Hosszú ideje nem volt példa arra, hogy a kormánypártok saját jelölt nélkül fussanak neki egy országgyűlési mandátum sorsát eldöntő választásnak. A 24.hu információja szerint viszont biztossá vált, hogy a február 16-i dunaújvárosi időközi parlamenti választáson ez lesz a helyzet, azaz nem lesz Fidesz-KDNP-s jelölt a szavazólapon a Fejér megyei 4-es választókerület egyéni képviselőhelyéért indulók között.

A Fidesznek nem lesz jelöltje a dunaújvárosi időközi választáson

Már december végén látszott, hogy a Fideszben szokatlan zavar uralkodik: miközben az ellenzéki induló, a jobbikos Kálló Gergely egy nap alatt leadta az induláshoz szükséges aláírásokat, a kormányoldalon azt is nyomozni kellett, hogy ki lesz vagy lehet az ellenfél. A pártvezetésből származó információnk szerint Cserna Gábor korábbi dunaújvárosi polgármester indítását fontolgatták a Fideszben, amit kérdésünkre ő sem cáfolt, bár megerősíteni sem volt hajlandó.

Néhány nap múlva azonban minden megváltozott. Cserna a Facebook-oldalán más jelölteket kezdett reklámozni. És nem is egyet, hanem rögtön hármat.

Örömmel üdvözlöm a Mi hazánk jelöltjét, úgy vélem, Árgyelán János személyében a pártnak sikerült nagyon erős ellenfelet a ringbe állítani. Bár ő székesfehérvári.

Remélem, hogy jegyző asszonynak (Sürü Renáta – a szerk.) is sikerül összegyűjteni az ajánlásokat, ahogy hallottam, Pintér Tamás minden módon megakadályozza, hogy találkozzon a választókkal.

(24.hu)

Cikk- és címlapkép: pixabay.com

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

nezelodo
Jézusom, hova jutott az ország, már jelöltséget sem vállalnak dakota-kipcsák-keresztény színekben? Lehet, hogy már elfogytak az egykori KISZ mozgalmárok, és MSZMP-s korifeusok? Vagy csak jó a szimata a lehetséges pályázóknak?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.