüket is tudom a leggaládabbaknak). Így van ez az idő és hatalom felülírja az emlékeket, ami aztán a hivatalos történelmet is módosítja.
Nyírfa
@RonaGyuri: Ó, csak néhány hónapig! Ja, nem, egy évig. Vagy ki tudja.
A fideszesek közötti ellenszenv versenyben jó eséllyel indul , csak az a problémám, hogy tolongás van a dobogóért.
Nyírfa
@nezelodo: De mindig vannak tanúk, akik elmondják az eltitkolt igazságot. Mint Te is.
nezelodo
@Nyírfa: Elég mély nyomot hagyott bennem kilencéves gyerekként az, amikor este későn, az ajtó mögött álltunk leoltott petróleumlámpánál, (az udvarunkon pedig a kéretlen vendégek le és fel sétálgattak), a bátyám kezében szorongatta a bányászfejszét, az uzsabányai hősök pedig a davajgitár csövével kopogtattak az ablakon. A kopogásra kiszólt, ha be mersz jönni, kettéhasítalak a fejszémmel... Évek múlva amikor más okból megjelent az illető nálunk, azzal tessékelte a bátyám ki az udvarunkról, hogy menj innen mert most is kettéhasítalak a fejszével. Persze ekkor más csak a romjai voltak az addig a családot eltartó kicsi gazdaságnak. Az illető kb öt éve halt meg, 93 évesen.
Nyírfa
@nezelodo: Ez nagyon nyomasztó emlék lehet! Akik ellenezték az erőszakos téeszesítést az ötvenes években, azoknak azzal fogták be a száját, hogy kell a gabona, kell a termény az országnak, és ezt magángazdaságokkal nem lehet biztosítani. Elég meggyőző érv volt. Csak a parasztokat is meggyőzni kellett volna, érdekeltté tenni.
Egy országot kormányozni, szerintem, közvetlen szavazásokkal, választásokkal lehet a leghatékonyabban, közmegelégedésre. Hosszú tanulási út vezet odáig, de az önkormányzati választásokkal a mi ellenzékünk is rá lépett, a mi hathatós közreműködésünkkel. Tehát, igény van rá!
nezelodo
@Nyírfa: Azért a tsz szervezés második hulláma után, (1959), kellett vagy tíz év, amire a termelésben is megvalósult az óhaj, a több mg-i termékre. Igaziból a nyolcvanas évek elejétől emelkedtek rohamosan a termésátlagok, és azok feldolgozottsága, és rövidesen eljött a hanyatlás is. 1983-ban megszűnt a nagyüzemek 24 %-os gépvásárlási támogatása, előtte pedig nagy csapás volt az ipari tevékenységet megadóztató jogszabály, ami a tsz egyesítéseket tolta, az adó elkerülés eszközeként. Létrejöttek a nyolc tíz községet egyesítő szövetkezetek, hatalmas általános költséget generálva, szóval csöbörből vödörbe.
Minden hatalom azt hiszi, ért az agráriumhoz, de a vége mindig a vidéki ember levetkőztetése szokott lenni.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.